söndag 9 december 2012

Lucka 9 - Fem tips på enkel matlagning

- Något jag ganska ofta gör när jag ska laga mat fort och enkelt är att jag köper en crème fraîche-burk med smak, t ex. paprika och chili. Jag steker kyckling i bitar tillsammans med paprika, häller på crème fraîchen, låter puttra lite snabbt och serverar sedan till pasta. Det blir jättegott och går oerhört fort.

- Varma smörgåsar. Väldigt enkelt och är mer matigt än bara limpa till exempel. Kan varieras på många olika sätt.

- En färdiggrillad kyckling och en enkel sallad till. Enkelt och kolhydratsfattigt, om man gillar det.

- Ugnspannkaka eller fläskpannkaka. Mycket smidigare än vanliga pannkakor då man slipper stå och steka hela kvällen och alla kan äta det nygräddat samtidigt.

- Färsfyllda baguetter. Stek köttfärs tillsammans med hackad lök och kryddor. (Exempelvis salt, svartpeppar och chilipeppar.) Fyll minibaguetter med köttfärsen (sådana som man gräddar i ugnen). Strö över hackad tomat. Ringla över chilisås på varje baguetter och täck med ost. Grädda i ugnen tills baguetterna är färdiga och osten har fått lite färg. Tada!

Inga kommentarer: