fredag 21 december 2012

Lucka 20 - Kroatien vs Kreta

Fick det här inlägget önskat. Vi har ju bara varit på ett ställe i båda länderna, men jag kan ju i alla fall jämföra våra erfarenheter. Vi var i Gradac på Makarska Rivieran i Kroatien och i Rethymnon på Kreta. Kan dock inte svara på om något var bättre eller sämre, det var helt fantastiskt båda två på olika sätt! Jag kan absolut rekommendera folk att åka dit. Kreta tror jag framförallt är bäst när det inte är högsäsong!

- Det var stenstrand i Kroatien och sandstrand på Kreta. Det beror ju helt på vad man föredrar. Det är ju skönare att ligga på och bada på en sandstrand, men den där sanden kan ju vara ganska besvärlig ibland när den fastnar på kroppen och blandar sig med solkrämen. Vattnet var klarare i Kroatien tack vare detta. 

- Gillade nog maten generellt lite bättre i Kroatien. Deras pizzor var fantastiska! Men gyros på Kreta var inte dumt... 

- Kroatien var billigare! De har ju inte Euro, så det är ju inte så konstigt. En stor glass kostade till exempel ca 7 kr i Kroatien och 13 kr på Kreta. 

- Tyckte butiks -och restaurangpersonal var lite trevligare i Kroatien, lite mer serviceinriktade. Det kändes som att grekerna var lite mer trötta på turister och det kan man ju förstå!

- Öppettiderna var mycket bättre på Kreta. Affärerna var öppna mitt i natten och man kunde köpa mat jättesent. Bra för nattugglor som oss.

- Vi bodde på ett större ställe på Kreta så det var ju lite mer att titta på och fler matställen och sådär, däremot kändes det inte alls rörigt eller otryggt. Det kändes helt lugnt att strosa omkring ute på nätterna. 

- Vi åkte till Kroatien i augusti och Kreta i slutet av september/början av oktober så det var ungefär samma temperaturer i både luften och havet. 


Kroatien. 


Kreta. 

Inga kommentarer: