lördag 7 maj 2011

Glutenfria småkakor

Vi hade gäster för ett par dagar sen, varav en glutenallergiker, så då hade jag bakat glutenfria chokladkakor med sötmandel istället för mjöl. De blev lite så där härligt sega... Dock lyckades jag förstöra den vita chokladen som hade gjort kakorna mycket finare, men det gick ju självklart bra ändå. Här kommer receptet:

ca 12-14 kakor

120 g mörk choklad
1 dl strösocker
2 dl mald sötmandel
1 tsk vaniljsocker
2 äggvitor
Smält mörk och/eller vit choklad att ringla över

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Låt svalna i 1-2 minuter.
3. Rör ner resten av ingredienserna och vispa samman med en elvisp i två minuter.
4. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Lägg upp matskedstora klickar av smeten med ca 7 cm mellanrum och grädda i 12-15 minuter. Låt svalna på ett galler och garnera med spritsad vit och mörk choklad.

Inga kommentarer: