lördag 30 april 2011

Sommarstugeturné

Nu äntligen blir det av att jag lägger upp bilder från vår lilla sommarstugeturné (om man nu kan kalla det turné när det handlar om två?). Maken och jag och sommarstuga, det är alla tajders det!

Vi sov i "lillstugan" vid Gänsen. Mysigt värre!


Fantastiskt mysigt med eld i spis!

Det blev frukost på bryggan i solskenet!

Satt och lyssnade på två måsar som satt och pep väldigt gulligt...

Senare på dagen åkte vi till "Budar på Môkke£bärgä". Henrics mormors fäbod i Yttermalung...


Cool sten...

Tänkte att det var dags för en bild på en människa nu...

Sippor, sippor, sippor!


Vi plockade en bukett vitsippor och tog med oss åt Henrics mormor. Hon blev så glad så!

Två mycket, mycket, mycket fina dagar!

Att sakna utan att veta vad

Har ni känt den där känslan någon gång att ni saknar något, men vet inte riktigt vad? Så känner jag just nu, så mycket så det nästan gör ont i mig, 0ch jag vet inte varför!
Jag tror att jag saknar det där som jag brinner för, som jag gjorde en förut med dansen. Jag brinner visserligen för mig och Henric och vårt liv tillsammans och är otroligt lycklig med honom, men jag saknar något att hålla på med som jag verkligen brinner för. Något att se fram emot liksom, men jag vet inte vad det är... Men något är det som saknas. Jag tror det är något som jag tycker är riktigt, riktigt roligt att göra som jag dessutom kan göra med andra, som saknas. Skulle vilja träffa mina vänner mer, det blir alldeles för sällan och man behöver verkligen vänner! Jag vet dock inte vad det är jag söker! Svårt...

onsdag 27 april 2011

Provjobb på gång

Nu är jag hemma igen efter ett par sommarstugsdagar. Hade tänkt lägga upp lite fina bilder från fina dagar, men jag ser att klockan inte riktigt håller med om att jag ska göra det, så det får nog bli imorgon...

Imorgon ska jag provjobba första dagen och jag är supermeganervös! Jag vet inte riktigt varför... Mycket mer nervös än för allt jobbsökande och intervjuer konstigt nog, trots att jag avskyr att söka jobb.
Det är nog så att när man skriver CV skriver man hur bra man är och hur bra man passar för jobbet, sen på intervjun är det samma sak och man ska försöka övertyga dem att just jag är den rätta för jobbet. Men sen står man där med jobbet som man vill ha och då kommer skräcken; tänk om jag inte kan leva upp till allt detta bra som jag nu har försökt framhäva! Tänkt om jag inte alls är så bra och inte är som de har tänkt mig... Tänk om jag har överdrivit allt jag har sagt. Huvva... Förstår ni hur jag tänker? Nä, nu ska jag försöka ta mig samman och samla ihop lite mod för morgondagen. Jag har ju trots allt LITE erfarenhet den här gången...

tisdag 26 april 2011

Han och jag och våren

Nu ska vi njuta av våren som nästan är som sommar några dagar till, innan Henric börjar skolan jag börjar jobba. Mys och sommarstuga. Jag och världens bästa. För det är han, utan tvekan! Vilken man alltså, och så är han min! Kan det bli bättre? Knappast! Det är han och jag och vi och oss och varandra.

måndag 25 april 2011

Under påsken

Nu är påsken nästan slut och jag kan väl dra en liten genomgång av vad jag har gjort sen sist. I fredags kväll åt vi påskmiddag med familjen i Veberöd, därav bilden. Det har varit kanonmysigt där nere så det var med lite sorg i hjärtat som vi lämnade alltihop...

På lördagsmorgonen bar det av mot Linköping där det skulle spelas blues. Alltså, Henric skulle spela blues, på en bluesmässa. Så då var det påskfirande, bluesmässa, bluesjam och en sväng till Norrköping för att byta högtalarlåda. Mycket trevligt alltihop! Jag tog en promenix ner till centrum i Linköping också och strosade runt medan Henric övade, det var mycket trevligt! Det är alltid kul att se en nya stad på det där viset!

fredag 22 april 2011

Skanör

Idag har vi besökt Skanör och levt lite extra gott ett tag. Det var nämligen väldigt fint och skönt. Lite blåsigt men ack så fint och soligt och sanden var ljus och torr. Härligt! Dock kändes det ytterst speciellt att vandra omkring barfota på en sandstrand på långfredagen, men så kan det gå när man befinner sig längst ner i Sverige och påsken är sen.







Henric hittade små fina snäckor åt mig. Han vet om att jag tycker om söta små saker, det är bra det!

Barnsång

Förra veckan när vi var hos mormor och firade hennes födelsedag tog hon fram en sång som mamma och hennes bror skrev när de har små. Jag vet inte vad det var för melodi, men här kommer texten. Jag tyckte den var söt...

Vi pojkar, vi flickor i barnmöten gå
och somliga är gula och somliga är grå
och somliga är vita och somliga är bruna
och många många många många många äro små.

torsdag 21 april 2011

Vårutflykt i skogen

Idag har vi varit på utflykt och strosat runt i skogen bland vitsippor och annat grönt. Synnerligen trevligt och fint! Här är det då verkligen vår! Till och med sommarvarmt.



När den här mannen är med, då är allt lite extra fint och bra!

Mossa på träden.




Hav av vitsippor!

Och där satt jag under en ek...

...och luktade på blommorna!

Vi såg rosa vitsippor!

Tre födelsedagar


Idag har vi firat födelsedagar. Både jag, Marith och Erica (svärmor och svägerska) har fyllt år i april så vi har haft presentutdelning och födelsedagsmiddag. Sen avslutade vi med den här fina chokladtårtan som Marith hade gjort. Finfint och jättegott! Medge att det syns att hon jobbar på café!

onsdag 20 april 2011

Packning


Jag förstår inte hur det kan bli så mycket kläder när man ska packa för några dagar! Och så är det tänkt att väskan ska gå igen också... Den utmaningen ska jag ta mig an nu. Sen åker vi! Trevlig dymmelonsdag på er!

tisdag 19 april 2011

Flanellskjorta

Har en ny skjorta som jag stordiggar! Det är vanligvis Henric som står för de rutiga flanellskjortorna i vår familj, men nu tyckte jag att det var min tur! Älskar när man kan kombinera skönt och snyggt... Visst, ska man vara fin får man lida pin, men jag vet inte riktigt om jag håller med om det helt och hållet. Nej, nog ska det gå att få både och, bara man tänker lite...

Påskpynt



Lite påskpynt blev det hos oss i alla fall, trots att vi inte ska fira påsk här, men jag köpte påskliljor och så fick vi påskliljor igår och så har jag fått ett äggljus. Och så mina kära färgade ljuslyktor såklart! Det är så härligt med vår!

Sen sist

Nu verkar vi har fått tillbaka internet äntligen! Tänk vad van man blir att använda internet till allt möjligt jämt och ständigt! Hela vardagen blir ju liksom rubbad på något vis när man inte kan använda det... Men visst överlever man, det är klart! Och man får ju mer tid till annat... Men nu verkar det vara tillbaka och jag hoppas det håller i sig den här gången!

Idag ska det pysslas och fixas för imorgon åker vi till Lund. Stannar i Jönköping en sväng på vägen, efter Lund åker vi till Linköping och sen en extra sväng till Norrköping, så det blir mycket flängande hit och dit i några dagar... Det blir kul!

Efter klockan tre idag ska jag förresten få hämta mitt schema inför sommaren på mitt nya sommarjobb! Ska bli spännande att se hur det ser ut... Och jag är SÅÅÅ fruktansvärt glad och lättad att jag slipper slita bland ogräset på Kopparstaden i sommar!

torsdag 14 april 2011

Det börjar kanske ljusna lite

Vårt internet fungerar lite från och till just nu, framförallt från kan man väl säga... Men jag ska försöka passa på nu medan det fungerar.

Jag tror att jag kommer få sommarjobb! Intervjun gick bra och jag får höra nästa vecka hur mycket jobb det kommer handla om, men det låter som att jag kommer få jobba! Jippie! (Stavas det jippi eller jippie eller på något annat vis?) Jag tänker dock inte skriva vad det är för jobb förrän jag vet helt säkert, så "to be continued"...

tisdag 12 april 2011

Jag är en kjolmänniska

Jag älskar kjol! Kjol och klänningar! Även en del långa tunikor... Det är så mycket mer Sofie över det än byxor.
Jag har ETT par jeans som jag kan ha som jag använder ett par tre gånger om året ungefär. Förra året var det nog ungefär så många gånger... I år har det dock redan blivit några fler pga kylan i början av året. Annars, ser ni mig i vanliga jeans, då har ni sett något ytterst sällsynt!
Jag kan dock komma att lura er för jag använder ett par jeansleggings då och då (syns på den här bilden t ex.) men no no, låt er inte luras, det är inte äkta vara... Jeans är för mig obekvämt, intetsägande och inte alls min stil. Sen har jag inget emot när andra har det, men det är inte riktigt jag. Framförallt inte jeans och kort tröja.

Kjolen på bilden fick jag förresten av Marie i födelsedagspresent och den är sååå skön och bra!

Uppdatering

Så här ligger till nu istället: Jag fick inte jobbet som jag var på intervju till, som jag väntade på samtal ifrån igår. Givetvis väldigt tråkigt och jag var väldigt säker på att jag skulle bli rätt nere om det hände. Dock var det enda som hände att förvirringen släppte en aning och nu är det det andra jobbet som gäller, som jag hoppas på, vilket faktiskt känns snäppet bättre på något vis. Jag har ju ingen aning om hur det kommer gå med det heller, men det känns hoppfullt! Imorgon ska jag dit, så släpp inte era tummar utan fortsätt hålla dem!

måndag 11 april 2011

Förvirrad och förväntantsfull på samma gång

Känner mig för tillfället förvirrad, glad, uppspelt, stressad och lite orolig på samma gång! Ni vet ju att jag väntar på svar från intervjun jag var på i torsdags. Ska få svar i början av denna vecka, alltså kan de ringa precis när som helst just nu!
För ett tag sen ringde telefonen och jag var säker på att det var dem, men istället var det från ett annat liknande jobb som jag också har sökt, som verkade lite intresserade av mig, så om jag inte får jobbet jag varit på intervju till så ska jag till detta nya ställe istället, på onsdag. Ni kan ju kanske föreställa er min förvirring! Jag vet inte alls vad som kommer hända nu och hoppas innerligt att det blir på bästa sätt...
Nu måste jag försöka fördriva tiden på något vis, för detta gör bara att det kliar i fingrarna och jag sitter och kollar på telefonen och vill att den ska börja ringa. Tack och lov har jag en sådan tur att jag ska åka till min bror som är ledig och träffa honom och min syster! Väldigt tur skulle jag vilja säga, för dagar som dessa har jag svårt att få något gjort!

söndag 10 april 2011

Vårtecken


Hittade två olika vårtecken igår; krokus och videkissar (eller heter det videung?). Man blir lika glad varje år när vårtecknen dyker upp! Hade dock bara min mobilkamera så det blev mer som bevismaterial än vackra fotografier... Nu är det VÅÅÅÅÅÅR!

fredag 8 april 2011

Pyssel

Jag har pysslat! Det är faktiskt inte varje dag jag får för mig att göra det.
Hittade ett gammalt skrivhäfte från skoltiden som var tomt och som jag tänkte göra något åt.
Tycker vanligtvis inte speciellt bra om rosa, men detta presentpapper som var på en present från mamma tyckte jag var så sött ändå, så jag tänkte att jag kunde använda det. Vips var det en mycket trevligare bok! Nu ser det inte ut som skola längre!
Det blev pappaer över så jag gjorde en liten ask också. Små askar är alltid bra att ha små saker i!

torsdag 7 april 2011

Intervjun idag

Så här såg jag ut idag på jobbintervjun idag, med blus som jag fått av Henric igår i present, brunt läderskärp som jag fått av mamma i present och örhängen som jag fått av Marie i present.

Intervjun kändes bra, dock är det ju svårt att svara på om det gick bra eller inte, det får jag veta när det ringer... Det kändes i alla fall avslappnat och trevligt och jag kunde vara mig själv, om de då inte råkar gilla det som är jag så passar ju inte jag att jobba där heller, för då kan man inte vara sig själv. Jag försöker tänka så i alla fall... Men jag hoppas, hoppas! Nu får ni hålla alla tummar och stortår ni har för mig!

onsdag 6 april 2011

Min födelsedag i bilder

En liten genomgång av min födelsedag:

Detta var vad jag möttes av vid uppvaknandet, tack vare väldens bästa make!

Henric gav mig en påse med dillchips, vilket jag tycker var väldigt gulligt av honom. Han vet nämligen att jag tycker väldigt mycket om dem, men vi äter dem aldrig då han inte gillar dem själv...

I tvåtiden kom världens bästa syster och sällskapade och hjälpte mig med bakning.

Det vankades egendesignad chokladtårta, med hasselnötter, vit chokladmousse emellen och mörk chokladmousse ovanpå.

Detta är resultatet!

Och så hade vi fått tag på jordgubbar jättebilligt på Stora Torget. Jag som aldrig har jordgubbar på min födelsedag för att jag fyller år i april! Mums!

Och så dukades det upp och blev kalas för familjen.

Och jag var nöjd och glad och klädd så vårigt jag kunde!

Solsken fick jag också! Kanske kommer med en liten redovisning av mina fina presenter imorgon... Natti natti!