onsdag 29 augusti 2012

Kalljästa frukostbullar

Bakade kalljästa bullar igår kväll som jäste över natten och så gräddade jag dem i morse. Har tänkt länge att jag ska göra så, men aldrig gjort det tidigare och jag tänkte att det ju var lämpligt nu när brödet var slut. Vem vill inte ha nybakat bröd till frukost liksom? Rekommenderas! Gör man bara några bullar på halva jästen är det enkelt att bara röra ihop degen för hand och utbakningen går ju fort och smidigt. Ska absolut göra detta fler gånger. En liten varning dock; risken finns att det slinker ner en bulle extra då det är nybakat, men det är ju kanske helt okej. Nybakat har lite speciella regler tycker jag...

Gjorde så här:

25 g jäst
3 dl vatten
1 msk olja
1 tsk salt
2 msk honung
1 dl grahamsmjöl
Resten vetemjöl tills degen är fast (ca 7 dl)

Baka ut, låt jäsa i kylskåp över natten, med bakduk över. På morgonen sätter du ugnen på 225 grader och gräddar i ca 10 minuter. Klart! Då har du en riktig finfrukost. Vardagslyx kallas det!

2 kommentarer:

Marie sa...

Nu står det bullar i kylskåpet och väntar på morgonen... :D

Sofie sa...

Marie: Haha, jaså! Blev det bra? :D