torsdag 1 mars 2012

Historien om högtalarlådorna och kameran

Nu tänkte jag berätta historien om vår kamera, hur lång tid det tog för oss att nå målet att kunna köpa den.

Så, det började med att Henric i april 2010 fick syn på en bra högtalarlåda på Blocket, för bara 1500 kr inklusive ett stort case till den också, i trä (vilket han fortfarande har kvar). Hur billigt som helst alltså. En likadan som Henric redan hade, fast mycket fulare. Detta innebar en trevlig roadtrip till Uppsala. Planen var alltså att rusta upp den lite och sälja den dyrare och vi tänkte att det skulle vara roligt om vi kunde köpa en kamera för pengarna.

Här är den nymålad och i betydligt finare skick än tidigare. Den blev använd av Henric ett tag och han bytte även till sig de fyra högtalarna som satt i som var bättre än de han redan hade. Sedan lades den alltså ganska långt senare ut på annons, men det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss...

Vi fick napp av en kille i Norrköping som var intresserad av ett byte. Den ser väl kanske inte mycket ut för ögat, men i själva verket är den värd mer än den första lådan vi köpte. Dessutom var han intresserad av just de högtalarna som Henric nu hade satt i. Så när vi vid påsk 2011 befann oss i Linköping (alltså ett år senare) tog vi oss en tur till Norrköping för ett byte.

Det tog ett tag att hitta de rätta delarna, men "tada!" Är den inte fin? Som ny, fast gammal (alltså med orginalutseende). Detta hände nu i februari och vi lade ut den för 7000 kr på annons och vips hade vi en köpare!

Så från att vi köpt en högtalarlåda med case för 1500 kr, gjort ett byte, kostat på den lite för färg och delar (men inte mycket), har vi nu äntligen, nästan två år senare kunnat köpa kameran som vi har velat ha. Så kan det gå om man har lite tålamod, tänker lite långsiktigt och investerar i rätt saker!

Inga kommentarer: