måndag 4 juni 2012

Sofies sommarmode

Nu har jag varit lite dålig på att blogga på sistone och tänkte därför återgälda detta genom att ge er; Sofies sommarmode! Här tipsar jag om sommarens hetaste trender nämligen under temat "Sagor och maskerad". Hur fixar jag denna stil? Jo, det finns ett riktigt bra sätt; plundra utklädningslådan! Det är accessoarerna som gäller denna sommar.

Först och främst har vi denna stil som vi kallar för "Narren". Pajasen har fått vara inspiration för denna kreation, med sitt lättsamma sätt och sin vilja att liva upp stämningen på vilket party som helst. Denna stil är speciellt lämpad för sommarfesten. Du fixar stilen med en narrmössa, gärna med pinglor, och en gitarr som du inte ska tveka att använda dig av. Att spela hellre än bra är vad som gäller.

Här har vi den berömda Harry Potter-looken. Ger spänning åt vardagen. Denna fantastiskt dramatiska look ska helst grundas med en svart bas och fullbordas med ett par runda svarta glasögon och en trollstav. Work the magic!

Gangsterstilen är också väldigt inne just nu. Bekväm när du har en dålig hårdag och inte orkar sminka dig. Snusnäsduken är ett måste och likaså en platspistol som helst ska vara i en tydlig färg och inte svart, för att undvika misssförstånd. Rånarluva rekommenderas ej av säkerhetsskäl!

Om du istället vill göra en lite mjukare variant av gansterstilen kan du köra på "den goda sidan." Då låter du dig inspireras av hjältar såsom Zorro och Robin Hood. Försök även där undvika de naturtrognaste värjor och pistoler.

I sommar är det havet och båtar som inspirerar. Sailor-looken är därmed het i år! Här matchas marina färger såsom blått och vitt och toppas med en båtinspirerad mössa. Då återanvändning är grejen idag använder du dig förslagsvis av din gamla studentmössa. Miljövänligt och snyggt på samma gång, det kan inte bli mer modernt!

Här visar vi det lekfulla och oskuldsfulla. Tänk barnsligt och färgglatt, då kan du inte vara fel ute. Ett färgglatt halsband gjort av barn (Obs! Inte påtvingat barnarbete! Barnet ska ha tillverkat halsbandet av egen vilja och gett det till dig frivilligt!), en vindsnurra och prinsesskrona. Så lockar du fram barnet i dig själv och får på samma gång en roligare sommar.

Kungahuset är ju otroligt hett just nu tack vara vår nya prinsessa Estelle och därmed är det väldigt inne att stödja kungahuset. Det gör du genom accessoarer som kungakronor, spiror och trumpeter. Den svenska flaggan är ett måste!

Slutligen har vi den ultimata semester-outfiten! Här möter svensk sommar det orientaliska med denna vackra ormsjal. Här gäller lager på lager och ju fler ormar du får på dig desto bättre! Du bygger gärna kontraster med den gröna ormen och en solhatt i exempelvis orange.

Det är bara att välja och vraka mellan alla dessa stilar som alla ligger helt rätt i tiden. Var inte rädd för att vara kreativ och sticka ut, det är det som gör mode till vad det är. Lycka till och trevlig modesommar!

1 kommentar:

sommar-rummet sa...

Ni är roliga ni/KRAM