fredag 2 oktober 2009

Vad är tid?

Igår satt jag och åkte buss och funderade över frågan som många före mig har funderat över: "Vad är tid?".
Jag funderade hur man skulle kunna beskriva tid med ett ord. Ordet jag kom fram till var "förändring". Det som händer när tiden går är ju att saker och ting förändras. Årstiderna ändras vi åldras och en sak flyttar sig från ett ställe till ett annar. Så det är mitt svar på frågan. Tid är förändring.

Hur skulle du beskriva vad tid är med ett ord?

3 kommentarer:

Stella sa...

Oj, det är en riktigt svår fråga! Jag tror själv inte på begreppet "tid", men kan inte låta bli att fundera kring det. Jag håller med om att tid kan betraktas som förändring, men anser att själva tidberäkningen vi har med år och sekunder och dagar helt enkelt bara finns till av praktiska själ men inte har något som helst med verkligheten att göra.

Sofie sa...

Hmmm, intressant! Tideräkning är ju såklart något vi själva har konstruerat, men jag tror knappast att det är människan själv som har bestämt att vi ska åldras, förändras, att årstiderna ska skiftas osv...

Linda Marie sa...

Åh, det där hade jag ett muntligt föredrag om på gymnasiet (svenska, nationellt prov)! Tog reda på en massa teorier, bl a i fysik tror jag, och har för mig jag kom fram till att tid är "rörelse", vilket ju inte är långt ifrån förändring.
Sedan blev jag kallad professor Näsman av en klasskompis: "som professor Näsman just berättade, så är tid i Einstein relativitetsteori..." :)