Här kommer några av mina favoritrecept på bakning. Valde att inte skriva några matrecept då jag sällan följer något sådant till punkt och pricka. Jag har massor av andra favoriter, men här kommer fem stycken praktiska och bra som alltid funkar. Bra standardrecept kan man väl nästan säga.
Adventskaka
Brukar använda mig av det här receptet på saffranskaka. Tycker det är riktigt, riktigt gott. Jättesaftig och smakrik! Tänker för övrigt baka denna ikväll.
Mina havrekakor
Mitt eget recept på havrekakor. Är riktigt nöjd med dem, de är spröda och goda. Receptet finns här.
Korintkakor
Jätteenkla kakor, söta men inte jättesöta. Känns milda på något vis, känns som en kaka lämplig för barn.
Ingredienser:
1/2
dl korinter
1 1/2 -
2 dl vetemjöl
3 msk
potatismjöl
1/2 tsk
bakpulver
3/4 dl
strösocker
75 g
smör
1 litet ägg
Beskrivning:
Ugn
175 grader.
Skölj
korinterna i varmt vatten.
Låt
dem ligga ca 30 minuter så de sväller något och blir
mjukare.
Torka dem
väl.
Blanda
korinter, vetemjöl, potatismjölet, bakpulver och
socker.
Finfördela
smöret i mjölblandningen och tillsätt ägget. Arbeta ihop allt
till en deg.
Trilla
till små runda bollar.
Lägg
dem på bakplåtspappersklädd plåt.
Tryck
ut dem med gaffel så att det bildas ett randigt eller rutigt
mönster.
Grädda
kakorna i ugnen ca 10 minuter eller tills de har fått en svagt
guldgul färg.
Morotsbröd
Jag brukar baka Underbaraclaras morotsbröd. Det är sött och gott utan socker eller sirap. Honung och morot gör brödet sött. Enda skillnaden är att jag brukar använda mer mjöl än det står i receptet. Personligen gillar jag det bättre då.
Kladdkaka
Den klassiska kladdkakan. Funkar i nästan alla lägen. Det finns ju hur många recept på det som helst, men mitt favoritrecept kommer här. Det är inget special, bara rätt mängder ingredienser antar jag. Vissa kladdkakor känns nästan knastriga av socker, men det gör inte denna.
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl vetemjöl
Smör och ströbröd för att smöra och bröa formen.
Gräddas i nedre delen av ugnen, ca 20-30 min i 175 grader (beroende på hur kladdig man vill ha den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar