onsdag 28 november 2012

Nonstop


Det ser ut som att vi ska ha barnkalas här hemma jag jag har bakat nonstop-kakor! Har inte tillåtit mig själv att baka något juligt riktigt ännu, så då fick det bli nonstop så länge. För mig som nästan bara har ätit nonstop vid jul smaker de faktiskt lite, lite juligt i alla fall...

tisdag 27 november 2012

200-årsdagen

Idag fick jag ett sms av min svärmor där hon skrev och gratulerade på 200-årsdagen. Det är nämligen så att idag fyller familjen Hermansson/Bergwall 200 år tillsammans, alltså Henrics föräldrar, deras två barn med varsin respektive. Vi satt för något år sedan och räknade ur när vi skulle fylla jämnt tillsammans och räknade inte bara år, utan även exakt antal dagar (det tog en stund) och kom till slut fram till att detta skulle ske 27:e november 2012. Min svärmor skrev upp det på en lapp och idag fick vi en påminnelse om detta. Gissa om jag blev glad? Men tyvärr kunde vi inte fira denna dag tillsammans, då vi befinner oss på lite olika håll...

söndag 25 november 2012

Kretakvällar


Kom på att jag har en massa Kreta-bilder kvar som jag inte har lagt upp, och det passar ju bra nu när det är som tristast (är det ett ord?) ute.


Smala gränder med mysig belysning. 


Stor och fin gammal dörr!


Oerhört slitna hus!


Fina små butiker. 


Ståtliga palmer. 


Längtar verkligen tillbaka till strosandet på dessa gator! Att gå ut och gå en novemberkväll är inte riktigt lika lockande tyvärr...

torsdag 22 november 2012

Bloggjulkalender igen?

Förra året hade jag en julkalender här i bloggen i december och jag har lite funderingar på att ha det i år igen. Dels för att jag vet att det åtminstone var uppskattat av några få, dels för att jag tyckte det var roligt själv och dels för att det är ett bra sätt att komma igång med bloggande lite igen för nu har det varit trögt här ett bra tag. Det enda problemet är att jag inte riktigt vet vilken variant av julkalender jag ska göra. Hur ska den se ut? Ska jag göra en liknande eller något helt annat? Är det någon som har något förslag?


söndag 18 november 2012

Slö kalashelg


'
Igår bjöd kvällen på kalas hos detta fina par. Efter mycket fika, quiz och andra trevligheter begav vi oss till nästa par vi skulle besöka och såg på film. Efter det blev det för lite sömn, kyrkan, fika hos gårdagens kalaspar igen, pizza och film. Nu är jag hemma och är helt slut, men nöjd. Nästan så slut så att jag känner mig lite sjuk fast jag inte är det. Tänk att man kan bli så trött av några riktiga slödagar!


Bakade mina havrekakor till present. Man får väl utnyttja sina resurser och har man ett egettillverkat kakrecept så får väl det duga som present.

onsdag 14 november 2012

Tycke och smak för stunden


Jag vill lyssna på julmusik! Men jag tänker inte börja förrän det är advent tror jag. Eller åtminstone december. Eller åtminstone väldigt nära december...

Jag är inte speciellt bra på att ta reda på den där klädhögen med ren tvätt som jag trängs med i soffan. Den har varit där så länge så jag vill inte ens börja fundera på hur länge.

Jag vill lära mig att virka sådana där söta små djur. Vad var det det hette, Marie? Vill börja med en uggla...

Jag tycker om att min man är så fin i sina nya glasögon.

Jag önskar att kortapparaten på jobbet börjar funka igen snart.

Jag är duktig på 
att drömma mig bort.

Jag dricker helst vatten när jag är törstig, juice till frukost, te när jag myser (och fryser!), julmust i december, coca cola till chips, cider när jag firar och varm choklad på café.

Jag undrar om jag ska göra kycklingspett eller bara kycklingfilé på fredag. 


måndag 12 november 2012

Finaste pumpan



De hade jättefina "dekorationspumpor" på Willys. 


Särskilt den här. Den ser, som Henric sa, ut att ha blivit doppad i vattenmelon!

torsdag 8 november 2012

Lättad efter tandis

Är just hemkommen från tandläkaren. Har oroat mig för det hur länge som helst nu för jag har haft ilningar på ena sidan käken. Egentligen vet jag att jag biter ihop mer på den sidan och även ibland när jag sover, men jag har inte riktigt vågat tro att det bara är därför utan har istället inbillat mig att jag säkert har en massa hål och problem på den sidan och att det kommer att bli svindyrt när jag går till tandläkaren nästa gång och att jag inte kommer ha råd att betala. När jag nyligen dessutom fick en kallelse till undersökning blev detta plötsligt aktuellt och är något jag har tänkt på varje dag. Nu visade det sig att ilningarna bara beror på att jag biter ihop, en vass lagning sedan tidigare kunde hon fixa och jag behövde ingen ny tid. Hurra! Dessutom kostade inte undersökningen något tack vare två års tandbidrag. Snacka om att jag är lättad!

onsdag 7 november 2012

Det vanliga youtube-maratonet

Sitter med några vänner och ser på youtube-klipp. Vilket vanligt fenomen det har blivit! Det nya sättet att roa sig på. Hur vanligt är det inte att någon nämner ett roligt klipp, man går till datorn för att se på klippet, man ser ett liknande klipp som någon annan har sett och fortsätter på samma spår och sen är man fast. När man inte kommer på fler klipp så ser man på relaterade klipp och sen fortsätter det. Det är lite speciellt att det har blivit ett så vanligt fenomen, men inget fel i det. Tycker det är ganska trevligt faktiskt.

måndag 5 november 2012

Friskförklarad bil

Nu har vi varit på ombesiktning för bilen och hurra, hurra, hurra, den gick igenom! Nu är vi glada för vi får köra bilen ett år till. Det var väldigt spännande när vi stod där och väntade på besked, ungefär som att vi väntade på domen från läkaren och tack och lov fick vi till slut en friskförklaring!

söndag 4 november 2012

Vid kakelugnen

Sitter och myser framför kakelugnen. En sådan skulle man ha hemma! Det skulle rädda oss den här vintern. Istället får det bli frekventa tekoppar och vetekudde i sängen. Är tacksam att det finns sådant! En vetekudde är ju lite mer portabel än en kakelugn om man säger så... Man ack så mysigt det sprakar!

lördag 3 november 2012

Skäms bort

Befinner mig hos svärföräldrarna i Dala-Järna och blir bortskämd med mat och mjuk pepparkaka. Ibland har man det bra! Eller ja, jag har det nästan alltid bra men ibland är det lite "speciale" så att säga...

fredag 2 november 2012

Lussesvan


På Kreta hade de jättefina bakverk i fönstret på ett bageri. Dessa kallade vi för lussesvanar! Fina va?


Sjöodjur?

torsdag 1 november 2012

Tjuvstart


Tycker det är tråkigt och överdrivet att samhället (och framförallt butikerna) ska börja med julen flera månader för tidigt. Hur mysigt och härligt jag än tycker att det är med julen så tycker jag att det är väldigt överdrivet och har gått överstyr när butiker ska börja sälja julpynt i början av oktober och börja spela julmusik när det fortfarande är långt kvar till första advent. 
Men jag måste erkänna en sak... Jag har tjuvstartat! Jag har köpt julpappaer. Alltså inslagningspapper, från Ikea. Men jag kan förklara! Det är nämligen så att jag inte själv besökte Ikea utan jag bad några jag känner som var där att köpa hem åt mig, för jag vet sedan tidigare att Ikeas julsaker tenderar att ta slut ganska lång tid före jul och det är ju inte ens säkert att jag ska dit, så då passade jag på. Tycker nämligen att de brukar ha så bra papper. Stora rullar med mycket papper på, billigt! Det brukar ju vara så dyrt annat. Därför är jag ganska nöjd med mina inköp, trots att det för övrigt är alldeles för tidigt för att köpa julsaker enligt min mening.