fredag 31 augusti 2012

Das vaniljen bullen


Ursäkta låtsastyskan, kunde inte låta bli... Bakade vaniljbullar igår och kära nån vad gott det var! Har inte bakat det sen jag var tonåring och bodde hemma. Istället för kanel tar man alltså smör, florsocker och vaniljsocker blandat till en härlig gegga och brer på degen med istället. Avnjuts med ett glas kall mjölk. Yummie!

torsdag 30 augusti 2012

Bikinifyndet

Jag skrev ju ett inlägg för ett tag sen om "Det minimala badmodet" som råder och omöjligheten i att hitta en bikini som inte är pytteliten. Jag har hittat den nu! Jag gick på Lindex och var inte alls på jakt efter en bikini och då hängde den där framför mig och var jättefin! Jag som hade tänkt att det skulle vara fint med en paisleymönstrad bikini! Och så hade jag funderat över vad jag helst skulle vilja ha för färg. Utbudet brukar alltid se ut ungefär så här; svarta finns det i överflöd och förutom det så är det starka, skrikiga färger som gäller som bara ser okej ut på personer som redan fått en ordentlig solbränna. Men hur ofta är man speciellt brun när den där bikinin ska på i början av sommaren? Nej, en blå skulle jag vilja ha. En blå paisleymönstrad som inte är jätteliten. Och så hänger den bara där plötsligt och är precis som jag vill ha den, på rea dessutom. Ka-tjing!

onsdag 29 augusti 2012

Kalljästa frukostbullar

Bakade kalljästa bullar igår kväll som jäste över natten och så gräddade jag dem i morse. Har tänkt länge att jag ska göra så, men aldrig gjort det tidigare och jag tänkte att det ju var lämpligt nu när brödet var slut. Vem vill inte ha nybakat bröd till frukost liksom? Rekommenderas! Gör man bara några bullar på halva jästen är det enkelt att bara röra ihop degen för hand och utbakningen går ju fort och smidigt. Ska absolut göra detta fler gånger. En liten varning dock; risken finns att det slinker ner en bulle extra då det är nybakat, men det är ju kanske helt okej. Nybakat har lite speciella regler tycker jag...

Gjorde så här:

25 g jäst
3 dl vatten
1 msk olja
1 tsk salt
2 msk honung
1 dl grahamsmjöl
Resten vetemjöl tills degen är fast (ca 7 dl)

Baka ut, låt jäsa i kylskåp över natten, med bakduk över. På morgonen sätter du ugnen på 225 grader och gräddar i ca 10 minuter. Klart! Då har du en riktig finfrukost. Vardagslyx kallas det!

måndag 27 augusti 2012

Min mammas bröllop

I lördags gifte sig min kära mamma med sin Börje. De var hur fina som helst och bröllopet blev precis så bra som man kunde hoppas på. Mamma passade ypperligt bra i sin fantastiska klänning som enligt mig andas lite "grekisk gudinna".

De gifte sig i Uppenbarelsekyrkan i Stockholm och det var den häftigaste kyrkan jag har varit i tror jag.

Modern och vacker på samma gång. (Vanligtvis brukar inte moderna kyrkor imponera så väldigt på mig.)

Jag och Henric stod för sången under vigseln. Jag överlevde! Kan ni tänka er? Och det gick faktiskt bra. Jag har överträffat mig själv och hoppat fallskärm trots höjdrädsla (bildligt talat!). Känner mig så lättad nu så det är svårt att beskriva. Även mitt och min systers tal gick bra och leken vi höll i. Jag kan andas igen! Puuhhhhhh...

fredag 24 augusti 2012

Nerver

En dag kvar till min mammas bröllop. Jag är förmodligen mycket mer nervös än hon själv är och har mycket mer att göra. Jag har svårt att tänka så långt som till söndag, men jag ser så otroligt mycket fram emot den. Då ska jag inte göra någonting alls!
En till sak som jag ser fram emot är när jag kan börja röra på mig igen. Jag har hostat i över sex veckor nu (fast det är bättre) och jag har varit rädd att röra på mig för mycket ifall någon mer sjukdom ska bryta ut och förstöra min röst så jag inte kan sjunga imorgon. Efter bröllopet däremot är det inte lika noga.
Nu ska jag fortsätta med det jag har och göra. So long!

tisdag 21 augusti 2012

Solosångsdöden och jag

Min mamma gifter sig på lördag och jag och Henric ska sjunga på vigseln. Kan ni gissa hur nervös jag är? Om ni känner mig vet ni att jag älskar att sjunga, men tycker INTE om att sjunga solo. (Visst, Henric är med och sjunger, men en hel del, eller snarare alldeles för mycket, sjunger jag själv) Sådant gör jag liksom inte! Tycker det är jättejobbigt verkligen! Så vad har jag nu gett mig in på? Det är ungefär som att en mycket höjdrädd person har bestämt sig för att hoppa fallskärm eller åtminstone åka upp i eiffeltornet. Jag märker tydligt på min sömnkvalitet att jag är stressad över detta... Om jag fick välja skulle jag inte jobba på dagarna utan bara sitta hemma och öva, öva, öva. Är mycket mer nervös än inför mitt eget bröllop. Nu får ni vara så väldigt snälla och hålla alla tummar och tår för min "fallskärmshoppning" på lördag! Tackar ödmjukast.

måndag 20 augusti 2012

Tvålkonst

Så här spejsat kan det bli om man byter tvål innan den gamla tvålen är slut! Fint va?

söndag 19 augusti 2012

Vi ses imorgon!

Nej uschia mig, nu har det det varit dåligt med bloggande på sistone. Detta beror på faktorer som:

- Jobb
- Bröllop
- Möhippa
- Resejakt
- Trötthet
- Stress

Men vi hörs imorgon! Nu har jag sagt det och därför måste jag ju hålla det. Bra va?

onsdag 15 augusti 2012

Ett tu tre!


Har varit fru Hermansson idag i hela tre år idag! För tre år sen stod vi där och sa ja till varanda i kyrkan och firade detta på bästa tänkbara sätt med vänner och familj. Helt fantastiskt och det känns som igår. Jag minns när jag tänkte att "snart har vi väl varit gifta i flera år" och vips så är vi där, tre år senare. Att gifta sig är verkligen det roligaste man kan göra och att vara gift med den bästa av dem bästa är så sagolikt underbart så det kittlas i tårna emellanåt!

lördag 11 augusti 2012

Jubilaren


Idag fyller min man år och det är nästan lika roligt som när jag själv fyller år, fast på ett annat sätt. Det är fantastiskt att jag idag får fira Henrics födelsedag för sjätte året i rad! Första födelsedagen jag var med var när han fyllde arton, när han blev myndig alltså. (Jag är lika gammal själv kan jag ju tillägga) Tänk vad åren går! Så små vi var då! Fast det kände man ju inte då... Då hade vi varit ett par i bara fyra månader och hade hela framtiden framför oss. Det har vi ju nu också, men vi har lite mer dåtid nu också. En mycket fin dåtid och jag ser fram emot all framtid också och älskar nuet.
Nu vill jag bara hurra för världens bästa make som jag älskar oändligt mycket och som jag är så glad att få dela alla dagar med! Hipp hipp, hurra! Hurra! Hurra! HURRAAAAA! (Trumpetfanfar!)

tisdag 7 augusti 2012

Det minimala badmodet

En sak jag inte fattar är varför alla bikinis ska vara så vansinnigt små. De är minimala, allihop! Täcker nästan ingenting! Eller jo, visst förstår jag att det handlar om att samhället är så sexfixerat och bla bla bla, men jag förstår inte riktigt i alla fall. Vi köper dem ju! Nästan alla tjejer äger ju en minimal bikini och så fort solen kommer fram ska plaggen falla och man ska posera inför solen endast iklädd dessa små tyglappar, och ingen funderar mer över det. Vad är egentligen vitsen med att sola så mycket av kroppen när man ändå aldrig visar så mycket av kroppen någon annan gång?

En annan grej jag tycker är lite konstig är att ingen reagerar på att det är lättklätt i bikini, men har man endast underkläder på sig så är det plötsligt en HELT annan sak, även fast de oftast täcker mer av kroppen. Jag håller ju med om att det är så för jag känner ju samma sak själv, jag visar mig hellre i bikini än i underkläder offentligt, men egentligen är det ju lite konstigt.

Jag försöker absolut inte säga att det är fel att vistas i en liten bikini, men det borde absolut finnas fler alternativ. Visst, det har kommit lite baddräkter också, men det kanske inte alltid är det mest praktiska.
Nej, jag skulle vilja ha en sådan där lite gammaldags bikini som täcker lite mer. Är övertygad om att det skulle se mycket bättre ut på mig. Frågan är bara hur jag hittar en som inte är någon svindyr vintage från någon superflott butik. Jag tror i alla fall att jag skulle känna mig mycket mer bekväm i det. Jag tror inte heller att det bara är jag som inte trivs i att vara nästan hur naken som helst på sommaren. So what att man får lite större bikiniränder! Huvudsaken är väl att man känner sig bekväm och inte helt utblottad bara för att det är de enda badplaggen man kan få tag på i vanliga affärer.

måndag 6 augusti 2012

Ett halvt kilo kantareller

Har fått lite drygt ett halvt kilo kantareller av min pappa som han har plockat! (Min syster fick minst lika mycket till) Det är hur mycket som helst anser jag, som aldrig har ägt en kantarell i hela mitt liv. Synd bara att Henric inte gillar svamp... Jag vet inte riktigt vad jag ska göra av alltihop, men det blir i alla fall några varma smörgåsar med kantarellstuvning. Nu ska här rensas och frysas ner! Ser inte fram emot rensningen, men det är ju tyvärr något man får ta.

söndag 5 augusti 2012

Kroatienlängtet









Längtar så oerhört mycket tillbaka till Kroatien där vi var på bröllopsresa! Helt fantastiskt fint var det. Önskar att man kunde ha råd att åka dit varenda sommar. Den resan var verkligen perfekt för oss. Inget partyställe, inget all inclusive familjehotell med halva Sverige på besök, inga hotellskyskrapor med jättemycket folk och fart och fläkt. Ett litet mysigt hotell alldeles vid havet i en fin by nedanför jättevackra berg. Kan inte bli bättre!

fredag 3 augusti 2012

Världens längsta grillpinne och foliebananer

Detta var min semesters höjdpunkt. Grillmys i lillstugan om natten. Henric har förut gjort en grillpinne som är hur lång som helst. Det är typiskt honom det! Ska det vara så ska det vara lite extra, lite lyx på det hela. Inte lyx för en massa pengar utan lyx som man fixar själv. Typ som att man kan sitta i sängen och grilla korv vilket jag gjorde tack vare Henrics superlånga grillpinne. Dock fick Henric gå fram och titta på korvarna ibland efter min kommentar:
"Det är ju liksom lite svårt att se hur det går för korvarna härifrån." Gjorde i ordning korvarna gjorde han också, det enda jag behövde göra var att sitta i sängen och hålla i pinnen. Det är min man det! Bortskämd, det är jag det.

Sen blev det grillad banan med Schweizernötchoklad i. Det åt vi (håll i er nu...) hela fem gånger på semestern! Det är grejer det. Bananas in foliepyjamas!