tisdag 31 juli 2012

Vägra blixt

Jag är absolut ingen fotograf, men det skulle vara roligt att bli bättre på det. (Har i alla fall tagit Benessers senaste bandfoton kan jag ju dock skryta med, hihi) Här kommer dock mitt absoluta fototips, nämligen; fota aldrig med blixt. Åtminstone nästan aldrig. Undvik det så gott du kan! Ändra hellre ISO:n så det passar, om du har möjliget till det.
Detta vet ju många redan, men jag tycker ändå att folk envisas med att ta med blixt alldeles för ofta. Människor blir bleka och får dålig hy av blixt och all mysighetsfaktor försvinner. Eller vilken tycker ni är mysigast?

Med blixt.

Utan blixt.

söndag 29 juli 2012

Finingar vid sjön

Har spenderat en fantastisk dag med dessa finingar vid sjön i solen. Äntligen fick jag lite semester, även fast den ju redan är slut för min del egentligen. Dock har jag ledigt den här helgen och även måndag så då var det ju perfekt att det äntligen kom lite vackert väder! Och hur kan man spendera en bättre dag än i goda vänners lag?

fredag 27 juli 2012

Vi hade Aladdin med oss på bion

Har ni någon gång suttit med en aladdin-ask på bio? Det har jag och Henric. Vi satt där igår och såg på Batman-filmen med en aladdin-ask (som vi hade impulsköpt billigt på Hemmakväll alldeles innan) och en stor popcorn efter kommentaren: "Man är ju faktiskt bara på bio en gång i livet."
Inte riktigt sant kanske, men det framkallade en hel del fniss. Man lär ju få lyxa till det lite, för bio är vi på alldeles för sällan. Vad passar då bättre än att sitta och smaska "trillingnöt" när man ändå är där?

onsdag 25 juli 2012

Benesser behöver kosing

Idag startade Benesser en insamling för att kunna finansiera sin skiva de spelade in förra våren. Albumet ska heta The Start of Something New och ska släppas i höst om de får ihop tillräckligt med pengar. Läs mer HÄR! Och skänk gärna en slant för det kommer bli en hejdundrande bra skiva!

måndag 23 juli 2012

Om att bryta rutiner ibland

Jag har tänkt på det här med rutiner. Det är ju hemskt bra att ha sådana ibland, man mår oftast bättre med rutiner när det gäller både mat och sömn. Däremot tycker jag att det är viktigt att man kan bryta de där rutinerna ibland, för det är dessa dagar man minns. Hur många av dina dagar som ser precis likadana ut som alla andra kommer du egentligen ihåg? Jag minns nästan inga sådana dagar för det finns inget som sticker ut. Däremot minns man de där dagarna då man såg på film toksent den där natten, åt den där speciella middagen som man hade planerat i flera dagar och den där natten då man sov i bilen.
Jag tycker det är bra att påminna sig om de där sakerna ibland. Man kan ju såklart inte göra tokiga saker hela tiden och hela tiden bryta sina rutiner, det fungerar ju inte, men ibland tror jag det är viktigt att man gör det för att känna att man lever och få minnen som finns kvar långt efteråt. Man kan behöva påminna sig om det ibland, att saker och ting som bryter rutiner inte bara är knäppa utan det är ditt liv och det kommer bli ett minne du kommer att ha kvar långt efteråt.

söndag 22 juli 2012

Davy Jones

Ser ni Davy Jones? Med pirathatt och allt? Han dök upp på min burk med Bärry.

lördag 21 juli 2012

Hotell "Bilen"


Torsdagens sovplats. Vi var tvungna att åka till Stockholm på torsdagsnatten för ett hämta en förstärkare där klockan halv två. Låter skumt kanske, men det var det inte. Efter det blev det övernattning i skogen utanför Enköping. Lite trångt var det allt, men mysigt. Det ska ju kännas att man har semester och gör något utöver det vanliga! Vi hittade en jättefin skogsdunge i närheten av en stor dimmig åker.

onsdag 18 juli 2012

Pioner

Finns det något somrigare och vackrare än pioner? Jag tycker man kan sitta och titta på dem hur länge som helst. Tänk att detta mästerverk inte är något som någon har suttit och klippt och målat utan det är något som kommer direkt från naturen och som kommer varje sommar. Fanstastiskt. Tänk er att ha en hel brudbukett full av pioner! Det skulle jag vilja ha om jag inte redan hade gift mig. Fast kanske inte just rosa.

tisdag 17 juli 2012

Brev till min röst

Kära röst.
Jag saknar dig. För var dag som går så saknar jag dig mer. Jag antar att det är som med den där kon som man inte saknar förrän båset är tomt. Jag saknar att göra en massa roliga saker med dig, som att sjunga, skratta och babbla natten lång. Det finns visserligen bit av dig kvar hos mig hela tiden, precis så att jag kan fungera, men jag orkar inte mer nu. Du fattas mig!
Din frånvaro påverkar mig hela tiden och jag blir hela tiden plågsamt påmind om hur mycket jag saknar och behöver dig, framförallt när jag svarar i telefon eller ska ropa.
Nu ligger det till så att jag ska sjunga på bröllop om lite drygt en månad och jag skulle verkligen behöva dig då, eller rättare sagt, jag klarar mig inte utan dig!
Snälla röst, kom tillbaka! Jag saknar dig och jag kan lova att du inte kommer känna sig försummad.
Din tillgivna,
Sofie

måndag 16 juli 2012

Tar revansch på förra veckan

Vi låtsas att jag inte precis har gått miste om en veckas semester på grund av sjukdom utan vi gör ett nytt försök och låtsas att jag bara har en veckas ledighet. Dessutom igonerar vi faktumet att det är dåligt väder och verkar som att det ska fortsätta. Nu tar vi semester och åker till sommarstugan och efterlyser lite myspys vilket jag hoppas vi kommer finna! Man kan ju i alla fall lyssna på en sprakande brasa.

söndag 15 juli 2012

Promenaden i solen som sällan skådas

Tog lite bilder från vår sommarstugsvisit för lite drygt en vecka sedan, vilket nu känns oerhört avlägset, från en tid när solen lyste och värmde oss. Vi tog oss en promenad i omgivningarna.

Min fina syster ser ut över sjön.

Vi stoltserade i varsin inbakad fläta som vi just gjort på varandra. Marie hade precis lärt mig hur man gör så jag kände mig ganska nöjd.


Los lupinos.

El krage del präst.

Mitt under promenaden stötte vi på en bom. Vad skulle vi göra då? Villrådigheten var ett faktum!

Jo, vi gjorde det bästa av situationen och utnyttjade bommen till fullo.

Japp.

lördag 14 juli 2012

I snigelfart

Dagarna går och jag blir långsamt, långsamt bättre. Det var en väldigt illvillig förkylning det här! Nu är det hostan som är värst, men jag laddar inför min andra och sista semestervecka och hoppas på att få ut lite mer av den. Så nu vet ni att jag lever i alla fall. Eftersom att mina dagar är tomma på aktiviteter så har jag inte heller något att blogga om. Förhoppningsvis kommer inspirationen tillbaka i takt med hälsan!

onsdag 11 juli 2012

Dålig tajming

Tajmingen nu kunde verkligen inte vara sämre! Har två veckors semester framför mig som började igår och alltihop började med spöregn och en långtidsväderprognos som skvallrade om att det ska fortsätta så ett bra tag till. Visst, långtidsprognoser kan man aldrig lita på, men det känns ju inte som någon vidare bra start på semestern ändå. Nu har jag dessutom gått och blivit sjuk helt plötsligt. Det är inte nådigt detta! Fruktansvärt halsont, hög febern och värk i hela kroppen. Idag när vi skulle åka till sommarstugan och semestra på riktigt, trots det dåliga vädret! Ursäkta att jag låter bitter, men det är oundvikligt en sådan här dag. Om ni undrar över tidpunkten på detta inlägg beror det på att jag har sovit och varit sängliggande halva dagen, därför sitter jag nu i soffan och väntar på en glass som Henric gör i ordning, i väntan på ännu en massa timmar i den där sängen jag är så trött på nu!
Dagen har i alla fall räddats några gången av omsorger från mina närmaste. Henric har pysslat om mig titt som tätt hela dagen och Marie handlade åt mig, lånade böcker och gav mig till och med en present. Är så otroligt tacksam för dessa människor i mitt liv! Vad skulle jag ta mig till utan dem? Nu har jag i alla fall planerat att bli frisk och att önska bort regnet. So long så länge!

söndag 8 juli 2012

Sommarstugssammanfattning

Har besökt sommarstugan igen med Marie och jag brukar alltid göra en sådan här sammanfattning efteråt, även fast det antagligen bara är intressant för mig själv i framtiden och ingen annan. Möjligen Marie då.

Veckans låt: Långa bollar på Bengt

Veckans ord: The stick. Vi pratade i en evighet om att "the stick is dead", angående en pinne i elden. Så kan vi göra.
Veckans spel: Var nog vår egen variant av "Land och stad."
Veckans film: Morden i Midsomer! Snacka om bra tajming att det gick på tv just då!
Veckans projekt: Promenaden i solen i backen och promenaden när Marie mådde dåligt.
Veckans godaste: Kanske apelsinchokladbitarna.
Veckans drog: Var nog lite mer balans den här gången, men potatisstjärnorna tog slut misstänkt fort...
Veckans djur: Några riktigt otäcka och alldeles för många spindlar. Och mygginvasion!
Veckans tecken på mänsklighet: En otäck hostning från en gård.
Veckans glömda: Ehum, middagsmaten... Tur att vi har en mamma som åker och köper ny åt oss!
Veckans överflöd: Pålägg.
Veckans nykomling: Kantarellosten.

lördag 7 juli 2012

onsdag 4 juli 2012

Permanent

Är det inte fantastiskt vad man kan göra idag? Hittade detta på en frisörhemsida. Tänk att man kan göra så att man får permanent kort hår! Det är ju perfekt om man har bestämt sig för att man vill ha kort hår och har hittat en frisyr man gillar! Då är ju 920 kronor billigt för då behöver man ju aldrig klippa sig igen! Tråkigt bara om man ångrar sig förstås...

tisdag 3 juli 2012

Lika som liten

Det är nästan lite fascinerande hur man kan känna igen så mycket från sig själv när man var liten. Det är jag på bilden som ni kanske förstår. Precis så där sitter jag fortfarande när jag är trött eller uttråkad! Jag liksom vilar huvudet mot nacken eller längst upp på ryggen kan man säga. Dessutom sitter jag fortfarande ofta så där i skräddarställning med knäna ända ner i golvet. Jag minns också precis hur det var att vara liten, hur det kändes och hur jag tänkte. Som jag minns det tänkte jag precis likadant då som nu, fast lite barnsligare, men känslorna var ungefär detsamma och jag gillade samma saker som nu, bara att det är i en vuxnare tappning nu. Tänk att man förändrar så pass lite egentligen! Eller är det bara jag?

måndag 2 juli 2012

Fem till

Nu tänkte jag att det var dags att svara på fler frågor som jag fick av Marie förut. Jag har svarat på några förut här och här.

Bungyjump eller fallskärmshopp?

Helt klart fallskärmshoppning. Bungyjump är ju bara idioti kan jag tycka! Fallskärmshoppning kan jag i alla fall förstå lite vitsen med även fast jag verkligen inte vill göra det själv.

Vad skulle du vilja göra på en cirkus, om du var cirkusartist?

Tror jag skulle välja att vara en sådan där vig person som typ hänger i en lång gardin och gör konster och ser smidig och vacker ut.

Vad skulle du helst vara utan: el, rinnande vatten, eller element?

Kanske element om man hade möjlighet att elda i en spis eller så, fast det har jag ju inte i den här lägenheten. Men nu på sommaren går ju det bra.

Vad drömde du om inatt?

Jag som nästan alltid kommer ihåg vad jag drömmer och så står det helt still nu! Jag tror det var något om någon festival...

Vad har du för citat du gillar?

Som vanligt är jag dålig på att komma upp med exempel när man ska det, jag gillar ju massor av citat. Men jag kom på ett citat som Albus Dumbledore säger i sista Harry Potter-boken, om ledarskap. Jag tror att det är väldigt sant och jag har tänkt på det många gånger: “It is a curious thing, but perhaps those who are best suited to power are those who have never sought it. Those who have leadership thrust upon them, and take up the mantle because they must, and find to their own surprise that they wear it well.”

söndag 1 juli 2012

En lysande vit prick

Nu är Peace & Love slut och jag också. Nejdå, nu har jag sovit och vilat upp mig lite och ska förshoppningsvis vara tillbaka på bloggen lite mer. Här kommer min utomordentligt fina bild från igår, tagen med min mobil. Den där lysande vita pricken på scenen är Rihanna. Yeah, I know! Jättecoolt. Tänk att jag lyckades få en så bra bild på så nära håll va?