torsdag 28 juni 2012

Festivalpassskräcken

Ni: Varför är du så dålig på att blogga just nu?
Jag: För att jag jobbar på dagarna och är på Peace & Love på kvällarna.
Ni: Men tar det så lång tid att blogga då?
Jag: Nja, det beror väl på, men jag kommer inte riktigt på något att blogga om.
Ni: Tråkmåns. Men vi kan väl få något litet, litet inlägg någon gång ibland i alla fall?
Jag: Det kan väl gå för sig!
Ni: Annars kanske vi glömmer bort dig!

Jag blir tokig av att ha sådana här festivalband på mig. Jag får cellskräck och vill ut, ut, ut! Dock kan jag ju inte ta av mig det förrän festivalen är slut. Det värsta är ju när det har blivit blött och klibbar sig fast och aldrig torkar för att det ligger så tajt med huden. Usch och blä! I torsdags kväll när det var nytt hade jag svårt att slappna av och sova för att det satt på mig och var blött och bara tanken på att jag skulle få lov att bära det ända till lördagen kändes olidligt. Nu har jag ju vant mig ganska bra, men lite drygt är det än. Jag förstår mig inte på de som samlar på sina festivalband och har hela armen full året runt! Det skulle jag aldrig klara! Dessutom rivs det och är inte speciellt fint... Fast det är ju bra såklart, för jag kommer ju in på festivalen! Och jag är hemskt tacksam till Lina som gav mig ett gratis!

måndag 25 juni 2012

Benesser - Where O Death [OFFICIAL VIDEO]



Min mans band Benesser har idag släppt sin nya musikvideo från sitt kommande debutalbum. Se den! Den är så otroligt bra så detta vill ni inte missa! Och ni som ska på Peace & Love bör inte missa dem när de spelar kl 18.15 ikväll på Shangri-La.

söndag 24 juni 2012

Midsommaraftons afton

Här kommer lite fler bilder från min midsommarafton, från aftonen denna gång.

Kände för lite egen midsommardans ute på gräsmattan.

Vi tog oss en sväng till Siljan, vid midsommarens mitt, och såg på utsikten. Den var god.

Blev en smörgåstårta som min svärmor gjorde också i solnedgången. Den var också god! Både tårtan och solnedgången.

Långbryggan.

Jag spelar luftgitarr.

lördag 23 juni 2012

Midsommaraftons dag

Min midsommar. Kan det se mer somrigt svenskt ut? Jag vet inte jag. Vi hade en mycket fin eftermiddag med middag och efterrätt ute på verandan hos mina svärföräldrar.

Sommar, sommar, SOMMAR!

Flaggan var i topp!

Det var fint väder på midsommarafton här för första gången på flera år.

Min midsommar-outfit.

Nöjd och glad.

fredag 22 juni 2012

Second hand-fynd

Var på Pärlans second hand för ett tag sen med några vänner och fyndade lite. Brukar inte alls lyckas med det, men nu blev det några pinaler som fick följa med hem.

Först och främst hittade jag denna ljusstake/kandelaber. 35 kronor kostade den och det tyckte jag absolut den var värd! Den pryder numera vårt köksbord.

Ett avlångt silverfat.

En necessär som ser precis ut som den som jag brukar ha smink i fast mycket större. Verkade oanvänd.

En sån där sak som man har på stekpannan så det inte ska sprätta så mycket fett. Avskyr fettfläckar på kläder!

Och sist men inte minst en liten söt trälåda. Den kan man ju ha vad som helst i, men jag har inte riktigt bestämt mig än vad det blir.

Står en liten text på insidan vilket skänkte lite extra charm åt asken.

torsdag 21 juni 2012

Färger för dig och för mig

De flesta har nog någon gång funderat över om de färger vi ser ser likadana ut för andra. Ser grönt ut likadant för mig som för dig? När du säger att himlen är så vackert blå, ser den ut som jag tycker att den gör då? Det vet man ju faktiskt inte. Däremot så tror jag att det gör det. Varför skulle det inte göra det liksom? Däremot så undrar jag ibland hur det kommer sig att vissa säger helt avvikande saker, att något har en färg som jag verkligen inte tycker det har. Som idag till exempel, när en kund sa att ett par väldigt tydligt röda shorts var rosa. Vad fick henne att tycka att de var rosa? Och en annan kund som sa att hennes klänning var blå. Jag anser att den var grågrön. Det är lite intressant att jobba i klädaffär på det viset, för man får höra en massa olika versioner om både vad saker har för färg och hur de ser ut. Folk har så mycket olika åsikter och smak så man vet aldrig vad man ska vänta sig för svar när man föreslår ett plagg.

tisdag 19 juni 2012

Rabarber uti paj

Har hela en hel låda i frysen full i rabarber. Blev rabarberpremiär genom att bjuda in systra mi på en paj. Smakade sommar som bara den. Tänk om det kunde bli varmt också! Då kunde jag kanske tro på att det faktiskt är nittonde juni redan, för det gör jag inte riktigt...

måndag 18 juni 2012

Som en danssko




Mina svarta, mycket praktiska tygskor har gått sönder på riktigt, de är bortom räddning så Henric kan inte laga dem igen som han gjorde förut. Jag begav mig därmed till stan för att köpa ett par nya, billiga tygskor. Brukar ju finnas billigt. Kruxet är att alla är hårda eller för smala och därmed blir för långa om jag ska kunna ha dem. Vare sig de är billigare eller dyrare, fötterna är dömda att få skavsår många gånger i början.
Vad händer då? Jo, jag får syn på dessa! Ett par svarta Vagabond-skor i skinn! Världens mjukaste skor! Vågar inte prova först för de är lite för dyra, men gör det ändå och blir helt såld. Skönaste skorna genom tiderna! Känns som dansskor. Dessutom ser de små och diskreta ut på mina fötter. Det slutar därmed med att jag köper dem ändå och ser det som en investering. Skinnskor brukar ju hålla mycket längre än de billigaste tygskorna. Mina fötter jublar och jag får lust att dansa vart jag än ska!

lördag 16 juni 2012

Kakor små, så långt ögat kan nå


Vissa har "legs that go on for miles and miles". Inte jag, men jag har kakor som gör detsamma, ungefär. Bakade kakor till ett café så ni behöver inte oroa er att jag ska äta upp allihop själv!
Måste ändå säga att det är något visst med ett baka mycket kakor på en gång och se alla ligga framför sig när man är klar. Kanske är det som att få en massa barn som sedan får en massa barn och så vidare, och sen sitta där i gungstolen och se på hela tjocka släkten som man har satt till världen? Fast kanske aningen mildare...

Oregano och kantarell

Kan bara meddela att jag har kommit fram till att om man har haft torkad oregano i sina händer så luktar de (även fast man har tvättat dem) kantareller! Åtminstone mina. Jag funderade en hel kväll på vad det var det luktade för något i matväg, väldigt bekant var det. Jag är sådan att jag inte kan släppa det och sluta fundera på vad det doftar, var jag har sett den där skådisen eller vad någon heter förrän jag har kommit på det. Jag kan inte släppa det. Därför kände jag mig väldigt nöjd när jag kom på att det var kantareller det luktade. Tänkte att ni ville veta det. Kan ju vara bra att veta tänkte jag...

torsdag 14 juni 2012

Ljushuvud

Så här blev håret! Men jag kan erkänna att det ser lite extra ljust ut på grund av att solen skiner så starkt, så riktigt så där ljus är jag inte. Gjorde ju slingor och det syns tydligare i verkligheten. Blev i alla fall väldigt nöjd. Hade samma frisör och salong som när vi skulle gifta oss och det luktade precis likadant. Nostaligi! Blev fina slingor i rätt färg så det ser naturligt ut. Skönt med lite förändring och att känna sig lite somrig!

onsdag 13 juni 2012

Hur man återfår förtroende från en häst

Henric: Hästar har ju minne. Hästminne. Om du är dum på en häst kommer han ihåg det. Enda sättet är att rädda den ur en nödsituation. Man kanske till och med måste försätta den i knipa och rädda den ur det.
Sofie: Jaså.
Henric: Till exempel lämna den på Hemköp med en full kundvagn utan plånbok. Och så kommer man där med plånboken i kassan i precis rättan tid.

tisdag 12 juni 2012

Aluminium

Så här såg det ut tidigt i morse. Var längesen jag gjorde något åt mitt hår nu så jag tyckte det var dags för lite förändring. Därför kör jag "space style". Vad tycks? Nej då, skämt åsido. Ni kan få en bild på resultatet senare trots att förändringen kanske inte är så stor, men ändå. Jag tar ju för givet att ni är otroligt spända på att få se det trots allt!

måndag 11 juni 2012

Loppislördag

Så här såg det ut i lördags. Tyvärr tror jag att det är bättre att satsa på "sommar-loppisar" och sådana som inte är så ofta istället för en sådan som denna som är varje lördag. Hit går folk och förväntar sig att göra helt sjuka fynd, allt över tio kronor är dyrt ungefär. Det är lite trist. Men vi får hoppas bättre på nästa gång, vi kommer inte ge oss, bara byta arena litegrann. Lite kosing fick vi in i alla fall.

fredag 8 juni 2012

Loppis

Jag och Marie ska ha loppis imorgon, därför är jag inte så aktiv på bloggen just nu. Vi har tänkt i över ett år att vi ska ha det, men vi har inte kommit till skott förrän nu. Det är nämligen säsongsavslutning där loppisen är. Bland annat har vi tänkt bli av med lite grejer från våra gamla rum i pappas hus. Vi är väldigt spända på att se om vi kommer att sälja något alls, det är ju så otroligt svårt att veta, så detta är verkligen en chansning! Det kostar ju lite med ett bord.

torsdag 7 juni 2012

Hittelön eller brevlåda

Vad skulle ni välja, hittelön eller brevlåda? Jag skulle nog välja hittelön för jag menar, vi har ju redan ett brevinkast och det funkar fint så jag tror att jag skulle ha mer användning av hittelön. Det verkar ju dessutom som att de föredrar att betala ut hittelön eftersom att det är understruket... Men undrar hur brevlådan ser ut? Den kanske är jättefin! Tror ni man får välja sort?

tisdag 5 juni 2012

En fralla för alla

Bakade frallor igår, med vetemjöl special, och det blev jättebra, frallerallera!

måndag 4 juni 2012

Sofies sommarmode

Nu har jag varit lite dålig på att blogga på sistone och tänkte därför återgälda detta genom att ge er; Sofies sommarmode! Här tipsar jag om sommarens hetaste trender nämligen under temat "Sagor och maskerad". Hur fixar jag denna stil? Jo, det finns ett riktigt bra sätt; plundra utklädningslådan! Det är accessoarerna som gäller denna sommar.

Först och främst har vi denna stil som vi kallar för "Narren". Pajasen har fått vara inspiration för denna kreation, med sitt lättsamma sätt och sin vilja att liva upp stämningen på vilket party som helst. Denna stil är speciellt lämpad för sommarfesten. Du fixar stilen med en narrmössa, gärna med pinglor, och en gitarr som du inte ska tveka att använda dig av. Att spela hellre än bra är vad som gäller.

Här har vi den berömda Harry Potter-looken. Ger spänning åt vardagen. Denna fantastiskt dramatiska look ska helst grundas med en svart bas och fullbordas med ett par runda svarta glasögon och en trollstav. Work the magic!

Gangsterstilen är också väldigt inne just nu. Bekväm när du har en dålig hårdag och inte orkar sminka dig. Snusnäsduken är ett måste och likaså en platspistol som helst ska vara i en tydlig färg och inte svart, för att undvika misssförstånd. Rånarluva rekommenderas ej av säkerhetsskäl!

Om du istället vill göra en lite mjukare variant av gansterstilen kan du köra på "den goda sidan." Då låter du dig inspireras av hjältar såsom Zorro och Robin Hood. Försök även där undvika de naturtrognaste värjor och pistoler.

I sommar är det havet och båtar som inspirerar. Sailor-looken är därmed het i år! Här matchas marina färger såsom blått och vitt och toppas med en båtinspirerad mössa. Då återanvändning är grejen idag använder du dig förslagsvis av din gamla studentmössa. Miljövänligt och snyggt på samma gång, det kan inte bli mer modernt!

Här visar vi det lekfulla och oskuldsfulla. Tänk barnsligt och färgglatt, då kan du inte vara fel ute. Ett färgglatt halsband gjort av barn (Obs! Inte påtvingat barnarbete! Barnet ska ha tillverkat halsbandet av egen vilja och gett det till dig frivilligt!), en vindsnurra och prinsesskrona. Så lockar du fram barnet i dig själv och får på samma gång en roligare sommar.

Kungahuset är ju otroligt hett just nu tack vara vår nya prinsessa Estelle och därmed är det väldigt inne att stödja kungahuset. Det gör du genom accessoarer som kungakronor, spiror och trumpeter. Den svenska flaggan är ett måste!

Slutligen har vi den ultimata semester-outfiten! Här möter svensk sommar det orientaliska med denna vackra ormsjal. Här gäller lager på lager och ju fler ormar du får på dig desto bättre! Du bygger gärna kontraster med den gröna ormen och en solhatt i exempelvis orange.

Det är bara att välja och vraka mellan alla dessa stilar som alla ligger helt rätt i tiden. Var inte rädd för att vara kreativ och sticka ut, det är det som gör mode till vad det är. Lycka till och trevlig modesommar!

lördag 2 juni 2012

Fel känsla

Av någon anledning har jag hela tiden en känsla av att sommaren är slut redan. Den här lilla besvikna känslan att "Jahapp, det var det." Jag vet inte varför, det är ju bara andra juni idag! Sommaren har ju precis börjat! Inte beror det på att det är dåligt väder just nu heller utan det har känts så ett tag. Kanske beror det på att det här våren har varit så kort då den kom så sent. Eller så beror det på något annat. Hoppas verkligen att det det försvinner för jag vill verkligen kunna njuta och känna mig förväntansfull för den här tiden är egentligen helt underbar.

fredag 1 juni 2012

Har kommit långt nu

Att spara ut håret är det tråkigaste som finns ungefär. Fast det är en väldigt utdragen tråkighet som man inte tänker på precis hela tiden. Att spara ut hela håret eller bara luggen. För ganska precis ett och ett halvt år sedan bestämde jag mig att det fick vara nog med kort hår och började spara ut. Visste att jag hade en lång tråkig resa framför mig då jag verkligen ogillar halvlångt hår på mig själv. Luggen har jag också sparat ut sedan ett år tillbaka ungefär. Men vips så var det långt igen! Tycker faktiskt det gick väldans fort och smärtfritt och nu räknas det ju faktiskt som långt hår och inte längre axellångt eller halvlångt. Skönt! Dock slutar aldrig mina funderingar; lugg eller inte lugg. Det går inte, jag ändrar mig hela tiden. Men den får nog faktiskt vara långt ett tag nu i alla fall, men sen ska ni se att jag ändar mig igen. Håret får dock faktiskt förbli långt nu, så det så! Det känns mer som jag.