lördag 31 mars 2012

Slö

Är det okej att sova mitt på en lördagseftermiddag? Hoppas det! Kom hem från jobbet klockan ett idag och var så trött så jag var tvungen att sova en sväng, för att överhuvudtaget få något gjort idag. Har ni några tips på hur man får bort den där tryckande "sovaenstundmittpådagen"-tröttheten? När man inte känner att man har sovit så där perfekt mycket så man är pigg som en lärka direkt utan man är mest en varm hög som inte orkar lyfta en finger. Jag vet inte riktigt hur man gör.

torsdag 29 mars 2012

En liten skyddsängel

Tänkte att ni skulle få se en skymt av vår lilla skyddsängel som jag fick av mamma för några år sen i ett brev före jul, när jag bodde i Malung. Tycker hon är jättesöt! Hon får hänga uppe året runt, för jag tycker inte att hon är speciellt julig.

Mör med jordnötssmör


Igår kväll blev det kakbak hemma hos Marie. Marie ska få besök så jag hade fått uppdraget att baka småkakor och det är inte mig emot direkt. Gjorde dubbel sats så jag fick med mig en sats hem som lön för mödan, det var ju trevligt. Blev jordnötskakor denna gång, med jordnötssmör i. Om ni bara visste hur möra dessa är! Önskar jag hade kunnat ta lite mer smickrande bilder på dem bara, hade fel kamera med mig. Ni kan ju kanske föreställa er ändå!

onsdag 28 mars 2012

Fler fjun lagom till påsk


Fick ett till par "fjun" idag med posten. Tyckte de var söta och de passar du perfekt till påsken om en vecka kan man ju tycka. Beställde dem för mer än en månad sen. Det är ju tråkigt att vänta så länge på ett paket, men samtidigt är det ju väldigt trevligt att få något fint i ett paket när man inte har råd att köpa något åt sig själv, som nu. Då passade det faktiskt perfekt!

tisdag 27 mars 2012

Öppet brev till "de som designar klänningar idag".

Kära klänningsdesigners!

Jag undrar, hur kommer det sig att ni så ofta placerar midjan på ett så konstigt ställe? Varför inte sätta den där de flesta är som smalast, så man får lite figur? Eller om ni måste kan ni väl placera den under bysten så det blir empirskärning. Men ni kan väl i alla fall låta bli att sätta den mitt emellan? Det verkar vara ett vanligt fenomen idag. Midjan hamnar på ett jättekonstigt ställe och vi som faktiskt har midja, trots att vi inte är så smala, går liksom miste om den helt! Det blir något slagt mellanting så man inte får någon form alls. Jag känner mig som en liten flicka som har växt så fort under sommaren att hennes klänning har blivit för kort och då hamnar midjan för högt upp. Jag gillar det inte alls. Snälla, gör något åt detta!

Med vänlig hälsning,
Sofie

måndag 26 mars 2012

Piff med tygblomma

Tänkte piffa upp tillvaron lite och skaffade mig en ny tygblomma. Den blir fin i sommar, tror ni inte? Det är en lite ovanlig färg för min del, inte direkt en färg som jag brukar ha på saker, men jag tror att den blir fin till svart och vitt.

söndag 25 mars 2012

Papegoja

Är det någon mer än jag som tycker att Henrics skaltång ser ut som en papegoja? Jag har alltid tyckt det och tänker på det varenda gång jag ser den! Har nästan svårt att tänka att det är en tång.

lördag 24 mars 2012

Världen doftar

Igår när jag cyklade hem från jobbet upptäckte jag något nytt, världen doftade! Det gör den ju inte på vintern. Det doftade grillat när jag var i stan, när jag kom en bit till kände jag hur det luktade gammalt gräs (det luktar ju i och för sig inte så gott, men det är ju förknippat med våren så det har sin charm ändå!) och när jag kom närmare ån kände jag hur det luktade sjö. Världen doftar och det är ett stort vårtecken för mig!

onsdag 21 mars 2012

Ingen eremit precis

Jag är helt enkelt inte lämpad att bo själv, det har jag insett. Både efter att ha bott själv och sedan tillsammans med Henric, och så blir jag påmind om det nästan varje gång jag är ensam hemma en längre tid. Visst, det kan vara skönt att vara ensam hemma ibland, men jag är inte så bra på att hantera det en längre tid. Därför brukar jag oftast se till att vara uppbokad och få besök eller sova över hos Marie när jag ska vara gräsänka i flera dagar. Jag får nämligen ingenting gjort när jag är ensam! Jag är inte ett dugg motiverad att städa eller diska eller göra något annat vettigt när jag är ensam och framförallt inte laga mat! Det är jag jättedålig på! Inte annars, men att laga mat åt mig själv bara. Finns det något mer omotiverande? Jag är omotiverad att laga någon måltid som tar mer än tio minuter, jag är dålig på att äta bra mat och mina mattider är fruktansvärt oregelbundna. Allt detta när jag är ensam, inte annars. Det är lite konstigt tycker jag nästan, men det tyder väl på att jag trivs bäst med sällskap (oftast) och att jag kommer till min rätt då.
Därmed är jag väldigt imponerad av de människor som klarar av detta! Som städar och fejar hela dagarna fast de bor själva, som lagar spektakulära måltider åt sig själva och som verkligen trivs med det.
Men det bästa av allt, med att vara gift och bo med någon, är att man kan vakna och somna bredvid varandra. Dela sina dagar. Dela glädje och sorg med varandra (För att citera vigsellöftena). Och sådana dagar när man är trött eller ledsen, så finns det någon där hemma som tar emot en och tröstar en på momangen. Det är fantastiskt!

tisdag 20 mars 2012

Snart


Snart är det vår! Snart är det påsk! Snart fyller jag år! Snart får vi lite semester! Snart får vi lite mer pengar! Snart, snart, snart. Det är mycket roliga saker som händer framöver. Visserligen känns det lite tungt på vissa fronter just nu, men jag försöker bita ihop och dansa och le lite. För snart lossnar det nog förhoppningsvis och blir lite ljusare tider! Känns skönt att ha något att längta efter.

Perfekta påskliljor


Marie köpte en bunt påskliljor för ett tag sedan och de slog ut allihop på en gång och jag har aldrig sett så perfekta påskliljor i hela mitt liv. Varenda en var helt perfekt och de ser liksom knappt äkta ut, man skulle lätt kunna tro att det var plastblommor. Det var lite svårt att fånga det på bild dock. Det är så härlig gul färg på dem dessutom och de ser så goda ut på något vis! De skulle smaka som Fox, ni vet sådana där citronkolor som det vattnas i munnen av.

måndag 19 mars 2012

Finaste grattiskortet

Igår var vi och firade pappas födelsedag och Marie hade ritat det här kortet som föreställer min bror Peter, Marie, jag och Henric. Tycker det var hur fint som helst så jag var bara tvungen att lägga upp det här på bloggen!
Vi fick smörgåstårta byt the way, det är grejer det!

lördag 17 mars 2012

Jag längtar också

Jag gör som alla andra och bloggar om hur mycket jag längtar till sommaren och tittar på gamla somriga kort från i somras. Jag längtar efter...

...grillning i pappas trädgård.

...att äta frukost på bryggan.

...att fiska i solnedgången.

... att värma fötterna i varm sand.

...att äta jordgubbstårta på tok för ofta.

...att ha solhatt och sommarklänning.

...att äta pizza med Marie på bänken bredvid vårt hus.

...släcka törsten och bli proppmätt av vattenmelon.

Märker att mycket av det jag skriver att jag vill att sommaren ska innehålla är kopplat till mat, men så kan det vara. Mat är gott. Sommaren är god, och den är mer än välkommen någon gång i maj! För nu vill jag inte ha den, för det är onaturligt. Mars är fortfarande tidig vår. Men i maj, då får den komma med hela sin prakt!

torsdag 15 mars 2012

Att handskas med elegans

Fick ett par handskar av mamma för ett tag sedan. Det har varit en gåva från min mammas moster till min mormor har jag för mig. Jag undrar hur gamla de är! De kom i den här gamla asken för blixtlås som jag tyckte var lite charmig.

Har ingen aning om när jag ska använda dessa, men det är så elegant med handskar så jag kunde inte motstå dem ändå.

Handskar har ofta för långa fingrar för mig, men dessa är exakt min storlek! De sitter verkligen som gjutet, har aldrig varit med om maken.

En bild under fotograferingen av handskarna som blev lite cool. Kunde inte låta bli att lägga upp den...

onsdag 14 mars 2012

Ett gult bröd

Bakade Underbara Claras morotsbröd idag. Det tar alltid längre tid att baka bröd än vad jag minns eller räknar med, men det är i alla fall väldigt trevligt när man är klar och har hembakat bröd hemma.

Har ingen bra degbunke som är stor nog så jag brukar använda mig av denna gamla lila plastskål och det blir ofta lite trångt om man säger så...

Väldigt praktiskt att baka bröd i långpanna måste jag säga!

Brödet är för övrigt jättegott!

Varför jag bloggar

Jag brukar ibland fundera på varför jag bloggar. Bloggar jag för att få uppmärksamhet? Ja, det är klart att jag gör. Vem gör inte det egentligen? Ville man inte ha någon uppmärksamhet alls skulle man kunna skriva dagbok istället och inte publicera något på internet. Därmemot tycket jag det är skillnad på uppmärksamhet och uppmärksamhet.

Skulle jag fortsätta blogga om jag aldrig någonsin fick någon som helst respons i form av till exempel kommentarer? Förmodligen inte. Däremot verkar det vanligt, framförallt bland unga tjejer, att vilja bli känd genom sin blogg och de gör vad som helst för att få nya läsare. Som provocerar sig fram genom att skriva elakheter och trycka ner andra. Tråkigt nog verkar det ganska effektivt för vissa och det tycker jag är lite sorgligt. Då har uppmärksamhetssökande gått över styr.

Tack och lov vet jag att jag inte själv är där. Däremot kan jag känna mig lite orolig att någon, speciellt vänner och anhöriga, ska missuppfatta det hela och tycka att jag är uppmärksamhetstörstig på fel sätt. Egentligen tror jag väl att jag kanske oroar mig i onödan, men det kommer sådana här dagar när jag blir rädd att någon ska tycka att jag är fånig och kanske tycka det är fel att jag ibland publicerar flera bilder på mig själv. Nej, jag ska verkligen försöka sluta oroa mig och försöka göra som jag själv vill istället! Det är det dåliga självförtroendet som talar. Det är ju faktiskt aldrig någon som ens har antytt något liknande till mig!

Jag bloggar för att jag tycker att det är roligt att skriva och komponera inlägg med bilder och annat, och för att jag tycker det är roligt med respons från läsare. Något man pysslar om några gånger om dagen, som ett husdjur ungefär.

tisdag 13 mars 2012

Fjun


Fick ett paket idag som jag hade beställt för ganska längesen, den innehöll dessa små fjun. (Tycker det låter mycket roligare att säga fjun än fjädrar.) Tyckte de var söta med de små prickarna. De var inte heller så där väldans fjuniga som en del är, för då finns det risk att jag skulle känna mig som en indian. Dessa var lite lagom.

Kakprincipen

Bakade korintkakor igår. De är några av mina favoriter. Det är varken speciellt mycket smör eller socker i dem (om man jämför med många andra småkakor) och jättegoda. Perfekta till te, kaffe eller ett glas mjölk.
Jag har det lite som en princip, att försöka ha småkakor hemma nästan jämt. Om vi får oväntat besök vill jag i alla fall kunna bjuda på en kaka. Helst hembakta då såklart. De tar inte upp något vidare plats heller. Dessutom tycker jag ju, som jag nog har sagt förut, väldigt mycket om att baka småkakor. Det går fort, krävs ofta inte så många dyra ingredienser och gott är det alltid. Det är ju inte alltid man vill ha så mycket fika, men kanske något lite sött och gott till teet eller kaffet. Då är det perfekt med en småkaka. "Te och kaka, så ska livet smaka", som jag brukar säga...

måndag 12 mars 2012

Khaki

Nu har det ju blivit populärt med jeans i alla möjliga färgstarka färger, cerice och kornblått och så där. Riktigt så modig har jag inte varit, men jag har i alla fall köpt ett par khakigröna jeans. Tänkte att det kunde vara roligt att ha något annat än bara jeansblå och svarta byxor, och så passar de ju ändå till det mesta.

Blixtlås.

Jag har sagt det förut, men jag säger det igen. Ett tips till er som liksom jag inte är någon direkt byxmänniska, men ändå vill ha bekväma sådana. (Eller såklart även för er som gillar byxor, men vill ha något bekvämt.) Köp jeans på Flash, de är jättesköna! Och jag säger inte detta för att jag jobbar på Flash utan för att jag verkligen tycker det. Väldigt många kunder säger till mig att de aldrig hittar jeans någon annanstans, men att de alltid hittar det på Flash. Jag håller med dem, de har så mycket bättre passform och är mycket skönare än jeans på många andra ställen. Det brukar gå att hitta någon lämplig modell till nästan alla. Inte är de så hiskeligt dyra heller.
Detta är alltså ett tips för er som tycker att det är viktigare att jeansen är sköna, än att de har något speciellt märke. Fina är de ju också så klart.

Kinatidning


Det är inte varje gång man har tillgång till en kinesisk tidning! Tror den är kinesisk i alla fall... Den kom i ett paket som Henric hade beställt, som packmaterial. Tycker det ser lite coolt ut med dessa tecken i en tidning, eller vad säger ni?

söndag 11 mars 2012

Mammas lilla son

Är alltid lika trevligt när man hittar en gammal lapp eller liknande med en dikt man har skrivit när man var liten. Den senaste jag hittade:


Mammas lilla son
var med om ett rån
när han stod i en bank
och nu är han pank.


Kort och gott, rakt på sak.

lördag 10 mars 2012

Lite mer action









Det har inte hänt så mycket på sistone som jag tycker är något att blogga om, så jag och Marie hade en lite photoshoot idag under en promenad för att bidra med lite mer action till bloggen, och ser inte det här actionfyllt ut så säg?

fredag 9 mars 2012

Min dag i 139 ord

DAGENS VILL HA: Gröna jeans från Flash.
DAGENS KLÄDSEL: Blommig folkloreinspirerad kjol, svart långärmad, stickade svarta strumpbyxor och nougatfärgad kofta.
DAGENS SMINK: Mestadels Bare Minerals-produkter.
DAGENS FRISYR: Utsläppt, lite rufsig och hemskt statisk.
DAGENS HÄNDELSE: Träffade Marie för första gången på en vecka, åt tacos med David och Lina och tryckte i oss en paj i all hast.
DAGENS LÅT: Någon med Owe Thörnqvist förmodligen.
DAGENS PLANER: Hoppas på film.
DAGENS SAKNAD: De två vi lämnade i Skåne.
DAGENS DUMMASTE: Tidsbrist.
DAGENS SJUKA: Marie, Elinor och Robert tyvärr.
DAGENS DROG: Det var nog tacosen.
DAGENS ROLIGASTE:
Strumpkastning.
DAGENS TRÅKIGASTE: Huvudvärk.
DAGENS FAVORIT: Maries babymössa och hennes dikt.
DAGENS KÖP: Tacos på arenan, juice, coca cola, paj, vaniljvisp och jordnötsringar och ipren.
DAGENS HUMÖR: Glad.
DAGENS ORD: Har funderat i en timme eller något nu, men kommer inte på det...

Spets, trä och turkost




Kör en dagens outfit, eller en gårdagens för att vara mer exakt. Känner mig egentligen rätt obekvämt i att ta sådana bilder på mig själv, men det kan ju kanske vara roligt att se personen bakom bloggen ibland och vad hon har på sig. Eller? Vill ni helst slippa?

torsdag 8 mars 2012

Benesser på Arenan

Benesserspelning på arenan i Falun. Var ett tag sen de spelade i Falun sist. Låter bra gör de som alltid, trots sjukdom och krångel med instrument. För er som är nya här och inte vet det så är Benesser min mans band och väldigt goda vänner till oss. Är ni nyfikna kan ni gå in här och lyssna här! Gör det vettja!