tisdag 31 januari 2012

Vetevärme

Detta är min räddare i nöden! Det är så otroligt kallt i vårt sovrum. Ni kanske känner igen känslan av att gå och lägga sig och lakanen är så kalla så man vill flyga upp igen? Så är det, fast mer än normalt. Därför är det här en väldigt god vän till mig. Åtminstone de gånger då jag lägger mig före Henric... Tack du som uppfann vetekuddar!

lördag 28 januari 2012

Igår, idag och imorgon

FÖR 10 ÅR SEN...
1. var jag tolv år.
2. började jag dansa balett.
3. blev jag vän med min goda vän Stella.
4. började jag och Stella skriva på en fantasybok.

FÖR 5 ÅR SEN...
1. gick jag andra året på gymnasiet.
2. dansade jag jättemycket.
3.spelade jag teater i min härliga teatergrupp.
4. var jag bara några månader ifrån att finna mannen i mitt liv.

FÖR 3 ÅR SEN...
1. bodde jag i Malung.
2. var jag väldigt orolig och mådde stundtals ganska dåligt.
3. drömde jag om vårt bröllop.
4. var året vi gifte oss.

FÖR 1 ÅR SEN...
1. bodde jag i Borlänge.
2. vantrivdes jag där vi bodde.
3. var jag anställd på Indiska, men jobbade inget.
4. flyttpackade vi och skulle snart flytta till Falun.

FÖR 2 MÅNADER SEN...
1.var det november
2. var det första advent och jag längtade till jul.
3. hade jag inte köpt många julklappar.
4. hade precis första snön kommit.

IGÅR...
1. jobbade jag.
2. åt jag en halv pizza med stark sås till middag.
3. drömde jag en mardröm.
4. åkte vi till Dala-Järna.

IDAG...
1. var det för ovanlighetens skull varmt när jag vaknade.
2. har jag försökt skriva en sonett.
3. har jag ätit potatismos och korv.
4. ska jag förhoppningsvis basta.

IMORGON...
1. vet jag inte alls vad jag ska göra.
2. är det söndag (skriver jag för att jag inte vet vad jag ska skriva).
3. går en av våra tradera-auktioner ut.
4. ska jag förhoppningsvis skicka ett brev.

torsdag 26 januari 2012

Skrivarklubben Gåspennan

Idag startade jag och Marie en skrivarklubb. Skrivarklubben "Gåspennan" heter den. För oss två bara alltså. Vi ska försöka oss på att skriva på en massa olika sätt, en massa olika ämnen och former. Liksom för att komma igång med skrivandet. Vi lottade bland våra alternativ och först föll lotten på sonett. Det blir ingen mjukstart här inte!

Öppnade en ny skrivbok jag fick i julklapp. Härligt! Älskar skrivböcker med en massa tomma sidor som bara väntar på att fyllas...

Gissa vad!


onsdag 25 januari 2012

Mellan jul och vår

Överallt hör jag hur folk pustar ut och säger "Åh, vad skönt att julen är över. Det är trevligt när den är här, men väldigt skönt att få städa bort den!" Jag måste säga att jag själv är väldigt seg på den punkten. Det tar mig väldigt lång tid att känna så. Jag känner mig alltid väldigt snopen när julgranen plötligt ska tas bort. (Kan delvis bero på att jag numera spenderar "jullovet" någon annanstans än hemma och då återvänder hem när den ska städas bort...)
Det tar mig ända in i mars någon gång när jag känner att jag inte längre saknar julen och istället längtar till våren. Men nu är det för tidigt att längta till våren, för den är alldeles för långt borta. Annars blir man bara besviken när det snöar igen och temperaturen återigen sjunker drastiskt. Nu är jag beredd på det. Däremot tycker jag att den här "mellanperioden" är ganska tom. Julen är slut, men det är inte vår. Det är bara vinter, kallt och mörkt. Visst, de soliga dagarna är vackra, men jag vet inte... Jag saknar julen, för när det är jul älskar jag vintern. Men det känns som att det nästan bara är jag som känner så. Det verkar som att alla andra kan gå vidare, men inte jag... Men snart ska ni se att det släpper, så kan jag längta till nästa jul istället!

Kära gran, jag saknar dig!

tisdag 24 januari 2012

Chokladbitar

Världens sötaste chokladbitar som Henric fick med i ett paket från Tyskland. Söta i bemärkelsen gulliga. Smakade "chokladkalenderchoklad"!

Bästa kommentaren idag

Henric: Det är väldigt vanligt att lärare är gifta med lärare.
Sofie: Varför är det så?
Henric: De hoppas på att få en plugghäst.

söndag 22 januari 2012

Högstadiekropp

Tänk att det ska behöva ta många år innan man förstår. Den här bilden är från när jag gick på högstadiet någon gång och jag hade rätt svårt för den då för jag tyckte inte alls om min kropp och tyckte att jag var för tjock. Nu, flera år senare när jag inte alls är i samma form längre, och kan se det utifrån på ett annat sätt, ser jag att det var ju faktiskt inte alls något fel på min kropp då och jag hade gladeligen haft den kroppen idag. Synd bara att man ska behöva gå igenom hela högstadiet utan att förstå det...

fredag 20 januari 2012

Ett ord

Har snott en redan snodd lista som även den var snodd och så vidare... Försöker svara på den med endast ett ord och det är inte det lättaste kan jag säga!

1. Var är din mobiltelefon? Jackfickan.
2. Var är din andra hälft? Lödhörnan.
3. Ditt hår? Lockat.
4. Din mamma? Klok.
5. Din pappa? Rolig.
6. Det bästa du vet? Familjen.
7. Din dröm i natt? Glömt.
8. Din dröm/ditt mål? Lycka.
9. Rummet du är i? Vardagsrumet.
10. Din hobby? Skapande.
11. Din skräck? Tragedi.
12. Var vill du vara om sex år? Hemma.
13. Var var du igår kväll? Citygross.
14. Vad är du inte? Mätt.
15. En sak du önskar dig?
16. Var du växte upp? Falun.
17. Det senaste du gjorde? Promenerade.
18. Dina kläder? Stickat.
19. Din tv? Obefintlig.
20. Ditt/dina husdjur? Inga.
21. Din dator? Siemens.
22. Ditt humör? Nöjd.
23. Saknar någon? Flera.
24. Din bil? Polo
25. Något du inte har på dig? Clowndräkt.
26. Favoritaffär? Flash.
27. Din sommar? Längtar.
28. Älskar någon? Självklart.
29. Favoritfärg? Flera.
30. När skrattade du senast? Nyss.
31. Grät senast? Igår.

torsdag 19 januari 2012

Mer färg

Myser i min nya tröja. Satsade på lite färg den här gången, en ny färg till och med! Det är så lätt att fastna i vitt och svart och grått och sådana färger för att det är enkelt och är så otroligt vanliga färger. Ska göra mitt bästa för att försöka mig på lite mer färger ett tag framföver, vi får se hur det går.

måndag 16 januari 2012

Inget mer Milko

Jag måste säga att det känns sorgligt det här. Farväl Milko!

söndag 15 januari 2012

Dinosarusrex


Hittade en bunt med lappar som jag har skrivit när jag var liten som alla började med: "Hemligt!!!!!!!!" Fast jag måste säga att det känns som att det kanske är varning det borde ha stått egentligen...

fredag 13 januari 2012

Brutala frimärken?

När vi skulle skicka julkort nu före jul så var jag ute någon dag för sent så jag kunde inte längre skicka med julfrimärken utan fick lov att köpa vanliga frimärken. Det kassören plockade fram var en bunt med dessa frimärken, vilket jag fick lov att neka till med orden "Du har inte några som är lite mindre brutala?" Kändes liksom inte jättekul att skicka julkort med frimärken fyllda med blod, lik och vapen. Så då fick han leta igenom sina högar med frimärken och fråga en annan kassörska. Men vad gör min inte för att sända lite trevnad före jul via posten? Ja, man skickar inte blodiga frimärken i alla fall. Vill man det på vanliga brev liksom? Eller är det bara till för folk som skickar brev till myndigheter de inte gillar? Jag vet inte, men jag tycker inte det är världens bästa frimärkesidé.

torsdag 12 januari 2012

Game Boy

Nu är vi hemma igen. Dock är jag väldigt uttråkad för jag har fortfarande ingen energi så jag orkar ingenting. Då är det tur att jag lånade ett Game Boy Advance för ett tag sen, så jag har något att pyssla med! Spelar Super Mario World. Det är bra grejer det! Har spelat det jättemycket i min barndom fast på Supernintendo, så en liten nostalgitripp är ju aldrig fel. Har dock ingen aning om vad jag ska hitta på då jag inte orkar spela... Inte har jag någon vidare blogginspiration heller. Om ni har några förslag på vad ni vill att jag ska blogga om så får ni jättegärna höra av er!

onsdag 11 januari 2012

Tur i oturen?

Dag två. Mår bättre och verkar därmed ha klarat mig! Har fortfarande inte spytt. Är bara slut, har huvudvärk och är grymt stel i kroppen efter att ha legat här i mer än ett och ett halvt dygn...

Jag har faktiskt lite svårt att förstå dem som inte tycker att man kan ha tur i oturen. Som inte tycker att man kan vara tacksam för att det inte blev värre än det blev, om man är med om något dåligt. Tacksam för att man överlevde bilolyckan med bara benbrott. De som inte kan förstå att man kan vara tacksam då, utan tycker att man enbart bör vara besviken för att man var med om en olycka överhuvudtaget. Jag kan ärligt talat inte förstå mig på det! Då måste det ju bli olidligt!
Visst, jag hade varit glad om jag hade sluppit bli sjuk nu överhuvudtaget, men nu är jag istället tacksam och lättad över att jag slapp bli så där sjuk som de två andra i huset blev. Tycker det känns så mycket bättre att ha den inställningen!

tisdag 10 januari 2012

Funderingar mitt i magsjukeepidemin

Jahapp, magsjuka. Inga trevliga grejer alls. Vi befinner oss fortfarande i Dala-Järna och två andra i huset ligger i våningen under och mår pyton och får inte behålla en droppe. Jag däremot har inte ens spytt, men dåligt mår jag. Är helt slut, har ont i huvudet och är yr, men annars mår jag rätt hyffsat efter omständigheterna! Kan inte ens föreställa mig hur det är för de andra!

En sådan här dag blir jag alltid extra påmind om hur bra jag har det som har Henric och övrig familj som stöttar en när man inte orkar och pysslar om en och jag tänker på de som är helt ensamma och inte har någon alls att vända sig till. Är så tacksam för de jag har! Jag har Henric, jag har min egen familj och Henrics familj och fina vänner. Det är verkligen bra att få en extra påminnelse om hur bra jag har det, trots att jag inte mår så bra idag!

måndag 9 januari 2012

Historien om årets julskiva

Kan berätta för er om årets julskiva som jag och Henric gjorde. Förra julen och julen före det har vi spenderar massor med timmar åt att spela in en julskiva åt våra familjer och släktningar som julklapp och så vitt vi vet så har det varit ganska uppskattat. Båda åren har vi jobbat dygnet runt med inspelning dagarna före jul. Riktigt slitsamt har det varit och man kan väl säga att det är den absolut dyraste julklappen om man räknar i timmar vi har lagt ner på det. Den här julen skulle det dessvärre bli svårt då de har gått ut sin utbildning och lämnat studion som vi har spelat in de tidigare skivorna i.
Så, då blir det ingen julskiva i år då, tänkte vi. Men sen tyckte vi det skulle vara så tråkigt om det inte blev av så vi bestämde oss för att spela in skivan i god tid istället, nämligen i augusti. Det gjorde vi alltså och sen dess har vi gått och försökt hålla det hemligt. Svårt när vi har fått kommentarer som "Åh, vad synd, då blir det ju ingen julskiva i år!" Mycket speciellt dessutom att stå och sjunga julsånger på sommaren, men det hörs ju inte på inspelningen. Efter ett tag var man nästan beredd på ett se snö utanför fönstret.

Jag under inspelningen. Notera att jag har shorts på mig!

lördag 7 januari 2012

Julen 2011

Jag vet att många av er förmodligen tycker att julen redan är helt slut, men det har ju faktiskt inte varit tjugondag knut ännu, och igår var det trettondag. Dessutom har jag bloggat så lite på sistone. Jag ber om ursäkt för det. Därför avslutar jag nu julen med ett litet julkollage jag gjorde i en stund av tristess, vilket får mig att verkligen se fram emot julen 2012!

torsdag 5 januari 2012

2011

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag flyttade från Borlänge, började på ett nytt jobb, besökte några nya platser i Sverige och flera andra lite mindre saker så klart.

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Hade nog inga. Eller hade jag? I så fall har jag glömt dem och vet inte om jag höll dem eller inte.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar 2011?

Ja, två tror jag det var.

4. Dog någon som stod dig nära?

Nej, tack och lov!

5. Vilka länder besökte du?

Har befunnit mig inom Sveriges gränser hela året.

6. Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?

Skulle inte ha något emot att ha det lite bättre ekonomiskt.

7. Vilket datum från år 2011 kommer du att minnas?

Svårt... Jag började på mitt nya jobb på vår bröllopsdag, så det kommer jag väl minnas ett tag i alla fall.

8. Vad var din största framgång 2011?

Det var nog att jag fick mitt jobb. Och att vi flyttade in i vår lägenhet.

9. Största misstaget?

Jag kommer inte på något särskilt just nu.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Bara förkylningar och sådant, annars har jag nog klarat mig. Eller förresten så skar jag mig på en porslinstallrik i mars som jag har ärr kvar efter.


11. Bästa köpet?

Det är nog lite kläder och sådant. Och en väska jag köpte i början av året.


12. Vad spenderade du mest pengar på?

Om man bortser från hyror och mat och sådant och bara ser till mina personliga pengar så måste det nog vara kläder som jag har spenderat mest pengar på.


13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Blev riktigt glad över att få lämna Borlänge och flytta in i vår fina nymålade och nytapetserade lägenhet. Blev dessutom riktigt glad när Marie fick sin lägenhet som ligger så nära vår.


14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?

Kan verkligen inte komma på någon låt som är så speciell så jag kommer ett förknippa den med detta år.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Betydligt gladare tror jag, för vi trivs så mycket bättre där vi bor nu!

16. Vad önskar du att du gjort mer?

Motionerat kanske. Och träffat lite fler vänner.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Grubblat.

18. Hur tillbringade du julen?

Med familjen hos pappa först på julafton (för första gången) med julfrukost, Kalle Anka, jullunch och julklappsutdelning. Sen åkte vi till Dala-Järna och åt gröt, sjöng och delade ut julklappar. Sen sång på julotta morgonen efter.


19. Blev du kär i år?

Är fortfarande kär! Sedan tidigare alltså.


20. Favoritprogram på TV?

Vi har ingen TV och tittar därför inte, men det blir väl Svtplay eller liknande någon gång ibland. Tyckte årets julkalender var bra!


21. Bästa boken du läste i år?

Läste nyligen ut Zebraflickan av Sofia Åkerman. Den var bra!


22. Största musikaliska upptäckten?

Kan inte komma på att jag direkt har upptäckt någon ny artist. Eller jo, jag och Henric upptäckte Bob Acri och började lyssna på honom. Bra laga mat -och lödmusik.

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?

Önskade mig en blus som jag fick av Henric. Annars minns jag inte vad jag hade önskat mig.


25. Något du önskade dig men inte fick?

Jag önskade mig att Henric skulle hinna hem på kvällen och fira med oss, men det hann han inte.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2011?


Spenderade största delen av dagen med Marie, köpte jordgubbar på stora torget (första gången jag hade jordgubbar på min födelsedag!) och bakade tårta. Sen kom familjen. Tyvärr var dock Henric i studion och spelade in skiva dagen lång.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år bättre?

Om jag hade sluppit allt krångel med jobb, med en otevlig chef, lång väntan och förtvivlan så skulle jag nog haft en mer harmoniskt tid. Det var jobbigt. Tills jag fick jobbet jag har nu.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2011?

Oj, jag kan inte riktigt beskriva vad jag har för stil. Gillar både lite bomehiskt, elegant och romantiskt, så det varierar. Men jag har haft mer stickade strumpbyxor detta år än någonsin tidigare. Är nog rätt så avslappnad i min stil i alla fall, inte speciellt stram.

29. Vad fick dig att må bra?

Kramar, kärlek, myskvällar, långa pratstunder, te, roadtrips och en massa mer.

30. Vilken kändis var du mest sugen på?

Heh? Sugen på?

31. Vem saknade du?

Jag saknade vänner som bor långt bort och som jag sällan träffar. Min vän Stella och min svägerska Erica till exempel.

32. De bästa nya människorna du träffade?

Oj, träffade nog inte så mycket nya människor faktiskt. Om man inte räknar med alla kunder i butiken då, hehe... Men mina kollegor på Flash är ju nya. Sen så har jag även lärt känna folk bättre som jag har känt tidigare.


Årskrönika 2011

Tog en titt på min lilla årkrönika jag gjorde i bloggen för år 2010. Och så tog jag mig en titt bland mina blogginlägg under året som var och gör jag en ny, utan inbördes ordning.
År 2011 har jag:

Bott hos pappa en månad då vår vi var utan lägenhet då vår lägenhet renoverades.

Lämnat Borlänge och flyttat in i vår fina lägenhet i Falun.

Åkt till sommarstugan hela tre gånger med Marie!

Fiskat en massa.

Bakat en hel del.

Gjort egna julkort för första gången.

Varit på en möhippa.

Och två bröllop.

Sökt jobb.

Fått nytt jobb.

Varit på ett antal Benesser-spelningar.

Besökt Orsa Björnpark.

Varit på Brad Paisley på Cirkus.

Koreograferat och lett min vuxengrupp i dans.

Besökt Fuzz Guitar Show för andra året.

Firat påsk i Skåne och Linköping.

Gjort klart en min hajfilm.

Och en massa, massa annat också. Det är spännande hur mycket som rymmer i ett år egentligen! Jag måste säga att jag tycker att det här året har varit bättre än det förra!
Och ännu mer spännande är det att se vad som kommer att fylla mitt 2012 och vad som står i min nästa årskrönika. Det har jag verkligen ingen aning om!

måndag 2 januari 2012

Utvärdering

Nu har jag haft lite jullov på från bloggen ett tag som ni har märkt, men nu får det vara nog. Nu är det dags att ta tag i det här igen så jag inte förlorar er alla som läsare!

Jag andades väl liksom ut efter att ha klarat mig igenom min julkalender och skrivit varenda dag. Märkte ni det va? Att jag inte missade en enda dag? Känner mig rätt nöjd med det faktiskt.
Men nu till frågan, vad har ni att säga om min julkalender? Var det positivt eller negativt? Ska jag göra en ny nästa jul, eller vill ni slippa det för allt i världen? Har ni en åsikt så säg gärna: "Den var dötrist och jag är glad att den är slut. Gör aldrig om det!" eller "Det var faktiskt intressant och lite kul. Ser fram emot nästa års julkalender." Eller kanske "Det var rätt okej en gång sådär, men inget jag kanske vill se igen..."
Eller ja, säg vad ni vill! Men det kan ju vara bra att veta...