torsdag 29 september 2011

Cykeldomino

Spelade "cykeldomino" nyss. Ni vet, när ens cykel kommer åt cykeln bredvid så den välter på cykeln bredvid som i sin tur välter på nästa osv, osv... En jätterolig lek! Verkligen... Är dock lite jobbigare att plocka upp efter sig.

onsdag 28 september 2011

Gammaldags



Hittade lite bilder från mitt projektarbete på gymnasiet. Tyckte det var lite roligt... Enda gången någonsin ni får se mig i mittbena!

måndag 26 september 2011

Herr och fru Olsson

Var som sagt på bröllop i lördags, Robert och Elinor gifte sig och de var hur fina som helst! Här kommer lite bilder:

I kyrkan.

Varning för riskastning!

De var så kära!

Och synbart lyckliga!



Såhär såg min supersnygga man ut!

Och så här såg jag ut. Ni ser väl att vi självklart matchade?

Tårta!

Det var ett kanonroligt bröllop med mycket glädje, många skratt och mycket kärlek!

lördag 24 september 2011

Bilder från hippan

Idag ska vi på bröllop! Robert och Elinor gifter sig idag! Det blir fint och det är en mycket vacker höstdag. Innan jag har några bilder från bröllopet kan jag ju passa på att lägga upp några bilder från Elinors möhippa som vi hade för några veckor sen. Hon var utklädd till sitt favoritgosedjur från barndomen; en rosa hund med bruna öron.





Fina Elinor! Ska bli spännande att se hur hon ser ut idag. Jag är säker på att de kommer bli hur fina som helst!

fredag 23 september 2011

Lingonbestyr




Medge att det är vackert med lingon! Det är som jätteröda pärlor!

torsdag 22 september 2011

Trolldegspyssel

Ni såg ju mitt inlägg igår när jag visade mina fantastiska skulpteringsskills. Därför tänkte visa er figurerna som jag och Marie gjorde av den överflödiga trolldegen:

Marie gjorde en krokodil.

Jag gjorde en jätterosa gris!

Jag gjorde vad som skulle ha blivit en lemur, men den fick bli en tjock tvättbjörn istället.

Och ett hjärta. Är vi inte fantastiskt duktiga så säg!

Stor kofta

En sådan här önskar sig jag och Henric i julklapp!

onsdag 21 september 2011

Ariel och Blunder

Jag var på möhippa för ett tag sen för Elinor och då skulle vi ha med oss en symbolisk present som skulle påminna om ett minne tillsammans med bruden och så skulle hon gissa vem det var ifrån och vilket minne. Jag och Elinor bakade lussebullar tillsammans i julas och då talade jag om för henne att jag alltid gjorde Lilla Sjöjungfrun och Blunder när jag var liten och bakade och då gjorde vi dessa:

Min lilla present fick då bli kopior av dessa figurer i trolldeg målade med acrylfärg. Här är resultatet:

Vad tycks? Jag kanske ska börja försörja mig på att förfalska konst, eller vad säger ni?

Orginalfigurerna. Jag var helt tokig i dessa när jag var liten! Filmen var min absoluta favoritfilm!

måndag 19 september 2011

Min gamla mobil

För några månader sedan gick min mobil sönder. Jag blev ledsen för det. Då fick jag använda min gamla mobil. Det var tröttsamt och jag blev väldigt irriterad på den. Sen gick den också sönder och numera har jag min GAMLA mobil! Tog en bild på min mobil och två av mina vänners. Kan ni gissa vilken som är min?

Ni som gissade på den i mitten, grattis, ni hade rätt! Det är min gamla mobil! Som ni märker så byter jag inte mobil särskilt ofta, eftersom detta är min förrförra mobil. Nej, jag hänger inte riktigt med i svängarna. Telefonen jag har nu knarrar när man trycker på knapparna...
Satt för ett tag sen bredvid en gubbe i 70-årsåldern, medan jag satt och smsade med min mobil. Gubben hade en i-phone. Kändes lite speciellt! Men komiken var ett faktum. Saker är inte alltid som man tror!

Mobilerna har bantat med åren måste jag säga!

Det bästa som kan finnas på ett bord

Hade "tjejmiddag" med två vänner i lördags. Vi åt tacos och jag tänkte lägga upp en bild för att fresta er lite och tala om för er att detta är liksom himmelriket för författaren av denna blogg. Kan inte bli bättre än så här. Särskilt med Eljos finfina guacamole! Nej, det blir nog nästan inte bättre än så här! Jag kanske ska framkalla den här bilden och rama in och sätta bredvid min säng? Nej, förresten, det blir bara plågsamt. Men det är fina grejer, det är det! Särskilt när det ska förtäras i goda vänners lag. Färggrannt är det också!

fredag 16 september 2011

Klanen drar till Örebro

Idag bär det av mot Örebro där Benesser ska spela på Live at Heart! Vi blir hela "klanen" för första gången som åker på en spelning tillsammans, alltså Benesser och alla fruar och fästmöer (Nu lät det mycket, vi blir sex stycken...) Det blir kalas! Äntligen blir vi hela gänget. Synd bara att vi inte får plats allihop i en bil... Vi skulle ha haft en turnébuss, det skulle vi!

måndag 12 september 2011

Äppel päppel pirum parum

Äppelpaj är ett måste på hösten! Då får man äta nästan hur mycket äppelpaj man vill... Nästan i alla fall. Äpplen från pappas trädgård är ett plus!

lördag 10 september 2011

Ace of Base

Lyssnar på Ace of Base och planerar uppvärmning inför årets danstermin. Det ni! Hihihihi... Nostalgitripp, jajamensan!

torsdag 8 september 2011

Jamen vi kör en lista

Brukar du komma i tid? Tyvärr, tyvärr kommer jag inte i tid så ofta som jag borde. Jag kommer i tid till viktiga saker som jobbet t ex, men nja, lite tidsoptimism har jag nog ärvt av mamma. Jag var bättre för och sämre nu...

Har du bra kondition? Nej usch! Verkligen inte! Långt ifrån!

När blev du fotad senast? Det var nog jag själv som fotade för några dagar sen till min senaste sminkrecension i bloggen.

Hur känner du dig nu? Trött och framförallt trött i fötterna efter en jobbdag.

Vanligaste färg på dina kläder? Utan tvekan vitt, svart och blått.

Blir du bra på bild? Njae, det tycker jag nog inte riktigt. Det ska till många försök innan jag blir nöjd.

När och varför grät du senast? Det kom nog en liten tår i slutet av sjätte Harry Potter-boken för någon dag sen.

Var det pinsamt att svara på det? Äh!

Hade du en bra kväll i går? Jajamensan! Pysslade med syrran.

Din favoritdryck på morgonen? Godmorgon-juice, gärna blodapelsin.

Kan du laga mat? Jo, men det tycker jag nog. Är ingen mästerkock som lagar en massa fina specialrätter, men det jag lagar verkar uppskattat!

Är du nyttig? Ehum... Det lämnar vi osagt. Eller nej, jag erkänner. Inte speciellt!

Är du blyg? Har varit väldigt blyg när jag var yngre, många uppfattar nog mig som blyg än. Ibland, med människor jag känner mig osäker med, men inte så mycket längre. Det varierar!

Vilken tid gick du upp i dag? Hemligt. Vill inte erkänna!

Hur mycket krävs för att du ska bli full? Ingen aning.

Har du spytt offentligt? Nej, tack och lov. På en offentlig toalett dock, men ensam.

Hur många timmar sover du? Mellan sex och tolv timmar, hehe. Har ingen aning om hur länge jag borde sova för att det ska vara lagom. Kan sova hur länge som helst numera!

Vad sa du senast? "Du spelade samtidigt, så det blev jättedrygt."

Var du på festival i somras? Nej, ingen alls.

Vem ringer du när du är arg/ledsen? Marie eller Henric. Det beror på vad det gäller.

Vad skulle du behöva nu? Mat i magen och massage på axlarna.

Har du snygga skor? Jodå, det tycker jag. Är inget skofreak alls, är väldigt kräsen när det gäller skor så därför gillar jag de skor som jag skaffar.

Vad var det första du sa i morse? "Henric, klockan är jättemycket, vi måste upp nu!" (Oops, där kom det fram att det var ganska sent jag gick upp...)

Sov du i din egen säng i natt? Japp.

Har nån annan sovit i din säng i natt? Ja, Henric, eftersom att den är lika mycket hans.

Har du körkort? Nej, och jag kan verkligen inte påstå att jag har kommit särskilt långt med det heller!

Är du ensam nu? Nej, Henric sitter vid skrivbordet och löder och spelar som vanligt.

Vad ser du fram emot mest denna vecka? Hemlisar.


Denna lista har jag norpat från byjowithlove!

Gammalt inlägg

Appropå Malung, jag har skrivit i den här bloggen sen 2008 så jag tittade efter och såg ett inlägg som jag hade skrivit för exakt tre år sen när jag bodde i Malung. Här är det:


På ny ort

Jaha, då är man inne på sin andra vecka i skolan nu då. Tusentals nya intryck, nya ansikten, och nytt, nytt, nytt. Men ändå kommer jag inte på något att skriva nu!

Idag har jag träningsvärk. En gång i tiden (för sisådär tre månader sen) dansade jag varje dag i skolan. Sen kom det ett sommarlov som liksom svepte med sig en hel del lathet på samma gång. Den latheten var smittsam och förde olyckligtvis med sig ännu mer lathet som i sin tur...ja, ni fattar.
Eftersom jag var danslärare, och inte elev, igår så får man inte ligga på latsidan inte. Det känner jag av nu.

Jag hoppas på post när jag kommer hem. Risken, nej CHANSEN! (noga det där!) är nog dock liten. Du som läser detta, och vet med dig att det var ett tag sedan du skrev brev till mig, kan ju se det som en uppmaning att ta fram papper och penna.

En tjej här i datasalen sitter och pratar franska med någon över Internet. Jag tyckte hon sa något om "psykopat"! Är det mig hon menar?!
Oj, nu tyckte jag hon sa "marsipan"!

Nu ska jag nog börja dra mig hemåt. Min mage har nämligen talat om det för mig... Blir det korv eller sallad till middag? Det är frågan. Vi åt korv till lunch... Då blir det sallad.

Tänker tillbaka året i Malung

Det känns så otroligt avlägset nu att tänka tillbaka på mitt år i Malung nu. Jag tänkte på det nyss när jag berättade något för Marie. Tänkte på hur jag levde, vad jag gjorde, vad som var bättre då än nu och tvärtom. Nästan allt är bättre nu, utan tvekan! Men det är intressant att tänka tillbaka på hur man mådde, hur man prioriterade och vad man tänkte på på den tiden.

Jag och Henric hade väl lite av ett distansförhållande då kan man säga. Eller ja, det hade vi väl. Det var 6 mil emellan oss. Det värsta var att Henric repade nästan varenda dag och vi träffades inte så speciellt ofta. Någon gång i veckan ibland bara, ibland oftare dock. Dessutom visste vi inte alltid när vi sa hejdå när vi skulle ses nästa gång. Det var det värsta! Vet man att "vi ses på torsdag!", då kan man ta sig igenom det, men hade man ingen aning om när vi skulle ses nästa gång, då blev det nästan outhärdligt. Åtminstone för mig! Vissa dagar kunde vara helt förstörda på grund av detta. Nej, usch! Tack och lov för att jag får vakna upp och somna bredvid Henric varje dag! Kärlek är underbart men det kan vara otroligt jobbigt när man saknar varandra!

onsdag 7 september 2011

Nya ugglor i öronen

Köpte ett par örhängen idag på Indiska! Gillar ugglesmycken måste jag säga. Önskar jag hade råd att köpa fler... Tycker dessa är både söta och snygga och så pinglar de lite sådär mysigt i öronen. Få se om jag blir trött i öronen av pinglet dock, imorgon när jag tänker använda dem. Hoppas inte det!

Sleepover

Jag och Marie hade en liten sleepover i lördags som jag försökte dokumentera i bilder. Dock blev det som alltid, jag börjar med att ta en bild på något vi äter och sen glömmer jag bort det och så har jag bara sådana bilder sen. Det kanske ni har märkt?

En av ett antal testunder vi hade.

Kan ni gissa vad det här är? En tvättsvamp kanske?

Ja! Ni gissade rätt, det var en sockerkaka! Citronsockerkaka för att vara exakt. Det är ju faktiskt underskattat.

Och så avslutade vi kvällen med Lotta på Bråkmakargatan. Mycket fint, mycket fint!

tisdag 6 september 2011

Äkta studenter

Jag hittade ett sms i mobilen som jag fick av Marie en gång för några år sen när jag pluggade i Malung. Jag kom dit sent på kvällen och kunde inte handla så mitt enda alternativ var att äta snabbmakaroner och ketchup (vilket liksom inte var någon vana, jag försäkrar er!) och därför var jag tvungen att skicka ett sms till Marie och tala om detta för henne. Jag gillade hennes svar:


Kära student!
Då vår Mat-radar känt av att Ni denna afton intagit en måltid bestående av snabbmakaroner och ketchup skulle vi vilja hälsa Er välkommen till föreningen Äkta Studenter. Vi brukar träffas jämna morgnar mellan 13-14.30 ojämna veckor, så länge inga tentor föreligger, för att umgås med likasinnade och intaga en måltid bestående av snabbnudlar tillagade i micro, till studentpris!
Välkommen!


Det bästa är ju nästan det där med "jämna morgonar mellan 13-14.30"! Klockrent!

måndag 5 september 2011

Recension: Bare Minerals Foundation

Fick ett önskemål av Stella att göra en recension av Bare Minerals Foundation som sa jag förut att jag skulle prova. Jag tycker fortfarande att den är ganska ny för mig, men jag kan göra ett försök.

Jag kan även tillägga att jag inte använder några andra produkter från Bare Minerals ännu, utan alla andra make up-produkter som använder tillsammans är av andra märken.



För er som inte vet vad Bare Minerals är för foundation så kan jag tala om att det är en mineralfoundation gjord på 100 % mineraler som ska vara vårdande för huden och ge hyn ett väldigt jämnt, fint och naturligt resultat. Den har tidigare hetat I.D. Bare Minerals.



Färg: Golden Fair



Konsistens: Det är ett mineralsmink, så alltså är det i puderform.



Pris: 400-500 kr i butik. Jag beställde den dock billigare på internet.



Doft: Tycker inte den luktar mycket alls.



Allmänna tankar:

Första gången jag provade Bare Minerals och applicerade den tyckte jag att det såg väldigt pudrig ut. Då jag har en aning gul nyans i hyn och också i foundation tyckte jag såg alldeles gul och konstig ut och tänkte att det här kanske inte var så bra. Jag hade på lite rouge och gjorde något annat en stund. En stund senare när jag såg mig i spegeln hajade jag till för jag tyckte att hyn såg väldigt jämn och fin ut och och inte alls som den hade gjort innan. Det var som att huden hade sugit åt sig den och den hade satt sig på plats. Det kanske är så den funkar? Nu är det plötsligt en helt annan sak! Efter en liten stund så har den liksom "lagt sig tillrätta" och den ger ett väldigt jämt resultat!



(En sak som begränsar min recension lite är att jag inte har någon bra borste. Jag har tänkt att köpa en så kallad "Kabuki-borste" som ska vara så bra, men har ännu inte hunnit skaffa någon och använder mig för tillfället av en gammal mineralborste som jag har som är alldeles för hård, så den nästan rivs. Jag kan därför tänka mig att man får ett ÄNNU bättre resultat om man använder en bra borste.)





Fördelar:

Den känns ganska dryg och känns som att den räcker länge, trots att förpackningen inte är speciellt stor. Det är väl för att den är just i puderform och det inte krävs några mängder för att få ett bra reslutat. Man ska heller inte tro att detta är ett puder, för det är det verkligen inte. Den är väldigt krämig och bra när den väl har applicerats.



Som jag har uppfattat det hittills så är den väldigt hållbar. Jag har kommit hem på eftermiddagen eller kvällen efter en hel dag och hyn ser nästan lika jämn och fin ut fortfarande. Den kanske bara har "tunnats ut" lite, men ger ändå ungefär samma resultat. Man är inte blank eller ojämn i hyn ens efter att ha haft den på en hel dag. Det är mer än jag kan säga om många flytande foundations och flera mineralfoundations som jag har provat tidigare!



Den sägs ha vårdande egenskaper. Jag kan inte påstå att jag märkt att jag har fått direkt bättre hy efter att jag har börjat använda den, åtminstone inte än, men den har absolut INTE blivit sämre i alla fall! Dessutom känner jag mig mycket renare med den än med andra. Det är ju inte som att man målar på något fett i ansiktet, som det ibland kan kännas med andra.



Nackdelar:

En sak som jag alltid har tyckt varit en nackdel med just mineralfoundations är att det är lätt att de yr lite och pudrar av sig på annat, just när man ska applicera den. Det är lite lättare att få den på kläderna, även fast man är försiktig. Dock är den lätt att borsta bort från kläderna, om man gör det direkt. Handfatet kan dock bli lite färgat, men det går ju att tvätta bort relativt lätt.



Den största nackdelen är väl priset. Den kostar i butik, te x. Kicks, mellan 400-500 kr. Jag anser att det är ganska mycket pengar för en foundation.



Summan av kardemumman:

Hittills har jag fått en väldigt bra uppfattning av Bare Minerals och jag hade rätt höga förväntningar på den innan. Jag har verkligen hört väldigt många som har lovordat den här och jag har länge undrat om den verkligen är så bra som alla säger. Jag tror faktiskt att det kan vara så!

Jag beställde en nyans som är aningen för ljus för mig just nu efter sommaren när man har lite färg, men eftersom att jag räknar med att den ska räcka ett tag och att hösten är här så tror jag att nyansen kommer att bli bättre och bättre. Om jag tänker på det och på att jag tänker skaffa mig en bättre borste så tror jag att det här är en kanonfoundation! Verkligen! Jag är nästan helt säker på att jag kommer att köpa den igen när den här burken är slut! Har man väl provat så är man liksom fast, det tror jag verkligen på. Den är liksom något helt annat, något utöver det vanliga. På en annan nivå liksom. Ja, jag tror faktiskt jag ger den en femma! 5/5 cupcakes från mig!



lördag 3 september 2011

Så ni vet liksom

Har jobbat färdigt för idag. Henric är på svensexa och jag ska därmed spendera hela kvällen hos Marie i hennes nya lägenhet. Najs!



Har ingen passande bild och vet inte riktigt vad jag ska skriva så jag kan väl visa er den här:

Mitt kamerafodral ser väldigt glatt ut. Ser ni hur det strålar med hela "ansiktet"? Det gör jag i alla fall. För övrigt tycker jag alltid det ser ut som en groda. Så då vet ni det liksom.

fredag 2 september 2011

Shopping på jobbet

Shoppade lite på Flash igår, butiken där jag jobbar. Blev dyrt och jag hade egentligen inte råd, men man är ju tvungen att ha kläder från butiken där man jobbar så klart och jag kände mig aningen trött på den svarta blusen jag har haft hittills bara.

Föll för den rostfärgade tröjan som jag visade här tidigare. Jag vet inte alls om det är en färg som jag passar i, men jag hoppas ju det. Det bästa var när jag skulle prova jeans. För det första tycker jag inte alls speciellt mycket om jeans vilket jag skrev om här där jag bedyrade att jag är en kjolmänniska (vilket fortfarande är väldigt sant!), och för det andra avskyr jag att PROVA jeans för det är nästan aldrig något som passar! Igår däremot så passade ALLA jeans jag provade! Det ni! Rätt sköna var de också, för att vara jeans. Sensation!



Tips och konstaterande: Flash har sköna jeans!

torsdag 1 september 2011

Tjoho-hurra!



Är mega-jippi-kandetvarasant?-jaaaaaaaaa-halleluja-hoppauppochner-pirrimagen-glad för att min kära syster idag får sin lägenhet och ska flytta jättenära oss! Det är bara huuuuuur bra som helst!



Marie: Varning för överdos av babbel och te nu i början! Eller varning och varning... varsågod att ta emot det med öppna armar!



Försökte hitta en lämplig bild och hittade den här gamla, knäppa och pyttelilla bilden! (Förlåt, Marie!)

En respektabel hall



Vi har länge haft skokaos i hallen! (Och jag erkänner, jag står för de flesta skorna!) På bilden däremot är det ändå ett ganska ordnat kaos, vilket det absolut inte alltid har varit! När någon kommer på besök måste det se ut som att det redan är en halv skolklass på besök. Men nu fick vi nog!



Nu är den äntligen här, vår efterlängtade skohylla! (Den såg dock ut som en spjälsäng innan Henric skruvade ihop den, och jag undrade vad det var pappa egentligen hade köpt åt oss...)



Sådärja! Äntligen en respektabel hall! Hallen är ju ändå det första man ser när man kommer in i ett hem.