lördag 30 juli 2011

Hanna med band

Var på konsert igår med Hanna Bornlöf med band. Riktigt bra var det!

Fina Hanna med den fina rösten!

Och min fina man med sin fina gitarr!

torsdag 28 juli 2011

Att se fram emot saker

Jag har alltid varit väldigt beroende av att ha något att se fram emot! Jag måste alltid ha något att se fram emot i olika "nivåer" kan man säga. Man kan dela upp det i tre kategorier:

1. Något väldigt nära. Kanske imorgon/övermorgon/helgen.

2. Något inom den närmaste framtiden, inom ett par månader ungefär, max.

3. Långsiktiga mål, alltså FRAMTIDEN. Saker som jag ser fram emot i framtiden. Den "riktiga" framtiden. Mycket längre fram. Det som är "livet" liksom.

Saknar jag något i någon av dessa kategorier blir jag deppig. Om jag till exempel ser fram emot de kortsiktiga målet, kategori ett, och så tar helgen slut (vilket alla helger gör) så kan jag ibland känna mig helt knäckt om jag inte har något att se fram emot i kategori nummer två. Det är jobbigt och jag har alltid haft ett problem med detta. Som när jag var liten och längtade tills vi skulle åka till sommarstugan, vilket vi gjorde endast en gång per år, då höll jag på att längta ihjäl mig. När vi då skulle åka hem kände jag mig förkrossad och olycklig i flera dagar efteråt.

Visst är det inte riktigt så här nu längre, tack och lov, men ändå lite. Däremot måste jag säga att jag numera är sååååå mycket bättre på att ta vara på nuet! Ni kanske inte tycker det låter så nu, men det gör jag verkligen! Jag kan verkligen njuta av just nu! Jag kan njuta av stunden och "det lilla" mycket bättre. Jag behöver inte dansuppvisningar, kalas, jul eller sommarlov för att känna mig helt och hållet jättelycklig, som jag behövde förr. Jag kan känna total lycka av att bara ligga och lyssna på min mans andetag! Det kunde jag inte för fem år sen, men det kan jag idag och det är underbart!

onsdag 27 juli 2011

Jobbsökardag

Jag och Marie har sökt jobb i en massa butiker i Borlänge idag. Väldigt påfrestande faktiskt! Särskilt med tanke på att jag inte har mått något vidare idag. Och så tog det hela dagen!

Vi tog och åt en välbehövlig lunch i alla fall, dock en väldigt sen sådan. Men trevligt var det! Vi kunde konstatera att vi alltid har så mycket saker att prata med varandra om att vi inte hinner med och måste välja bort en massa samtal som vi hade samlat på oss sen sist och tänkt prata om...

Vi fick den här lappen när vi beställde mat. Vi kunde verkligen inte alls förstå vad "A" stod för! Skulle de ropa "AAAAAAAAA!" när maten var klar? Efter en liten stund utbrister Marie: "Men det kanske står 17!" Aaaaaa, vad smart man känner sig då...

tisdag 26 juli 2011

Hemgjord calippo

Har du avlagen Coca Cola och tycker det är gott med cola, men tycker det precis lika äckligt som jag tycker när den är avslagen?

Då har jag ett tips till dig:

Lägg in flaskan i frysen ett tag, i ett par tre timmar (beroende på hur mycket cola det är) och ta sedan ut den. Vips så har du dig en hemgjord Calippo! Det smakar verkligen precis som den glassen! Läskande och bra! Det har liksom blivit colasorbet nu kan man säga...

Det går ju visserligen precis lika bra med vilken läsk som helst, men just coca cola blev så slående likt just en sådan där klassisk Calippo med colasmak!

The falsies volume express mascara


Färg: Black

Konsistens: Lite tunn i början, men efter några veckor blir den lite segare och torrare.

Pris: 139 kr

Doft: Luktar mascara liksom, men inte ovanligt starkt eller så.

Utmärkande egenskap: Den har en böjd borste som böjer fransarna otroligt bra!

Allmänna tankar om mascaran: Jag tycker det är lite fånigt med alla dessa "statements" om hur mascaran ska vara. Som denna till exempel, som de säger ska ge samma effekt som lösögonfransar. Jag menar, det är ju klart att den inte gör! Det tycker jag är självklart, men när jag tidigare läste en del andra recensioner om mascaran fick jag se att många var besvikna på att den inte gav någon lösögonfranseffekt som de hade förväntat sig. Ja, förväntar man sig det så får man nog nästan räkna med att bli besviken på vilken mascara som helst. Och sen förstår jag inte riktigt varför man vill att ens fransar ska "se ut som" lösögonfransar. Jag menar, man vill väl att lösögonfransar ska se äkta ut? Eller vill man att de ska se fake ut? Jag vet inte... Har bara haft det på dansföreställningar.

Fördelar: Jag tycker den här mascaran är helt fantastisk! Måste bara säga det på en gång! Det är nog den bästa jag någonsin provat! Vet ni varför? Jo, ALLT beror på borsten! Nej, inte allt, men ganska mycket. Jag har alltid irritetar mig på att mascara alltid slätar ut min fransar så de blir helt raka, oavsett om jag har böjt dem innan eller inte. Och jag har aldrig märkt skillnad på mascaror som sägs ska böja fransarna, det har aldrig hjälpt något vidare, förrän nu. Tack vare den böjda borsten!

Med rätt teknik (OBS! Det kanske inte direkt är någon "nybörjarmascara" för de som är ovana) blir fransarna fantastiskt fint böjda och håller sig så väldigt länge. Jag behöver bara några enstaka drag för att fransarna ska bli längre, fylligare, separerade, definierade och framförallt väldigt snyggt böjda. Jag blev väldigt förvånad över detta måste jag säga, för det hade jag inte alls förväntat mig. Dessutom håller sig fransarna hela dagen i ungefär samma skick, böjen håller och den smular inte heller. Nästan allt är mycket bättre än många andra mascaror som jag tycker har varit bra, och jag brukar dessutom prova nya nästan varje gång jag behöver en ny, så jag har provat en del.

Nackdelar: Hmm, har svårt att komma på några! Det enda skulle väl vara att formulan ändras ganska mycket efter en tid och blir märkbart tjockare/torrare. Det gör väl egentligen alla mascaror, men eftersom denna är rätt tunn från början blir det rätt stor skillnad. Den blir därmed lite svårare att applicera, det är lättare att fransarna klumpar ihop så det krävs lite mer tid, men inte så mycket egentligen. Det går ändå utan problem att få ihop samma resultat!

Summan av kardemumman:
Jag älskar den! För första gången någonsin tror jag (nästan i alla fall) kommer jag nog att köpa samma mascara igen efter detta och kommer förmodligen att fortsätta med det faktiskt. Jag känner i alla fall inte att jag någonsin vill vara utan den här böjda borsten igen! Har läst att många kritiserar den och tycker den är svår, men det tycker inte jag. Den får en klar fempoängare av mig!


5/5 cupcakes från mig!

måndag 25 juli 2011

Benesserz och panta mera!


Nu mina kära läsare vill jag ha er hjälp!

Benesser goes "Benesserz" och deltar i en tävling med "Panta mera" med sin ny komponerade schlagerrocklåt! Det vore kanoners om ni kunde hjälpa till att rösta (om ni tycker om deras låt så klart). Allt ni behöver göra är att gå in och lyssna på låten och trycka på Gilla (ni måste ha facebook). Ta er en titt på Benesserz låt "En ensam flaskas dröm" här:

http://hit.pantamera.nu/artister/benesserz/en_ensam_flaskas_drom

(Ps. Ja, det är meningen att bilden ska se precis så smörig ut som den gör!)

lördag 23 juli 2011

Omotiverande

Tänkte att jag skulle blogga, men det känns rätt så omotiverande med tanke på alla hemskheter som skedde i Norge igår. Egentligen sker en massa hemskheter i världen varje dag, men det blir ju så mycket mer verkligt när det är så nära. Allt blir liksom så myckett lättare att relatera till! Och så känner man ju folk som bor i Norge och då blir det ju extra nära. Är svårt att fatta att sådant där händer... Nej, jag tror inte jag tänker blogga om något mer idag.

torsdag 21 juli 2011

Läskande

Finns det något mer läskande och perfekt för den svenska sommaren än vattenmelon? (Oj, vad den där repliken lät som reklam!) Jag tror inte det! Jag fullkomligt älskar det! Och så lyckades Henric välja ut den rödaste någonsin inuti (syns kanske inte på bilden, men det var den) och därmed med en massa smak! Mmmmmmm!

500

500 inlägg! Wihoo! Nu gick det undan från 300 inlägg och ända hit! Är väl ett bevis på att jag skriver lite oftare numera... Det firar vi i alla fall med en knäpp bild på mig där jag ser ut som något slags konstigt mumintroll!

Är intressant att tänka vad som kommer hinna hända innan 1000 inlägg. Vad kommer ha hänt sen dess då? Hur ser livet ut just då? Framtiden är allt bra spännanade.

onsdag 20 juli 2011

Våfflor

Idag har jag hälsat på mor min och ätit våfflor med hemgjord hjortronsylt och grädde. Mumsfillibabba!

tisdag 19 juli 2011

Silica

Har tröttnat på att tappa hår, ha naglar som skivar sig och torr och konstig hud, vilket jag har haft på sistone. Nej, nu ska jag försöka mig på att äta silica, som ska stärka allt detta. Tog dem när jag var yngre och vad jag minns så hjälpte de verkligen, men vi ska se om det fungerar även denna gång!

måndag 18 juli 2011

Lyx på en måndag

Ikväll har vi ätit "honungs -och chilimarinerad fläskfilé med lyxpotatissallad och pepparsås." Jag har lagat. Så kan det se ut en helt vanlig måndag hos Hermanssons. Det är lite typiskt oss på något vis! Att äta finmat på en måndag, eller finmat när vi har som minst pengar. En gång när vi åkte till Göteborg trots att vi hade väldigt lite pengar så åt vi rostbiff på vägen ner som vi hade med oss och så åt vi trerätters senare på kvällen på restaurang. Det låter ju helt knäppt liksom. Grejen är den att det blir aldrig dyrt då! Vi lyckas snarare få det jättebilligt.

Det är viktigt med vardagslyx! Inte jämt, men ibland. Därför blir det ibland finmiddag vid vårt köksbord på tu man hand. På måndagar.

Sminkade barn

Jag tycker det är lite otäckt med sminkade barn! Det blir liksom fel... Såg två små tjejer på Willys idag som såg ut att vara ungefär nio år. De såg ut som små dockor. Eller minikopior av kvinnor, fast ändå inte. Kortkorta kjolar hade de också! Kortare än så kan man nästan inte ha en kjol utan att trosorna syns... Usch, sorgligt och läskigt på samma gång!

lördag 16 juli 2011

Bilder från Lamborn

Här kommer lite bilder från min och Maries sommarstugsvisit. Som vanligt kommer jag nästan inte ihåg att ta några bilder när vi är där. Vi har alltid på tok för mycket att roa oss med!

Vi plockade blommor och prydde köksbordet. Det blev en finfin "svensk sommar"-bukett.

Vi köpte med oss bigarråer som vi alltid hade när vi var små och var i sommarstugan. En riktig höjdare faktiskt!

Tävling: Finn ekorren på bilden!

Något av det bästa är ju när man kan elda! Vi hoppades hela tiden på att det skulle bli regn så det skulle bli kallt så vi kunde elda mer. Och för att vattnet skulle stiga i vattentunnan. Mamma pratade nämligen alltid när vi var små om att om det skulle ramla i en ekorre när det var för lite vatten i tunnan så skulle den inte kunna ta sig ur... Min och Maries skräck!

Den fina systern nr 1!

Och så syster nr 2! Jag alltså...

Ett favoritbadrum



Jag måste säga att jag verkligen älskar hur detta badrum ser ut! Det är elegant, lite ovanligt och otroligt fräscht! Jag hittade bilderna på datorn nyss, som jag sparat för ganska längesen. Jag tror de kommer från ett Bed & Breakfast i Capri. Riktigt fint i alla fall!

torsdag 14 juli 2011

Hemsk frisyr

Det här måste ju vara en av de fulast tänkbara frisyrerna! Kantig och helt rak och slät gräsmatta. Man kan riktigt se hur någon går där uppe med en gräsklippare... Verkar ändå vara någorlunda vanlig i USA. Huvaligen!

Årets Lamborn-sammanfattning

Har varit i sommarstugan i Lamborn med Marie i två dygn. Sammanfattar det så här:

Årets låt: Silverland
Årets ord: Thule
Årets spel: TP
Årets film: Morden i Midsomer (Är ingen film, men nästan)
Årets projekt: Inspelning av arbetsintervju
Årets godaste: Bigarråer, chips och jordgubbgrottor
Årets drog: Te (Som vanligt)
Årets djur: Ekorre
Årets tecken på mänsklighet: Bärplockande gumma och gubbe med rullator
Årets glömda: Pappmuggar
Årets överflöd: Jackor och skor
Årets nykomling: Förhängen, koppar, kuddar, filtar och gardiner. Rekord!

Sammanfattning: Minst lika bra som alla år! Kommer med lite bilder sen.

tisdag 12 juli 2011

The greatest thing

"The greatest thing you'll ever learn
Is just to love and be loved in return.
"

Det stämmer bara så otroligt bra! Jag tycker nog det är så. Det finns inget underbarare än att älska någon helt obeskrivligt mycket och veta att den personen älskar dig tillbaka! Jag vet inte om jag bara är trög, men jag tror aldrig jag riktigt kan greppa det där. Det är för mycket att ta in! Nu kanske det låter klyschigt, men kärleken är en enda stor klyscha. En sann sådan!

Handbok för föräldrar

Bra för er som ska bli föräldrar, bra för er som jobbar med barn och bra för er som bara vill ha ett gott skratt! (Klicka för större bild)

måndag 11 juli 2011

Sommar vid Gänsen






I helgen har vi firat sommaren. Det kändes då i alla fall som sommar i lördags! Vi spenderade hela dagen vid Gänsen i Dala-Järna med Henrics föräldrar och farmor och farfar (tre generationer Hermansson alltså). Vi åt jordgubbstårta, Henrics föräldrar byggde brygga, Henric vindsurfade och jag slappade i solskenet. Alltihop avslutades dessutom med lite musicerande av Henrics farfar på dragspel och Henric på gitarr (varav detta klipp!). Kan det bli mer sommar?

lördag 9 juli 2011

Lycka då och lycka nu

Tänk vad lycklig man kan vara när man är liten, och här och nu och stundens lycka är det enda som existerar. Man oroar sig inte för morgondagen, grubblar inte på vad man ska laga för mat eller hur man ska lyckas få det där drömjobbet. Man är bara lycklig när man är lycklig.
Men samtidigt vill jag inte bli barn igen för när man nu är lycklig uppskattar man allt på ett annat sätt och verkligen känner att man är lycklig och njuter av det! Och det är underbart!

fredag 8 juli 2011

Vem är gladast?

Vilken matlåda ser gladast ut? Den första som har störst mun, den andra med mest normal mun, eller den tredje som har mungiporna upp över öronen? Henric frågade mig igår och jag kan inte riktigt bestämma mig...

torsdag 7 juli 2011

Vägskyltarnas sanna betydelse

Tyckte den här var rolig! Klicka för större bild.

Recept på dagen

Dagens recept:

2 st systrar
Några liter solning
Ett stycke låtskrivning
Massor av prat
Sikta i en massa skratt mellan varven
En nypa allvar
Ett par dåliga skämt
Eventuellt några bra skämt
Några deciliter funderingar över konstiga frågor
Lite annat efter behag

Rör ihop detta till en stor smet och blanda väl så har du en garanterat bra dag!

onsdag 6 juli 2011

Kladdkaka med havregryn

Bakade en ny långpannekaka igår. Kladdkaka med havregryn. Lite tuggigare och aningen mer nyttig än vanlig... Billigt och bra och myckte blev det! Är ju bra att vara beredd ifall någon kommer på fika med kort varsel och man har lite dåligt med pengar...
Dessutom tycker jag om att baka fikabröd, det tänker jag inte förneka! Problemet är att vi kan ju inte äta hur mycket fikabröd som helst själva... Och vi får besök alldeles för sällan för att jag ska kunna få mitt bakbehov tillfredställt. Så välkomna, kom på fika hos oss!

Höstkatalog

Idag fick jag årets första höstkatalog. Tyckte det kändes lite sorgligt... Jag förstår ju, men det känns lite sorgligt när sådant dyker upp i början av juli. Det kommer nog snart några till. Snyft! Vill inte bli påmind om hösten...

tisdag 5 juli 2011

Google

Jag använder mig av Statcounter för att se hur det ligger till med läsare och så på bloggen, var mina läsare kommer ifrån och lite annat. Det kan vara intressant. Det är dessutom väldigt roligt att se vad folk googlar på för att komma in på min blogg! Ibland får man sig ett gott skratt!

Blev dock väldans förvånad nyss när jag såg att om man googlar på ordet "jumpsuit" (vilket ju är hett i modevärlden just nu) så dyker min blogg upp på första söksidan! Är inte det lite konstigt? Jag tycker att det borde komma upp bara en massa sidor med online-butiker som säljer jumpsuits först, men icke! Jag kommer till och med före wikipedias förklaring på vad det är... Jag har ju inte direkt någon stor blogg heller... Wierd!

Förkortningar

Jag är ung, det vet jag. Jag tycker i alla fall att man är ung om man är 22 och det skulle nog de flesta hålla med om, förutom kanske en del barn... Men jag känner jag mig inte så ung i alla lägen faktiskt. Inte så inne i alla fall! Jag använder nämligen inte alla dessa fortkortningar på ord, som jag inte tycker behöver fortkortas i talet.

Som en gång när jag besökte McDonalds med några i min familj (vilket inte händer så ofta) så var det jag som skulle beställa och då uppstod denna konversation mellan mig och en jämngammal kille i kassan:

- Och en mellan pommes frites.
- En pommes?
- Och en bearnaisedipp.
- En beadipp?

Jag började därmed känna mig ganska irriterad för det kändes verkligen som att han rättade mig hela tiden genom att säga den kortare och mer "hippa" varianten. Det går väl lika fort att säga pommes frites som pommes? Det är ju lika många stavelser! What's the point?
Det kändes snarare som att det borde ha varit han som hade sagt den "korrekta" varianten för kolla att jag beställt rätt.
Kanske jag helt enkelt är helt ute. Kanske ni tycker jag låter som en gammal hagga som klagar på sådant här, men jag har inte mycket till övers får sådana förkortningar.

Förresten, jag förstår inte heller varför man säger "Det spårade" när man menade "Det spårade ur". Hur drygt är det att säga "ur" egentligen? Sådärja, nu har ni fått ett redigt "klagaöveronödigasaker"-inlägg av mig! Varsågoda!

Fina instrument



Henric har bytt strängar och fixat lite med min mormors balalajka och banjo. Tycker speciellt banjon är väldigt cool! Har ingen aning om hur gammal den är, men den ser inte direkt ny ut... Tycker den är görsnygg i alla fall!

måndag 4 juli 2011

Chilibebisar

Vår bebis har fått bebisar! Lite så känns det... Känns kanske inte riktigt lika starkt som att få barnbarn, men lite roligt är det i alla fall. Det är vår chiliplanta som har fått små chilis igen! Den hade det visserligen förut en gång i tiden, men den var döende ett tag och vi trodde den skulle dö... Men icke! Den kämpade på och fick nytt liv och nu växer den som aldrig förr! Det blir liksom så att när man inte har varken barn eller husdjur så blir man glad åt när blommorna frodas! Jag är fånig, jag vet.

Inomhus

Måste det vara 27 grader inomhus när det är mulet? Visst, jag kan förstå när solen ligger på... Nä, inte riktigt okej idag.

söndag 3 juli 2011

Den sista av dem allihop

Bokat! Ska bli spännande att se hur de har fixat sista delen! Har svårt att förstå att det faktiskt är den sista av dem allihop...

Talande bild

Hihi, tyckte den var lite rolig!

lördag 2 juli 2011

Kex

Digestivekex med Crème Bonjour Gräslöksost, det är grejer det! Mm-mm-mmm!

Avis som bara den

Har just strukit Henrics svarta spelskjorta inför kvällens spelning på Peace & Love. Usch, jag måste erkänna att jag för tillfället känner mig riktigt, riktigt avundsjuk. Avundsjuk på alla som har råd att gå och alla som får se Benesser ikväll. Det kommer bli hur bra som helst! Åh, åh, åh, åh! Lyssnar på hur Henric sitter och övar och det gör inte saken bättre direkt. Huvaligen!

Jumpsuit

Jag stordiggar min nya jumpsuit eller byxdress eller vad man ska kalla den. (Av någon anledning tänker jag att jumpsuit är bara de med långa ben, men så är det väl egentligen inte...) Den är fin, den är sval och den är hur skön som helst! Får man ha samma plagg varenda dag en hel sommar?

fredag 1 juli 2011

Vet inte hur man gör

Helt ärligt, hur gör man för att inte känna sig helt värdelös när man inte får något jobb någon gång? Även fast man helhjärtat försöker! Jag vet faktiskt inte hur man gör. Jag försöker och jag kan inte. Jag tycker inte att andra är helt värdelösa som inte får jobb, men själv känner jag mig helt kass, otillräcklig och oönskad. Vill inte känna så, men jag har ingen aning om hur man gör för att låta bli.