lördag 30 oktober 2010

Julklappar redan?

Jag funderar på det här med julklappar. Ska jag vara så effektiv och ute i god tid att jag börjar redan, eller ska jag skjuta upp det mot något som mer liknar sista minuten, som vanligt? Börjar jag nu tar jag ju liksom ifrån mottagaren möjligheten att byta... Samtidigt så har jag (utan att det menas som skryt) aldrig varit med om att någon har bytt en present från mig. Hmm...
Jag har ingen klar bild av vad ska ska skänka i år dock, så det kanske löser sig i alla fall? Alltså slutar med att jag gör det i sista stund.
Jag har i alla fall en liten föraning om varifrån jag tror att en hel del julklappar kommer komma ifrån, ehum...

torsdag 28 oktober 2010

Dagen i stort, eller dagen i kort?

Summering av dagen:

- Jobb. Längsta dagen hittills. Trivs kanonbra med mitt jobb. Kunder är trevliga att vara trevlig mot.

- Lunch med syster. Vi skulle kunna luncha flera dagar i steck. Samtalsämnena flödar över. Halv superkebabpizza. Megamätt.

- Balett efter superkebabpizza. Drygt. Ganska kul. Värk i fötterna.

- Nu ska vi kolla på hotell.

tisdag 26 oktober 2010

Varm på vintern?

Det tråkigaste med hösten och vintern måste ju vara att man fryser och fryser gör jag nästan jämt! Jag frusen av mig, så är det bara, vilket gör att jag fryser nästan varje gång jag går ut, i ca ett halvår. Från oktober till april. Det är ju nästan så långt tid det är innan det börjar bli varmare igen. (Ursäkta påminnelsen om det faktumet.)
Jag fryser lätt när jag är inne också, men så klart är det ju värst när man kommer ut. Visst, jag byltar på mig med halsdukar, mössor, vantar, och sockor. Visserligen har jag inte täckbyxor om jag ska någonstans för det mesta. Måste man det? Jag menar, jag vill inte se ut som en austronaut halva året! Lite stilfull vill man ju vara ändå... Nu kanske jag låter fåfäng, men jag tycker faktiskt detta är lite av ett dilemma. Visst, jag får väl göra ett val, att slippa frysa eller klä mig fint utomhus. Fast i och för sig, jag har ju inga täckbyxor... Hmm. Vad gör man egentligen? Hur håller ni er varma på vintern?

Detta är Henrics mössa. Den heter Lars. Han fick den av sina föräldrar nyss för att slippa frysa när han cyklar till skolan. Den är ju dock inte riktigt min stil. Tyvärr, för den är ju otroligt varm och skön!

måndag 25 oktober 2010

Kärleksfulla uttrar

Denna video är ju bara FÖR söt! Särskilt kring 1:18 ungefär, missa inte det! :)

torsdag 21 oktober 2010

Tåspetslektion

Idag har jag haft balett och sedan tåskoträning. Jag kan bara säga så här, ni som aldrig har provat att dansa i dessa skor, ni har ingen aning vad professionella ballerinor går igenom med sina fötter! Det är helt sjukt! Jag kände det som att mina fötter såg döden i vitögat idag. Nej, men nästan. Jag har nog aldrig känt mig så utmattad i fötterna som idag efter lektionen och det är bara en kvart. Tänk att dansa en hel föreställning! Med mycket mer avancerad teknik än jag vi gör. Visserligen är de ju starkare och mer tränade, men ändå. Det är bara att skrika åt hjärnan att koppla bort smärtan, men på något underligt vis är det ju roligt ändå! Har alltid varit väldans svag för tåspetsskor.

onsdag 20 oktober 2010

Arbetskläder

Har skaffat lite arbetskläder idag, hehe. Alltså kläder från Indiska. Enkel svart, v-ringad top, folklore-inspirerad kjol med blommor och ett halsband med stort silverhjärta. Tycker det känns aningen roligare att kunna ha den här sortens arbetskläder istället för stora tåliga arbetsbyxor och skor, kostym eller sjukvårdskläder. Japp, ganska mycket roligare!

Bröllop - Macke och Jenny

Var på bröllop i lördags, då detta söta par gifte sig. Macke och Jenny. Mycket trevligt! De såg verkligen oerhört kära ut.

Klädde mig i denna favoritklänning, men skapade lite färgklickar med rött nagellack och rött läppstift. Syntes ganska bra till svartvitt! Förut hade jag lite svårt att ha rött läppstift tyckte jag för jag tyckte mina läppar såg så hemskt stora ut och det blev så mycket fokus på dem, men nu provade jag igen. Färgen hette Fatal Red. Funkade faktiskt bättre än jag trodde... Kände mig som Marilyn Monroe eller så, med läppstiftet och lockigt hår.

måndag 11 oktober 2010

Dagens inköp

Köpte en tunika på Indiska idag. Nu har jag inte riktigt rätt sorts linne under, men så här ser den ut. Tycker den är sockersöt! Särskilt med de två toffsarna. Den är grå förresten, om det syns dåligt. Mellangrå.

Sen blev det även en ny duschkräm, som luktar apelsin och kanel. Mycket speciell, men hemskt gott luktar den! Påminner om något slags te.

Och sist men inte minst var jag till tebutiken och köpt en liten spontanpresent till maken. Han fick nämligen en kaffekvarn av mig i födelsedagspresent för två månader sen som han ännu inte har använt på grund av bristen på kaffebönor, så nu fick han ett paket.

fredag 8 oktober 2010

Introduktionsdagar

Nu har jag jobbat, i två dagar! Eller ja, jag har varit på introduktion i två daga (tre timmar om dagen), men nog har jag jobbat alltid. Första dagen var aningen kaotiskt. Att lära sig kassans grunder är väl ingen större svårighet, men att kunna alla detaljer är verkligen inte att leka med. Ni vet sådant som presentkort, tillgodokort, reklamationer osv. Efter att jag kom hem efter första dagen kände jag mig ganska uppstressad och snurrig och hade svårt att bestämma mig för om jag skulle släppa allt för dagen, eller ägna resten av mina vakna timmar åt att repetera allt i huvudet.

Dagen efter däremot gick det mycket bättre! Visserligen var det halva reapriset på en massa varor (är det fortfarande, dit och handla!) vilket resulterade i en väldig massa knappande i kassan, men till slut börjar det faktiskt sitta och man får in lite fart i knappandet.
Jag måste erkänna att jag fortfarande inte riktigt kan det där jag nämnde innan, detaljerna, men nu börjar det bli roligt. Jag tycker verkligen det är fantastiskt roligt att möta kunder och vara så där hurtigt glad och trevlig! Första gången som jag tog hand om en kund själv och till sist lämnade ifrån mig kassen med ett "Tack tack!" eller något i den stilen, var ett mycket tillfredställande ögonblick, måste jag säga. Samma sak när jag fick svara i telefon med ett "Välkommen till Indiska, det är Sofie!". Hemskt läskigt, men ack så spännande. Eller när någon frågade om jag jobbade där och jag svarade ja. Ja, ni fattar ju, så där nipprig är jag.

måndag 4 oktober 2010

Halsont

Vaknade i natt med VÄRLDENS halsont! Det var verkligen längesen det gjorde SÅ ont i min hals. Jag hade svårt att somna om pga av den och det brukar verkligen inte hända mig. Jag har nästan aldrig problem att somna eller somna om på natten.

Känner mig lite stressad över detta för jag ska på introduktion på jobbet på onsdag, och då vill jag inte vara sjuk. Finns det egentligen någon "kur" som verkligen hjälper och inte bara lindrar för stunden?

lördag 2 oktober 2010

Tidlösa plagg

Jag har en ny klänning! Jag är lite svag för finklänningar, även fast tillfällena att använda dem tyvärr inte är så många.
I alla fall så tycker jag så hemskt mycket om "tidlösa" kläder, såsom jag anser att den här klänningen är, i den bemärkelsen att de är "gammaldags" och stilfulla, men ändå moderna. Mmm, det är nog min grej det, skulle jag vilja påstå.

Det gäller även dessa skor, som jag också äger. Moderna, klassiska och tidlösa. Like it!

fredag 1 oktober 2010

Gamla dansklipp

Idag har jag varit i mitt föräldrahem och rensat datorn på en massa av mina gamla bilder och filmer. Sitter och kollar på dem nu på min dator och det är faktiskt ganska intressant. Jag har nämligen en del filmsnuttar som jag har spelat in från när jag dansade, under gymnasietiden, som jag hade i övningssyfte förut. Det var så bra att kunna se hur det man gjorde faktiskt såg ut. Då såg man ju däremot allting väldigt kritiskt, när man direkt hade spelat in det. Nu däremot var det intressant att se, så där två och ett halv till tre år efter, eller mer. Jag kunde ju faktiskt dansa på den tiden! Jag inser det nu faktiskt... Det ser inte så tokigt ut.

Däremot är det lite svårare att se på alla dessa bilder då jag hade långt hår, de gör liksom att man inom sig ger upp ett lite uppgivet "Varför klippte jag av mig håret?!"