lördag 14 augusti 2010

Vi åker på bröllopsresa!

Nu bär det iväg! Eller ja, imorgon, men jag är inte säker på att jag hinner skriva något! Kroatien nästa alltså! Bröllopsresa for real! Here we come! Ciao! Finns det något mer käckt jag kan säga? Äh, jag är alldeles för trött... Vi har hållit på och packat hela kvällen för vi hade tvättid idag så vi kunde inte packa förrän våra kläder var torra. Sista minuten, jag vet, men så blev det. Nu ska här sovas och laddas!

Ha det så gott allihop, så ses vi om en vecka! Vi får väl se om vi tittar in på Internet någon gång under resan! Men som sagt, vi ska ju faktiskt på bröllopsresa så någon resedagbok tänker jag inte skriva...


Hit ska alltså Henric och Sofie, till Gradac på Makarska Rivieran! Det känns som att det här kommer bli bra! :D

Henrics kalas

Det blev ett bra kalas i onsdags. Det kom sådär lagom med folk och det blev sådär lagom mycket mat över. Trevligt folk var det också!

Vi bjöd på pastasallad, som man fick blanda själv. Inte så grovt som på bilden, utan vi hade faktiskt skurit upp allt och lagt i skålar. Salladsbuffé alltså. Med bröd bakat av Henrics mormor. Mums! Folk var väldigt imponerade av det och kommenterade smått fascinerade över hur bra det var att man fick blanda själv, trots att Henric nu har haft så på sitt kalas för tredje året i rad. Folks minne är visst inte det bästa...

Sedan bjöd vi på chokladtårta som Henric gjorde. Också väldigt uppskattat! Jag har nu varit på Henrics kalas för fjärde gången (hjälp, vad det går undan!). Den enda skillnaden var att det nu var vi som fixade maten och betalade den (jag gjorde det till och med) istället för Henrics mamma. Men huset fick vi låna!

Sådär ja, nu har jag gjort en liten summering av födelsedagen!

onsdag 11 augusti 2010

Handlingens dag (ordvits)

Idag har vi handlat kan jag säga! Ojojoj... Först köpte jag tre presenter åt Henric. Sen blev det ett svalt linne till resan, en BH och ett par shorts på rea. Det sistnämnda är lite av en sensation då jag var på jakt efter ett par precis sådana som jag hittade, och jag hittar verkligen aldrig något på rea annars! Vilken fröjd! 50 kr kostade de bara...

Sen har vi även handlat en massa kalasmat för en massa folk, för imorgon. Salladsingredienser, tårtingredienser och cider (förlåt, jag menar dryck med ciderkaraktär...) Det blev dyrt! Även fast vi handlade på Willys, hehe... Och så har vi köpt tvättmedel och solkräm. Och beställt Kroatisk valuta. En dyr dag, med andra ord.

Nu har jag precis ägnat kvällen åt att slå in presenter åt Henric som han ska få imorgon bitti, och så ska han strax få tala om hur han vill ha sin frukost. Det ska ju vara bra att ha en fru när man fyller år! :)

tisdag 10 augusti 2010

Hemma en sväng

Nu är vi i Borlänge igen, en snabbis kan man väl säga. Det är lite tajt med tid nu denna vecka med tanke på att Henric fyller år på onsdag (och jag har ingen present än! Woaaaah!) och sen åker vi på lördag! Tjohej, då blir det Kroatien för hela slanten en vecka! Känns dock inte riktigt som att det är sant nu och därmed känns det som att jag sitter här och ljuger för er, men jag tror faktiskt att jag egentligen inte gör det.

Nu blir det film! Känns visserligen som att det kanske är lite väl sent att börja med en film kvart i ett, men vi har ju faktiskt semester. Så det så!

måndag 9 augusti 2010

Fisk denna gång

Igår bar det av igen för att fiska, denna gången i en ny sjö vilket gav ett bättre resultat. Tio fiskar fick vi upp och på ett superställe som jag hittade nappade det direkt man kastade i flötet. Sjukt nästan... Men inga gäddor dock.
Jag känner mig lite delad när det gäller att få fisk. Jag vill ju hemskt gärna få fisk och det är ju härligt när det rycker lite i linan. Dock har jag lätt att tycka lite synd om fisken när man drar upp den och ser att den kippar (stavas det så?) efter andan, sprattlar och har en krok i sig. Den var ju bara hungrig liksom! Kanske är jag lite patetiskt, jag vet inte. Men kul och mysigt hade vi det igår i alla fall, och nog övervägde roligheten med att få fisk ändå!

Storfiskarna redo!

fredag 6 augusti 2010

Maxburgare

Vi körde stenhårt på hamburgare med "Max"-tema nyligen. Friscobröd, Max-dressing (Deras egen. Ambitiöst va?) bacon, ost och alla andra tillbehör. Blev smaskens! Dock blir det ju ändå inte som på Max (de behåller hemligheten för sig själva), men inte är det så jättelångt ifrån inte...

Måste bara säga att detta är typiskt mig; att skriva ett helt onödigt inlägg om vad vi har ätit. Men men, det såg så färggrant ut så jag var tvungen att ta en bild och så kan jag väl lika gärna piffa upp bloggen med en bild. Bara för att...

onsdag 4 augusti 2010

Fisklös

Nu har jag och Henric fiskat två gånger den här semestern och igår höll vi dessutom på länge! Men inte en ENDA lite pyttefirre! Det är ju så man blir alldeles less. Jag som var så peppad att få fisk! Lyckades dock hålla upp humöret väldigt länge igår med hoppet uppe om att snart, snart så... Men ack, icke! Vi får se om vi tar och metar snart istället, men då inkluderas ju mask. Uss. Nej, som sagt, vi får se, men en enda liten fisk är väl inte för mycket begärt, va? Nej, precis.

tisdag 3 augusti 2010

Klippning

Igår klippte jag mig, på HårTUFFsen i Falun, för första gången. Detta blev resultatet:


Det blev nog rekordkort den här gången! Så här kort har jag nog aldrig haft förut... Vi får se hur det ter sig när jag försöker styla det själv sen.