måndag 31 maj 2010

Mot sommarstugevisit

I lördags var jag på Rockstad:Falun och fick en hel del upplevelser där, men det kan jag berätta om en annan gång, för nu har jag inte tid... To be continued alltså.
Om en stund bär det av till sommarstugan i Lamborn med syster i två dagar. Lite semester såhär i början av sommaren. Henric är på hajk och lite annat med sin klass i Brunnsvik fram till onsdag och då passar vi på. Jag känner inte för att sitta hemma och bara sakna honom, (fast sakna honom kommer jag garanterat göra ändå!) och det är alltid kul att åka till stugan, så vilket tillfälle är bättre?
Där kommer det nog bli en hel del tedrickande där kan jag säga! Nu måste jag packa färdigt alla papptallrikar och allt (är jobbigt att ha för mycket att diska därborta när man saknar rinnande vatten) så nu hinner jag inte skriva mer. Vi har som ni förstår inte internet i stugan heller, så jag kommer inte skriva på ett par dagar. Ha det gött, allesammans!

Här ska vi bo!

Mitt i i natten

Jag insåg precis att jag har skrivit rätt lite på sistone och dessutom nästan bara om en massa skador och krämpor, men imorgon ska jag försöka skriva något mer positivt! So long, så länge! Klockan är tjugo i två och både jag och maken är uppe, såklart. Vad trodde ni? Hehe...

fredag 28 maj 2010

Diverse krämpor

Imorse vaknade jag med VÄRLDENS huvudvärk! Det är inte ofta jag vaknar med huvudvärk, för om jag har någon så brukar den gå över över natten, men idag var den extrem! Jag förmådde mig inte att gå upp när Henric skulle upp som jag brukar göra, utan gick upp ett par timmar senare och tog några alvedon, men efter en stund mådde jag så dåligt igen så jag fick lov att lägga mig igen. Klockan två ungefär gick jag upp, när Henric kom hem och gjorde frukost åt mig. Jag har tänkt många gånger på hur jobbigt det måste vara att bo själv och vara sjuk. Tycker jag i alla fall, då ingen kan pyssla om en och göra sådant man inte orkar. Jag var nämligen aldrig sjuk när jag bodde i Malung, så jag vet inte riktigt hur det är. Resten av dagen har jag mått lite till och från, blev bättre, men känner mig konstant orkeslös.

Dessutom har jag ont i näsan. Tro det eller ej, men igår slog jag i näsan, där den börjar upptill, med världens kraft i dörrkarmen! Låter hemskt klumpigt, jag vet, men jag vet inte vad som hände! Jag var inte alls nära tyckte jag! Jag böjde mig fram för att slänga tvätten i tvättkorgen och så PANG, så exploderade det i huvudet. Helt sjuk känsla var det, och jag blev livrädd att jag hade skadat den rejält, brutit den eller så. Kom fram till att den nog inte var det, men då blev jag istället rädd för att bli blå. Man vill ju inte skada ansiktet, det är ju det värsta! Usch! Men imorse när jag vaknade frågade jag Henric hur det såg ut, och det var inte blått. Jag kanske är lite svullen, och har ont, men inte mer än det... Pjuh!

torsdag 27 maj 2010

Summering

Kort summering av de senaste dagarna:

- Diskat och städat och fått lite ordning.
- Långfikat med Eljo.
- Blivit nekad fler jobb.
- Haft träningsvärk.
- Solat lite.
- Varit på köravslutning.
- Sökt mer jobb.

tisdag 25 maj 2010

En enda liten...

Ni vet att man har en massa små knottror på tungan va? Jag har lyckats klämma EN sådan knottra i min vattenflaska med en sådan där kork som man man drar upp när man ska dricka, och trycker ner när man ska stänga den. I alla fall, hur lyckades jag med det? Det är för mig en gåta. Så nu har jag en liten knottra som sticker ut från de andra och gör ont... Känns lite halvlöjligt!

Glas i foten

Usch, vilket dålig start på dagen! Jag skulle gå in i köket och hämta fil och kliver på vad jag tror är en smula på golvet, men istället känner jag hur den fortsätter in i hälen. Glas! Uuuuusch, så hemskt... Man har ju liksom rätt tjock hud under hälen kan man säga, men den här glasbiten går rakt igenom så det kommer blod direkt. Det var inte någon stor glasbit, bara som en lite smula, men vass var den och kvar satt den!
Det är inte det lättaste att göra sådant där själv, som är smått och pilligt, men gör så ont. Det är svårt att göra ett bra "finjobb" med en liten pinsett när det gör ont så man inte kan sitta still... Usch, usch, hoppas jag fick ut hela i alla fall!

måndag 24 maj 2010

Lördagens grillkalas

I lördags var vi och grillade med pappa, Marie och Peter. Det var väldigt trevligt, gott, varmt och soligt. Perfekt med andra ord!

Här satt vi och avnjöt en massa gott i vädret som var perfekt, men som enligt väderrapporten i skulle ha varit det.

Efter maten åt vi upp den här tårtan, som jag och Henric hade fått gratis från Ica med den där kupongen.

De här grodorna var nya. De satt under ett träd och såg snälla ut.

Den ena grodan hade en blomma bakom ryggen.

Sedan bar det av till Seaside i regnet, som kom sen. Någon gång vid midnatt var vi klara där, efter att ha sett några bra band och några...ja, mindre bra så att säga. Sammanfattningsvis en bra lördag!

lördag 22 maj 2010

Grill först, Seaside sen

Nu bär det av mot Vimmelmora (pappas hus) för grillning vid "bungalåven". Vi har en fin flintastek med oss, potatisksallad och finfint tunnbröd. Och så är den där tårtan vi fick på Ica också med! Hur ofta skriver jag egentligen mat? Väldigt ofta känns det som...
Sen blir det Seaside-festivalen någon gång mot kvällen skulle jag tro. Tjohej!

fredag 21 maj 2010

Korvkväll utomhus på tu man hand

Det blev en lång handling idag! Mer än tre timmar tog det, för vi var nämligen runt överallt och nyttjade kuponger. På ica fick vi en gratis tårta bland annat, tack vare ica-kortet! Hurra!

Nu håller solen på att gå ner, den där solen som inte har varit här på hela dagen, men som dök upp alldeles nyss. Men varmt har det varit i alla fall, trots alla moln, och vi har det konstant kokhett i lägenheten. Därför blev det att sitta ute på "balkongen" och äta vår korv som var dagens middag. Var faktiskt väldigt angenämt, det hela. I natt får det nog faktiskt bli att sova med bara påslakan, utan täcken i, så man slipper ha svårt att somna och vakna alldeles svettig. Ha en trevlig fredagkväll, gott folk!

Tvättstugeproblem

Jag hade hoppats att jag skulle slippa sådant där legendariskt tvättstugetjafs, men ack, inte!

Igår när jag och Henric skulle tvätta hade vi inte tvättat på jättelänge vilket alltså betydde mycket tvätt och inget rent! Det var liksom verkligen ett måste att tvätta och tiden hade varit bokad i flera veckor. Vad händer då när vi går ner dit? Jo, något har tvätt i våra maskiner!
Finns det något som säger att om personerna som har tid inte infinner sig precis direkt när tvättiden börjar, så får man ta deras maskiner? NEJ!
Vad gör vi då? Jo, vi går in och skriver en lapp. Vi har ett block med flera färger, det blir en röd lapp! Jätteröd! Jag är inte så mycket för sådana där lappar som svenskar visst numera gillar att skriva (som hamnar på argalappen.se), med svordomar och hot, men det blir en aningen sträng lapp där vi uttrycker vårt missnöjde och ber personen avsluta så fort som möjligt. Nästa gång vi går dit, när hans/hennes maskin ska vara klar är tvätten borta. Det var ju bra, men vi hade i alla fall inte tid att tvätta allt som vi behövde tvätta, och absolut inte få allt torrt. Det resulterade i behovet att boka en ny tid, redan idag, klockan elva.

Det är inte slut nu. Vad tror ni händer när jag går dit idag, på min bokade tid för att tvätta resten? Ja, så klart, något har tagit en av mina två maskiner IGEN!
Så här ligger det till: Vi har en tvättstuga med fyra maskiner och man bokar två av dem, så två personer kan ha tvättstugan samtidigt. Den andra tiden, som jag aldrig bokat, med de sämre maskinerna, hade ingen bokat idag. Så varför går då denne person (som tydligen inte kan boka själv!) inte och tar de som ändå ingen har bokat, istället för mina som jag har bokat? JAG ville inte ta de andra, för de centrifugerar mycket sämre. När hans/hennes tvätt nu var klar tog jag ut den och stoppade i min. Hade gärna skrivit en ny lapp, men det fanns ingen penna där nere... Där är vi nu.

Ni kanske tycker jag är patetisk nu som blir så irriterad över detta kanske obetydliga problem, men nu har det hänt två dagar i rad! Så kul tycker jag inte det är att få tvätta två dagar i rad, för att min tid blir kraftigt förkortad. Inte tycker jag att det är roligt att behöva bråka med grannarna heller, vare sig det är som nu, utan att mötas, eller inte!

Intervjun

Igår var jag på intervjun. Hade absolut tänkt skriva om det samma dag, men jag var för upptagen och så fick det för sig att börja åska.
Så, hur var det nu då? Nu råkar det vara så att jag redan har berättat det för ganska många och känner mig inte så sugen på att göra något speciellt detaljerad genomgång... Det var i alla fall som sagt en gruppintervju, på Ica Maxi. Vi var tio stycken och de delade in oss i två grupper, fem i varje alltså. Tillsammans i gruppen skulle vi komma fram till en massa svar på vad dålig service är, sedan god service och sen vad en god arbetare ska ha för egenskaper. Då skulle vi välja två av de egenskaperna var, som vi tyckte stämde bra in på oss själva.

Jag är inte en sådan som vanligtvis utmärker mig, syns, märks och hörs väldigt mycket i större grupper, så jag var lite orolig för detta. De enda gångerna jag har utmärkt mig är i dansauditions, men det är ju en helt annan sak än detta... Men det gick bra faktiskt! Eller ja, det kändes ganska bra i alla fall, men det är ju svårt att avgöra då jag inte vet om jag går vidare eller inte... I alla fall så hade jag förberett mig ganska väl för intervjun, på hur mycket olika frågor som helst, så en del bra saker tyckte jag att jag hade att säga. Jag försökte anstränga mig att säga lite mindre självklara saker än "dålig service är om man är otrevlig" till exempel. Jag fick i alla fall en del utrymme utan problem, och behövde inte slåss för ordet, tack och lov.

Så, nu återstår bara väntan och tumhållning! Går man vidare så går man vidare till en till intervju... I vilket fall som helst så hade ca 500 sökt och de tog in 30 på intervju, så jag försöker att känna mig utvald i vilket fall som helst...

onsdag 19 maj 2010

Positiv gårdag

Igår var en bra dag. Jag och Henric kunde dock inte fira vår årsdag så mycket då Henric var i skolan från 9-21 och skulle skriva 20 låtar på 12 timmar. Istället fick jag spendera dagen på balkongen på Waynes Coffee med Marie, medan vi föreberedde mig för intervjun imorgon i flera timmar. Vädret var perfekt och jag fick till och med lite färg efter att ha suttit där, vilket gjorde mig väldigt nöjd. Känner mig föreberedd för en hel del frågor nu i alla fall, fast jag kan ju ha otur och råka ut för något helt annat... Men jag hoppas det går bra.
Det bästa av allt igår var att Henric fick jobb! Jippihayoooo! Tack vare mig en del, kan man väl säga, hihi... Nu återstår det "bara" att jag också får det snart, så kan jag äntligen slappna av. Så önska mig lycka till nu, för imorgon! :)

tisdag 18 maj 2010

Han och jag

Nu har det varit vi i tre år! Jag och den bäste i världen. De tre bästa åren. Om det är någon som är lyckligt lottad så är det jag! Henric har gjort mitt liv så mycket bättre än det var innan, så det går inte att beskriva! Jag älskar honom så mycket så det verkligen inte går att beskriva. Älskar honom. Älskar oss. Tänker inte ens försöka beskriva mer än så. Det är vi! VI! V-i! Han och jag! För alltid.

måndag 17 maj 2010

Puppy

Apropå fina hundar, som jag skrev om för ett tag sen. Den här är också helt looovelyy!

Är visserligen en valp den här, och nästan alla valpar är söta, men men. Det är en belgisk vallhund! Lite björn är den också, tycker jag.

söndag 16 maj 2010

Vad är nu detta?

Nu mina vänner, presenterar jag en liten tävling här. Den som först kommer på vad den här lilla söta råttan egentligen är för något egentligen vinner! (Jag tror inte att ni kommer komma på det, hihi!)




fredag 14 maj 2010

Tacofrossa

Nu gott folk har jag i alla fall blivit kallad på intervju! En gruppintervju (hu, låter läskigt!) så nu får ni hålla alla tummar och stortår och liknande för mig, för jobb behöver jag verkligen!

Idag vaknade vi verkligen hur sent som helst! Tänker inte säga när för det är på tok för mycket... Jag hade drömt jättekonstiga drömmar hela natten. Bland annat om att jag och Henric var hemlösa och på flykt samtidigt. Och så var vi hemma hos Lasse Kronér och snodde lite mat. Jag uppehöll honom, medan Henric proppade en liten gul hink full med chips och äpple. Sen sprang vi iväg. Det finns inga gränser på mina drömmar jag drömmer om nätterna just nu alltså!

Eftersom vi gick upp så pass sent tycker jag inte vi har hunnit med någonting idag nästan. Vi var in en sväng på kupolen där jag köpte en present och två par strumpbyxor, sen har vi handlat och ätit tacos. Det sistnämnda var absolut det bästa! Finns nog inget jag älskar så mycket som det, i matväg... Och när man bara är två så får man äta hur mycket som helst också! Mmm... Det är en sådan sak som jag tycker är lika gott hela tiden, även när man redan är mätt nämligen.

Imorgon ska det bli sol och varmt så jag hoppas på en picknick på dagen! På vår "balkong" (på vår balkong, på vår balkong, hoppar bofinkarna hage hela dagen lång...) har vi bara eftermiddagssol tyvärr...

torsdag 13 maj 2010

Uppföljning

Dansen gick bra, det kom mer folk än jag hade trott, trots att det regnade mycket. Jag fick så klart stå mitten längst fram. Dessutom blev ju vår grupp presenterad som "mammorna" och ingen vet väl att jag är ledare så nu tror väl alla att jag är mamma säkert...

Jag såg väldigt mycket ut som en flygvärdinna eller någon annan slags uniformsdam med min marinblå kavaj med dubbelknäppning och guldknappar! Tänkte lägga in en bild, men orkar inte ta någon nu. Kanske gör det imorgon eller så...

Sen var det lägenheten ja! Läget är perfekt, lägenheten var i mycket bättre skick än jag hade vågat hoppas och så fanns det en liten mysig uteplats som jag blev rätt betagen av. Ingen särskilt egentligen, men jag gillade den. Nu hoppas vi på det bästa.

Eftersom det är helgdag idag så ska vi också ta detta som helg och därför se på film nu. Inte för att vi bara brukar se på film bara på helger, men ändå! Godnatt mina ärade läsare!

onsdag 12 maj 2010

Uppvisning imorgon!

Imorgon ska jag dansa på scen för första gången på ca två år! Det är ju pinsamt längesen... Mina elever (mammorna) ska nämligen ha dansuppvisning imorgon i Kålgår'n, de blir bara fem stycken, och vågar inte dansa utan mig. Ska bli väldigt konstigt måste jag säga, för det känns så ovant. Dessutom har jag aldrig uppträtt med en dans jag själv har koreograferat till andra heller, bara till mig själv... Det är 9 to 5 med Dolly Parton, vi ska ha kavaj och se ut som stressade kontorsdamer. Dansen är förresten bara någon minut lång så det kommer gå fort över kan jag säga!

Sen ska vi kolla på en lägenhet igen! Å, det ska bli så spännande! Hoppas verkligen på denna...

Natti natti!

Mamma, titta hit!

Min Sankt Paulia blommar för fullt! Som du ser är jag alltså inte helt kass med krukväxter :)

tisdag 11 maj 2010

Göteborg - dag 2

Vi hade inte beställt någon hotellfrukost tyvärr, för det var lite för dyrt, så istället blev det att äta medtagen frukost. Smörgåsarna som smakade kylbag var dock ingen höjdare... Vi var i alla fall nöjda med att det var hotell och inte vandrarhem med tanke på att utcheckningstiden skiljer sig en del. Klockan tolv checkade vi ut och då åkte vi till mässan igen. Idag var det tävlingar som gällde, och på jakt efter gratis strängar. På vissa ställen delade de nämligen ut gratis strängar. Och så var det en massa tävlingar på diverse ställen där man skulle fylla i några rätta svar och så var det dragning vissa tider och då kunde man vinna lite olika priser. Jag är ju inte gitarrist, men det hindrade mig ju inte från att kunna delta och vinna saker och samla strängar åt Henric. Blev ju mer när man var två.
En gång fick vi dela upp oss för det var dragning samtidigt av två olika saker, och jag placerade mig hos Gibson. Men det var så lite folk där, för alla var på den andra, så de brydde sig inte om att ha någon utlottning. Jag gick i alla fall fram och frågade och då bestämde de sig för att lotta ut det till mig, vilket var en Gibson-keps och ett paket av Henrics favoritsträngar som kostar ca 200 kr i vanliga fall. Så man kan väl säga att jag vann! Det lönade sig att visa lite engagemang. Och de tyckte säkert det var roligt att jag var tjej och kom fram, för man kan då lungt säga att mässan dominerades av män. (Henric fick också keps och strängar där sen förresten)

Här kommer nu en liten genomgång av även denna dag, i bilder:


Jojje Wadenius spelade...

...och Spotnicks! Det tyckte jag var en riktigt fin merit. Åtminstone om man pratar med lite äldre generationer...

Sedan tog vi oss en sväng till havet och fotograferade svanar! Det fanns över tjugo stycken där. Tror aldrig jag har sett så många på en gång... Värsta Svansjön liksom!

Svandans!

Så här såg vi ut i våra fina Gibson-kepsar! (Gibson är ett gitarrmärke för er som inte vet det)

Jag var glad!

Henric var glad!

Gräset var grönt, och det gjorde mig ännu gladare!

Blommorna blommade för full också! Det fanns MASSOR av styvmorsvioler och jag tycker de är så fina!
Här är ett gäng.

Det fanns en liten söt, vit fyr också, som fick lov att förevigas.

Det här är vår insamling och våra vinster från dagen. Det är värt en hel del kan jag säga!

Jag, som inte tänkte prova förstärkare under mässan hade ett mål; jag skulle hitta en souvenir! Och då blev det denna T-shirt! Vad kan bättre visa att man varit på Fuzz-mässa liksom?

Så här fint glittrar den!

Så, detta var en lite genomgång av vår resa, som var så otroligt, fantastiskt rolig! Kommer som sagt minnas allt med fröjd och glädje. Mycket av tanken med resan var också att få komma iväg från allt vad vardag innebär och bara slappna av och ha roligt, och det lyckades vi med utan problem. Jag tänkte nästan ingenting på sommarjobbsproblemen vilket var otroligt skönt. Nu ser jag fram emot nästa roadtrip! Vi får se vad det blir.

måndag 10 maj 2010

Göteborg - dag 1

I lördags bar det av till Göteborg och humöret var på topp! Vi hade ju verkligen hoppats på den här resan, men visste länge inte om det skulle bli av.
Någon gång i femtiden gick vi upp och packade kylbag och åkte iväg, men som vanligt tog det längre tid att göra sig klar än man tror. Det blev några stopp med bland annat pastasallad ätandes på en åker. Jag skulle i alla fall säga att allt under resan kommer att vara kära minnen framöver! Här kommer en litet genomdrag av första dagen i bilder:

Jag var tvungen att ta en klassisk roadtripsbild. En sådan som jag tar vid alla resor, trots att de är så dåliga.
Det är ju ganska många mil från Borlänge till Göteborg, så några fikapauser behövdes, och de innehöll redigt med socker.

Jag var väldigt nöjd med detta!


Så här såg det ut när vi kom fram till mässan, sisådär runt klockan tre.

Så här såg man ut när man hade varit där.

Hotellet! Inte det snyggaste kanske...

...men det matchade bra med vår kylbag!

Mässan bjöd på väldigt mycket folk och väldigt mycket gitarrer. Första dagen där gick åt till att prova några förstärkare som Henric har velat prova jättelänge, och prata med några kändisar inom förstärkarvärlden. Tommy Folkesson till exempel, förtärkargurun nummer ett, tyckte väldigt mycket om Henrics gitarrspel och bad om hans mail och telefonnummer. Så det kan gå!

Hotellet var väl kanske inte det snyggaste utvändigt, och färgvalet inne var inte riktigt min smak, men i övrigt var det bra! Lite för mjuk säng, men jättebilligt och fräscht. Var skönt att avluta en sådan lång och bra dag på hotell framför en film!

lördag 8 maj 2010

Hä värt Götebôrg!

Det blir Göteborg! Och vi måste sova nu med det samma, för vi har tänkt åka tidigare än tidigt. Ser i alla fall väldigt mycket fram emot det hela.
Vi ska på en gitarrmässa som heter "Fuzz Guitar Show" som Henric har velat gå på i flera år, men inte gjort än, men nu ska det bli av! Jag tycker också det ska bli spännade, man blir som man umgås vet ni!
Och så har vi bokat hotell. Vi hade tänkt bo på samma vandrarhem som vi bott på en gång förut, när vi hade blivit strandade i Göteborg, men nu hittade vi ett hotell som var nästan lika billigt. Vi får väl se hur det ser ut, men det kan ju knappast vara sämre än ett vandrarhem. Framförallt så är det ju senare utcheckning, hehe... Detta blir vår lilla miniminisemester! Wieee!

Må så gott allesammans! Imorgon väntar en lååång dag för unga paret Hermansson!

torsdag 6 maj 2010

Frustration, stress och drömmar om hund

Åh, jag vet inte vad jag ska skriva i dessa dagar. Frustrationen är stor! Jag vill så sjukt gärna åka till Göteborg med Henric i helgen, men ekonomin är osäker. Får jag sommarjobb så har jag råd. Nu är det så att jag står som reserv på Kopparstaden, efter en massa krångel (jag skulle ha fått jobb men det blev missförstånd med mitt byte av efternamn) och nu vet jag ingenting. Det är alltid en massa folk som tackar nej till sommarjobb, men i år har det inte varit det än. Det är ju mycket möjligt att jag får jobb lite senare, jag menar det finns alltid en massa sommarjobbare där och NÅGON måste ju ha fått ett annat jobb och tackar nej! Kruxet är ju det att om jag får veta det nästa vecka till exempel, då är det för sent att åka till Göteborg. Så där är vi nu, och vet ingenting. Ska vi chansa eller ta det säkra före det osäkra?
Det är i alla fall otroligt skönt att vi är två om det här, så jag inte står ensam med en smärre ekonimiskt kris. Vi gör det tillsammans och vi kan stötta varandra. Fast det är nog framförallt jag som stöttas av min fantastiska man som man alltid kan lita på och får mig att känna mig trygg i nästan alla situationer. Vilken man alltså!

Jag har kommit fram till en sak. En helt annan sak. Jag vill otroligt gärna ha en hund, samtidigt som jag inte vill det. Jag älskar verkligen hundar (inte alla, men många), men är alldeles för lat för att orka ha en och orka gå ut med den flera, flera gånger om dagen, i ur och skur. Är ju nästan lite som att skaffa barn, fast inte riktigt. Dessutom är Henric inte heller så motiverad och då går det ju inte... Han brukar dessutom alltid prata om hur illa en blöt hund luktar. Så det blir nog tyvärr ingen hund för oss, inte förrän kanske lååångt fram i tiden. I alla fall, så det jag kom fram till var att OM jag hade en hund, så skulle jag vilja ha en sådan här:

Jag tycker inte riktigt att den här bilden ger rättvisa, men jag hittade bara den. Jag tycker att de är SÅ vackra verkligen!

tisdag 4 maj 2010

Tre ord

Nu har jag funderat lite igen. Här kommer tre ord som jag tycker används fel eller för mycket:

Seriöst - Alltså seriöst, jag tycker det används alldeles för mycket. Jag tycker det är ett bra ord, för det är ju det enda som betyder det det betyder. "Allvarligt" funkar inte i alla sammanhang. Däremot används det, framförallt av ungdomar, i varenda mening nästan. Det som händer då är att när jag använder det tycker jag ibland att jag låter som en tonåring med dåligt ordförråd. Önskar att det hade fått användas till det det är till för endast.

Ångest - Används också konstigt. Framförallt av ungdomar. "Åh, jag har verkligen ångest över det här". Det är oftast inte alls ångest det handlar om, utan bara när något är jobbigt eller svårt. Riktig ångest är något helt annat.

Random - Detta är lite konstigt tycker jag. Jag kanske har helt fel, men jag tycker att det ordet används konstigt i svenskan. Är ju visserligen inte ett svenskt ord, men det borde ju betyda samma sak. Om man slår upp ordet står det så här: godtycklig, slumpartar, slumpmässig, förflugen. Tycker sällan ordet används på detta vis. Av vissa, men av många inte. "Asså, det var värsta random liksom."Jag tycker att det låter konstigt jag, men jag kanske är för gammaldags för att förstå mig på detta...


Jag vet att jag är väldigt petig nu, och jag har alltid varit lite av en språkpolis. Inte överdrivet, men ändå. Fast här i bloggen orkar jag inte vara så noga. Jaja, nu har jag fått uttrycka min frustration över dagens språkanvändande. Nu ska jag gagga vidare och gå till tvättstugan snart igen... Är det inte kul att det heter just tvättstuga? Stuga liksom, det är ju inte ofta tvättmaskinerna finns i stugor, men jag tycker det låter lite trevligare.

Sämre

Nej, nu orkar jag inte med det här längre! Alla problem och motgångar. Det blir bara värre och värre. Jag vill bara bort från allt, ta med mig Henric och åka! Jag vill flytta, jag vill på försenad bröllopsresa och jag vill på en mindre resa i helgen. Åka bort och få glömma alla problem ett tag och bara ha roligt, men ju mer problem vi får med ekonomin och allt, desto mer minskar chanserna till allt detta. Snart måste det väl vända tycker jag, men hittills har det inte gjort det. Tvärtom.
I natt drömde jag att pappas hus brann ner. Sådär ja, en till mardröm. Mysigt!

lördag 1 maj 2010

Hemska drömmar

I natt drömde jag en jättehemskt dröm! Jag drömde att jag var oskyldigt dömd för något och skulle avrättas. Utan rättegång.
Vi var i en jättestor sal med fullt med folk. Alla jag kände var där. Jag hade på mig en klälång beige klädnad i säckväv eller något. Jag hade ingen aning om hur jag skulle avrättas, det verkade ändras hela tiden. En stund verkade det som att jag skulle dränkas. Vi var framme på en stor scen och det blev så otroligt utdraget hela tiden. Efter ett tag bestämde jag mig för att spela galen av någon anledning! Jag vet inte riktigt om jag hade någon plan eller hur det var...
Nej usch, det var verkligen hemskt! Jag vet inte hur det gick, för jag tror jag vaknade. Ni kan ju tänka er hur glad jag blev av att vakna sen och se Henric ligga bredvid mig!

Jag drömde för ungefär ett halvår sedan också att jag skulle avrättas. Då hade jag fått brev från något som kallades "Makten". Ungefär som försvarsmakten liksom, fast bara makten. Något statligt eller så, med stor makt. I brevet stod det att jag skulle avrättas för att jag inte hade jobb och körkort. Då var jag liksom värdelös. Jag trodde att det var ett skämt först för så där kunde de väl inte göra i Sverige, tänkte jag, men jag berättade det för Marie och hon talade om att hon trodde att det stämde.

Det låter ju som att jag tycker att jag är helt värdelös eller något för att jag inte har jobb och körkort och drömmer att jag ska avrättas för det! Varför drömmer jag sådant där? Så hemskt drygt... Det jag drömde i natt berodde nog säkert på att jag är stressad för att det är så mycket jag oroar mig för just nu. Jag har sovit ganska dåligt hela veckan, och drömt lite extra konstigt, men detta tog priset! Usch!

Så var det med det...

Lägenheten vi kollade på igår var ingen höjdare. Ganska dåligt skick och framförallt väldigt lyhörd. Känns väldigt tungt, men vi får väl leta vidare. Ska det vara så svårt att hitta någonstans där man kan bo och trivas?! Vi har gjort en till intresseanmälan nu, på en lägenhet med 87 sökande. Känns ju inte så väldigt hoppfullt, men man ska inte ge upp!

Nu befinner vi oss i Järna. Vi kom hit igår. Henric har mängder av saker han måste göra idag, men inte jag så jag sitter här med min blogg utan att ha något att skriva. Det är mycket som pågår fortfarande, jobb och bostadssökande, men ingenting har hänt. Mitt huvud är dock väldigt fullt av det.

Nu är det i alla fall maj!