onsdag 31 mars 2010

Framme

Vi varit framme i några timmar nu. Det är första gången jag är i Skåne. Nu ska vi sova sex personer i en liten lägenhet och det känns som mild kaos. Lufmadrassblåsning pågår för fullt. Badrummet måste man nästan ha kölapp till. Men trevligt är det ju! :)

Nu ska jag vila min stela "lång bilresa-rygg" på en dubbelluftmadrass. Gôtta! Godnatt!

Mot Lund

Imorgon (eller idag, om man kollar på klockan) åker jag, Henric och hans föräldrar (mina svärföräldrar alltså, för den som är trög) till Lund och hälsar på Erica och Isak (svägerskan och hennes make). Vi borde ha lagt oss för längesen, men så här blir det ju alltid när man ska någonstans eller det är något speciellt. Det blir sent. Jämt.

Har fyllt på med musik på mp3:n och packat det mesta så jag känner mig redo. Dock inte redo att gå upp så snart som jag måste. Nej, varför sitter jag här? Gå och lägg dig, Sofie!

Vi får se hur mycket jag kommer kunna skriva under vistelsen där nere. Antingen blir det väldigt lite, eller så skriver jag jättemycket istället. Vi får väl se! Vi ska i alla fall stanna ett tag. Åker hem på måndag och sen vips, så fyller jag ju år! Tiden går fort...

Godnatt, och ses i Skåne!

tisdag 30 mars 2010

Krämtest

Vi har jämfört två olika sorters jordgubbskräm. Det var lite skillnad i mängden jordgubbar kan man säga, ehum...

Teater

Var på teatertreornas slutproduktion "I skuggan" igår på Haraldsbogymnasiet, och blev väldigt positivt överraskad. Pjäsen var väldigt trovärdig, både handling och dialoger, något jag ofta bruka sakna i pjäser eller svenska filmer. Jag brukar ofta förundras över konstiga repliker som ofta förenkommer i svenska filmer t ex, åtminstone bland unga. Folk pratar aldrig så som filmen/pjäsen är skiven. Förutom igår! Väldigt bra pjäs. Dessutom var skådespelarna väldigt duktiga. Framförallt min vän Patrik! Jag säger det inte bara för att jag känner honom, utan för att han helt enkelt var enastående! Trovärdig, skrämmande, rörande... Förstummande bra helt enkelt. Han kommer gå långt!

Idag ska jag försöka trycka in massor i denna dag. Mamma kommer hit strax, sen fick jag erbjudande att följa med till Falun och luncha med henne. Sen tänkte jag hinna träna, duscha, äta, skriva CV, åka till Kupolen på presentjakt, städa och packa. Sen åker vi till Lund imorgon. När vi kommer hem igen så fyller jag år, vilket innebär att vi bör städa lite innan vi åker.
Det är väl lika bra att jag sätter igång!

Jag säger bara det... Jag har aldrig haft så här kort hår förut tror jag. Hjälp! Det är ju nästan läskigt... Har inte vant mig än.

måndag 29 mars 2010

Aprilväder

Godmorgon! Snön yr utanför fönstret och nu spökar aprilväder jämt tycker jag, trots att det bara är mars.
Idag bär det av till Falun och träffa Marie och på kvällen far jag till H-bo med Eljo och Helena för att se Teatertreornas slutproduktion.
Oj, nu yr snön ännu värre! Ha en fin dag, allesammans!

söndag 28 mars 2010

Efter dansen

Nu är jag hemma efter en danslektion igen. Känns ganska gött som vanligt. Eleven som skadade sig förra veckan var tillbaka idag. Hon hade fått lov att gå på kryckor de första dagarna, men nu kunde hon vara med så gott hon kunde, så jag känner mig lite lättad nu! Dessutom har jag fått lön idag och det är ju heller aldrig fel.
I natt hade grannarna högljudd fest klockan fyra igen. Åh, vad härligt! Höll på till kvart i fem tror jag. Är SÅ glad att de höll oss vakna så vi fick möjlighet att höra deras fantastiska musik! Errhhm...

Nu blir det sen middag. Pasta med köttfärssås på burk. Mer orkar vi inte fixa så här dags!
Tycker om att ha många pastasorter hemma att välja på.

Godkväll då, allihop!

lördag 27 mars 2010

Påskmat

Nu ska jag och maken snart äta påskmiddag, en vecka för tidigt. Vi är nämligen inte hemma under påsken... Det blir hasselbackspotatis, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad och ägg. Mums! Däremot har vi ingen påskmust vilket är en stor synd...

Regn

Idag regnar det i Borlänge, rejält. Förutom att det grusar våra planer om att gå ut och springa, så tycker jag det är ganska mysigt. Jag hoppas dessutom att det kan medföra lite mindre snö.

På sommaren är det framförallt skönt med regniga dagar. "Va?!" tänker du kanske nu. "Är du knäpp?" Nej, jag menar bara att det verkligen kan ha sin charm. Visst föredrar jag soliga och varma sommardagar, och tycker det är alldeles för få sådana varje sommar, men när det har varit ett antal soldagar i följd och så kommer den där mörka regniga... Mmm, det är så najs. (Kommer tyvärr inte på ett bättre ord än najs, och det finns egentligen inte ens på svenska)
Jag tänker när det blir så där mörkt, det får nästan gärna åska lite också, och det blir så där svalt och lugnt. Det är så avlappnande på något vis. Tyst och långsamt. Och så får man nya krafter när solen återvänder.

Är det någon mer som tycker som jag, eller är det bara jag som sitter här och förråder den soliga sommaren?

fredag 26 mars 2010

Ljuslyktor

Nu har mina färgglada ljuslyktor, som är inköpta från Tradera, kommit. Tycker de är så våriga och fina, och de lyste upp vårt svart-vit-gråa kök så fint! De får fungera som färgsättare istället för tulpaner.

Fredag utan planer

I morse gick vi upp strax före fem för att skjutsa Erica till Dala Airport. Snacka om att det var skönt att gå och lägga sig sen igen! Däremot försov vi oss sen, när Henric skullle till skolan. Mindre bra...
Det är ganska mysigt och vara ute och åka så där tidigt. Det var dimmigt och folktomt. Har verkligen sin charm!

Hade en bra kväll igår med Eljo och Katharina! Vi åt tacos och såg på film, Center Stage 2 (en dansfilm). Jag säger bra det, riktigt orealistisk film! Men men, det var kul ändå! Ettan däremot är många gånger bättre! Ingen tvekan om saken...

Snart åker ett stort gäng från Järna till Trysil, dock inte vi, vilket innebär att Henric nog kommer hem snart. Då är det helg. Jag har verkligen ingen som helst aning om hur den här helgen ska spenderas. Kanske får lyssna på när grannarna har fest igen? Förhoppningsvis inte...

Nu bjuder jag på en synnerligen onödig bild på min yogurttallrik:

torsdag 25 mars 2010

Dagens

DAGENS VILL HA: Ljuslyktorna som har kommit och som bara ska hämtas ut.
DAGENS KLÄDSEL: Tränigskläder än så länge, bestående av turkos t-shirt och tights.
DAGENS SMINK: Ingenting ännu.
DAGENS FRISYR: Rufsig och otvättad.
DAGENS HÄNDELSE: Ska träffa Eljo och Katharina ikväll.
DAGENS LÅT: Har "I don't want to live without you're love" i huvudet av något anledning...
DAGENS PLANER: Tvättstuga och träffa vännerna ikväll.
DAGENS SAKNAD: Bärhjälp med tvätten.
DAGENS DUMMASTE: Att mitt busskort råkade följa med Henric till skolan.
DAGENS SJUKA: Inget, helt friskt här!
DAGENS DROG: Sömn var det nog i morse.
DAGENS ROLIGASTE:
Ser fram emot ikväll.
DAGENS TRÅKIGASTE: Tvättandet!
DAGENS FAVORIT: Henric, som alltid.
DAGENS KÖP: Ingenting.
DAGENS HUMÖR: Positivt inställd till allt utom tvätten.
DAGENS ORD: Våffla

Nu bär det av mot tvättstugan!

onsdag 24 mars 2010

Smink

Hihi! Det är så mycket billigare att köpa smink på ebay än att köpa samma produkt i butik i Sverige! Jag säger bara det.

Svenskar i trafiken

Nu är vi hemma i Borlänge igen efter några dagar i snöiga Dala-Järna.
Medan vi satt i bilen funderade jag lite över svenskar i trafiken. Det är så många som beter sig som att de äger vägarna och tycker att de bör behandlas som kungar, inte minst vid omkörningar. Det är helt otroligt hur en del beter sig när de blir omkörda! Det värsta av allt är när föraren som blir håller på att bli omkörd blir så upprörd att han/hon ökar farten istället, under själva omkörningen, för att den omkörande bilen inte ska komma förbi! Det hände oss för inte allt för längesen, och det är ju riktigt farligt!
Hur tänker svenska bilförare egentligen? Detta gäller både kvinnor och män... Folk måste sluta vara så stolta så de inte klarar av en omkörning, och sluta vara så stressade att de inte klarar av om bilen framför är lite seg i starten vid ett trafikljus eller andra dröjsmål.
Givetvis beter sig ju inte alla på det här viset, men på tok för många...

tisdag 23 mars 2010

Tulpanbidrag?

Varför är det så dyrt med tulpaner? De är ju så underbara att ha hemma när det är vår! Men de står sig ju bara i max en vecka och man kan ju inte köpa nya precis hela tiden...
Jag tycker man borde få tulpanbidrag en gång i månaden, från kommunen eller liknande, så man kunde ha tulpaner på frukostbordet jämt. Den kommunen skulle man väl vilja stanna i? Har funderat länge på det där med Borlänge och att man bor länge, jag tror att det bara är önskedrömmar. Jag vill det då inte...

Nyklippt och nöjd

Nu är jag precis hemkommen från frisören. Jag hade nyss en sådär jämn page som helst ska plattas och ligga slätt, en sådan som egentligen inte alls passar mig... När luggen är lika lång som resten. Jag som vill ha volym och hår i ansiktet!
Var endast två månader sen jag klippte mig sist (brukar inte klippa mig så ofta!), men jag gick och klippte mig nu i alla fall, eftersom "min" frisör finns i Järna och vi sällan är där (här). Aldrig på vardagar i alla fall... Det var hon som fixade min brudfrisyr. Mycket duktig frisör som alltid lyssnar och inte bara kör sitt eget race!
Nu känns det lite mer som jag, mera uppklippt och lite mera lugg. Har man som jag fräknar och runda kinder är det väldigt lätt att det blir för gulligt om man har för slätt och ordnat hår, men nu är det fixat så det är lite lättare att få det rufsigt.
Nu är det visserligen plattat, vilket jag nästan ALDRIG gör, men jag är nöjd nu. Hoppas det blir ännu bättre när det är tvättat igen och oplattat!

måndag 22 mars 2010

Att svara på kommentarer

Jag har funderat lite på hur man på bästa sättet svarar på kommentarer. Vad jag vet så finns det tre vanliga varianter:

1. Man svarar själv i kommentarspalten.
2. Man svarar på den kommenterandes egen blogg.
3. Man svarar i ett inlägg.

Alla har sina nackdelar tycker jag. Det förstnämnda kan ju medföra att den som ställer frågan inte går in och kollar igen bland kommentarerna och därför aldrig får sitt svar.
Det andra alternativet har ju en brist och det är att alla inte har en egen blogg.
Det tredje alternativet är ju väldigt offentligt och frågan och svaret berör ju kanske inte alla.

Så, vad drar jag för slutsats av detta? Jo, jag tror att jag kör på alternativ nummer 1 - svarar själv i en kommentar. Jag tycker det känns som det bästa alternativet. Vill man ha svar så får man gå dit och kolla sen. (Om det inte är för personligt. Jag kanske gör undantag så klart...) Så nu vet ni det, kära vänner! Tycker ni något annat så får ni gärna tala om det!

Våren, var är du?

Jag undrar jag hur många svenskar som svor och förbannade snön igår. Jag kan inte påstå att jag själv var så glad att se en decimeter snö utanför fönstret heller...
När man kollar på Tv4:as vädersida så står det "Håll ut, det blir vår på torsdag!". Däremot står det att det ska bli snö på fredag, åtminstone om man kollar på Borlänge, så jag vet inte vad jag ska tro. Är i Järna nu och i natt var det 15 minusgrader... Suck.
Nästa vecka åker vi till Lund och när vi kommer tillbaka upp förväntar jag mig riktig vår i Dalarna!

Det var inte Uppdrag Granskning vi såg igår, det var Dokument Inifrån, om Thomas Quick. Rekommenderas! Var mycket intressant... Är han skyldig eller ej? Vad tror du? I vilket fall som helst så låter det ju sannerligen som att rättssystemet i Sverige har sina tydliga brister...

Nu har jag fått Henric att spela Mamma Mia på piano. Jippi! Nej, nu är han klar... Då tar vi Diggiloo Digilej istället. Heja! Ska snart önska Jag vill ha en egen måne. Hihi!

Sen söndagskväll

Nu är det sent och jag har egentligen inte tid att skriva. Vet inte varför jag gör det egentligen...

Hade dans idag och det var roligt som vanligt! Däremot skadade sig en av mina elever (känns konstigt att säga elever åt folk som är mycket äldre än en själv) och det var så klart inte alls kul... Även fast det inte var mitt fel så kändes det ändå väldigt jobbigt då det ändå är jag som bestämmer vilka steg vi ska göra och pushar på... Det var ingen allvarlig skada med ambulans och grejer liksom, men hon blir nog borta från träningen några veckor.

Nu ska jag borsta tänderna (har faktiskt tandborsten i munnen redan) och sen se Uppdrag granskning med Henric och Erica.

Godnatt!

söndag 21 mars 2010

The Lovely Bones

Söndag och snön vräker ner. Inte synen man vill mötas av när man tittar ut genom fönstret på morgonen. Eller jo, i december blir man helt överlycklig om man tittar ut och ser samma syn, men inte när det snart är april. Jag som trodde att den här vintern var för perfekt för slask och bakslag, men det kanske var bara vintern. Våren kanske inte håller samma klass.

Idag blir det danslektion igen. Som vanligt sitter jag några timmar före och försöker koreografera eller få inspiration till övningar. Jag måste verkligen bli bättre på att vara ute i god tid!

Igår såg jag, Henric och Erica på The Lovely Bones. Stundtals spännande och stundtals alldeles för flummig för min smak. Var inte medveten om att det var Peter Jackson som hade regisserat förrän jag såg det i eftertexterna. Det var nog kanske bra eftersom jag annars säkert hade varit mer partisk och försökt tycka bättre om den, eftersom Sagan om ringen-filmerna ligger mig så varmt om hjärtat. De går ju såklart inte att jämföra dem med den här filmen, för det ju helt och hållet olika sorts filmer.
Tycker det är jättesvårt att ge filmer betyg. Den här får kanske två eller tre av fem. Tre för halva filmen, som utspelar sig i "verkligheten", tvåan är för den andra halvan som är alldeles för flummig för min smak. Men det är ju inte sanningen, utan bara min åsikt.

lördag 20 mars 2010

Sen "morgon"

Usch, vad vi sover länge på helgerna! Det är pinsamt... Jag tänker inte ens säga hur länge vi sov idag! Men jag vaknade i alla fall fyra i natt av att grannarna hade väldigt högljudd fest, så jag får väl skylla på det. De spelade högre än någonsin tidigare och ropade och skrek, och de tog ett tag innan jag somnade om kan jag säga...

Om ett par timmar kommer svägerskan upp från Lund och hälsar på, och det ser jag mycket fram emot! Nu ska jag gå och göra något vettigt.

Det har sina fördelar att ha en svärmor som jobbar på café förresten, hihi!

fredag 19 mars 2010

Några glada dagar

Man vet att det är fredag när grannarna har högljudd fest!

Igår och idag har bestått av en hel massa bra saker! Jag och Marie tog oss en sväng till bland annat Plantagen i Falun, vilket känns som många mil bort, en sväng in på McDonalds med henne och pappa och sen bar det av till Eljo. Det blev en mycket trevlig kväll i goda vänners lag! Det har jag saknat, för jag träffar vänner alldeles för sällan. (Eljo, om du läser detta; du är väldigt bra på att göra kladdkaka! Glömde jag att säga... Den var ovanligt god för att vara en kladdis!)
Väl hemma fick jag (äntligen!) återigen träffa mannen i mitt liv som varit borta ända sedan dagen innan, hehe... Det är egentligen väldigt kort tid, men sakna honom hann jag ändå göra och återförening var ljuv.

Idag har jag lekt med Stella som är hemma från Skottland på en snabbvisit. Mycket trevligt, och månaderna fram tills nästa gång vi ses känns alldeles för många och långa. Om jag inte åker och hälsar på förstås! Det borde jag, men ekonomin uttrycker sin tveksamhet...

Det har verkligen varit skönt att få lite omväxling och verkligen göra saker och framförallt träffa lite folk i några dagar. Den förändringen gjorde mig verkligen gott kände jag!
Nu ska jag ägna mig åt att njuta av fredagkvällen! Och lyssna till grannarnas festande, yippey-yey!

torsdag 18 mars 2010

Utan vatten

Marie och jag hade en synnerligen trevlig kväll igår och fortsätter trevligheten idag. Avslutade nyss frukosten och planerar att trycka i oss resterna av all tacos även idag, vilket jag (som är helt galen i tacos) ser mycket fram emot!
Det blev en sen kväll igår. Är man systrar som har bott tillsammans i massor av år och inte gör det längre så har man liksom en del att ta igen när detta inträffar över ett dygn. Mycket skoj må jag säga!

Igår skulle de lufta elementen i lägenheterna häromkring och då skulle de stänga av vattnet (varför i all världen de gjorde det, när det inte alls har med kranvattnet att göra. Konstigt....) och det hade vi fått lapp om, men såklart inte riktigt memorerat. Detta medförde att en smärre chock utbröt vid upptäckten av att vi inte hade vatten på morgonen!

Tänk vad mycket sådant där som man tar för givet, och knappt klarar sig utan! Vardagen förändras jättemycket om man saknar vatten eller ström eller liknande. Som tur var hade vi lite vatten i en sprutflaska och en vattenflaska så vi kunde tvätta händerna och så, men mycket annat som man tar för givet går inte att genomföra. Man kan t ex inte dricka te, duscha eller diska. (Det sistnämnda var inget hit, eftersom diskhon var helt full med disk som jag hade tänkt ta itu med.)
Min slutsats av detta; vi måste sluta ta saker helt och hållet för givet! Eller åtminstone vara tacksam för alla bekvämligheter vi lever med, t ex rinnande vatten. Vilken förmån egentligen! Hur bra som helst...

onsdag 17 mars 2010

Äntligen hundra

Såg just att föregående inlägg var mitt hundrade! Så grattis till mig för det :) Eller ja, det kanske var på tiden, det var ju ganska längesen jag började, men har inte skrivit så mycket förut...

Snart åker jag och träffar bror och syster, sen blir det kör och sen kommer Marie hit på kvällen och sover över. Henric ska nämligen på kurs i Malung, men kommer hem redan på torsdag igen, till min fröjd.

Hoppas solskenet håller i sig!

tisdag 16 mars 2010

Brandlarm på Kupolen

Idag gick brandlarmet på Kupolen. Det tjöt och en röst upprepade "Viktigt meddelande. En brand har utbrytit i lokalen. Var god lämna lokalen vid närmaste utgång omgående." Något i den stilen i alla fall. Folk började röra sig mot utgången, men inte i något jättehögt tempo direkt. Jag var ganska långt från närmaste utgång då, men det gick väl ganska fort att ta sig ut. Inte för att jag trodde att det faktiskt brann, men man vet ju aldrig.
Det ryms då i alla fall väldigt mycket folk på Kupolen, märkte jag när man kom ut. Det märktes ganska tydligt på folk att de inte tog det på allvar. Fast hade det verkligen brunnit hade det kanske skapat panik på direkten och då hade det nog märkts. Men ändå, jag måste säga att det nästan är läskigt hur lite respekt folk har (inklusive jag själv) för brandlarm, för det brinner ju aldrig, det är aldrig på riktigt när larmet går. Det är lite farligt nästan, skulle jag vilja påstå, i fall det verkligen hände. Ifall folk alltid är så där sega och inte tar det på allvar. Fast panik kan ju också vara farligt!

Klasser

Såg filmen Bröllopsfotografen med Henric igår kväll. Det fick mig att fundera lite över det här med klasskillnader. Det existerar ju faktiskt i Sverige ännu, även fast jag ibland tänker att det mest var för som samhället såg ut så. Jag tänker däremot inte säga att någon är bättre en någon annan, överklass eller arbetarklass. Båda har sina sidor och saker och ting är faktiskt inte bara svart eller vitt.
Jag kan inte säga så mycket om överklassen i Sverige, eftersom jag inte har så mycket erfarenhet på den punkten. Däremot kan jag tänka mig att det kan omfatta en del ytlighet då mycket pengar tenderar att påverka människor på det viset. Måste inte nödvändigt vara så, men jag säger att jag kan tänka mig att det inte är ovanligt inom överklassen.
I arbetarklassen däremot är det ofta den där bitterheten som spökar, och det kan jag faktiskt säga att jag har erfarenhet av. Jag vet inte hur många gånger jag har lyssnat på folk (på bussen eller liknanade, eller i samtal med mig) som BARA har klagat! På samhället, på sjukvården, på försäkringskassan, på mataffären, på grannarnas barn, på ALLT! Visst kan man väl få klaga när något är jobbigt, eller när man är missnöjd, men en del människor gör verkligen inget annat än klagar! De är bittra helt enkelt, allmänt bittra. Så önskar jag att jag aldrig kommer bli!

måndag 15 mars 2010

Föregående

Jag måste säga att jag alltid känner mig lite fånig när jag skriver inlägg liknande föregående. Som att jag på något sätt försöker låtsas att jag har en modeblogg. Så är det ju inte. Hur kan jag tänka så? Larvigt... Det är nog egentligen bara jag som tycker det, förhoppningsvis.

Nu måste jag ta itu med köket, det ser hemskt ut! Vi hann inte göra något åt det innan vi åkte till Järna i fredags, så ni kan ju tänka er hur det ser ut nu... Jag måste bara ladda lite först... Japp... Here we go!

Saltvattenspray

Jag har äntligen funnit räddningen för mitt hår! Det är nämligen tjockt, men så halt och glansigt att det ändå ligger platt och vägrar volym. Men räddningen är funnen - saltvattenspray! Gör underverk för mitt hår! (Åh, vad klyschigt och reklamaktigt det låter, men men... det är min sanning!) Jag kanske är lite sen att upptäcka detta, men jag har i alla fall inte provat det förrän nyss. Salt är i och för sig kanske inte så bra för håret, men har man så pass kort som jag har nu gör det ju inget om det sliter lite, för man klipper det ju i alla fall då och då...

söndag 14 mars 2010

Danslektion

Nu är jag hemkommen efter en danslektion med "mammorna". Det är så roligt att undervisa nu, jämfört med tidigare! De är så glada och positiva! För det mesta alltså. Det kan ju hända att självförtroendet sviker och "det gåååår bara inte!" kommer fram, men de tar det ändå med ett smile.
Det är den stora skillnaden mellan tonåringarna jag har haft tidigare och dessa kvinnor, som de flesta är någontans kring medelålder. Tonåringar blir inte glada när de klarar något, de blir uttråkade, men klarar de inte det direkt så är det kasst. Fel på dem eller fel på steget. Ingen idé. Usch och blä! Hata dans. Typ... Nu generaliserar jag en del visserligen, men det är detta som är den stora skillnanden.
Förut gick jag ofta hem efter dansen och var irriterad, men nu är jag istället alltid på mycket bra humör. Men det är ju faktiskt helt normalt att bete sig sådär när man är i yngre tonåren, tror jag i alla fall.
Jag har faktiskt en gång (på omvägar) fått höra av en ung danselev att jag är hård. Det måste jag säga var ytterst roande att höra! Jag tror de flesta som känner mig lite skulle beskriva mig som ganska mjuk, vilket kanske inte alltid stämmer. Det kan nog hända att jag kan vara lite hård som danslärare, men man måste faktiskt pressa dem lite och ta kommandot, och inte ta allt på deras villkor, för då utvecklas de inte. Det tror jag alla fall.

Efter spelningen

Är ganska nyss hemkommen från en Benesser-spelning i Vansbro, tillsammans med In Mourning. Lika bra som alltid! Älskar't! Dessutom känns det bra när man kan komma in gratis för att man är flickvän/fru till någon i bandet också, särskilt när det som idag kostar 150 kronor.

Idag har vi tvättat bilen förresten! Måste bara få med det eftersom jag är så stolt över det. Det blev av och jag var med. Jag tycker nämligen att det är så fantastiskt tråkigt att tvätta bilen! Men vad gör man inte för kära gamla Polon? Ack...

Känner mig ganska nöjd just nu. Kanske för att jag snart får sova, eller så beror det på de rostade mackorna med ost på som jag just tryckte i mig. Svår fråga.

Nu ska jag nog gå ner och ta emot mannen som just kom hem med trevligt bemötande tror jag. Låter inte det som en bra fru va? :)

Godnatt folket!

lördag 13 mars 2010

Stilla havs-tid

Förresten! Om någon har undrat varför jag tidigare har skrivit min inlägg på väldigt konstiga tider, t ex fyra på morgonen, så beror det på att min blogg har varit inställd på Stilla havs-tid, av någon konstig anledning. Min kära moder påpekade det för mig och undrade om jag var väldans morgonpigg, vilket jag ju inte är. Men nu är det ändrat!

Om kommentarerna

Angående kommentarerna. Det var INTE menat för att ge någon dåligt samvete! Det var bara ett litet konstaterande och jag tror de flesta som bloggar brukar råka utför det ibland och känner att motivationen faktiskt sviker ibland, i synnerhet när man sällan får kommentarer. Jag kan ju se att folk går in på min blogg, men om de inte kommenterar så vet man ju inte om folk faktiskt läser, eller om de bara går in och sen konstaterar att "usch, vad tråkigt det där såg ut, det orkar jag inte läsa".
Nej, men skämt åsido, så tror jag inte att läget är, men det kan ju vara svårt att avgöra om folk tycker att man ska fortsätta blogga, eller om man lika gärna kan lägga ner bloggen. Skriver man något som folk vill läsa? Det frågar jag mig själv dagligen (har inget svar!), för jag tycker inte att jag har så mycket att skriva om som egentligen kan intressera någon. Men jag vet ju inte så jag kan ju lika gärna blogga på. Det kan ju aldrig skada! Eller?

Jag är själv inte alltid så bra på att kommentera. Eller jodå, jag kommenterar på vissa bloggar, men en del läser jag bara och funderar knappt ens på att kommentera. Jag tänker inte ens på det. Fast jag kanske borde, det kan ju faktiskt betyda mer för folk än man kanske tror?

Som sagt, mitt lilla konstaterande om bloggkommentarerna var inte för att klaga på någon, eller för att skapa dåligt samvete! Det viktigaste är ju att folk vill läsa. Om ni nu vill det. Om inte, så gör inte det. Jag har inget krav på någon, det är högst frivilligt! Men jag säger såklart inte nej till kommentarer, för det är ju verkligen roligt när man får! Så om ni har något åsikt eller fråga så släng gärna in den (vare sig du känner mig eller ej), men bara om du vill...

fredag 12 mars 2010

No comments

Nu är det ingen som har kommenterat på hela den här "sidan" på bloggen! Är inte så värst motiverande faktiskt, det måste jag medge...

Jeansjakt

Ännu en solig dag, mina vänner, vilket självklart innebär en mer positiv inställning till dagen. Härligt!

Henric är i skolan och jag sitter vid datorn och kommunicerar med omvärlden (Marie) via msn. Någon måtta får det vara med isoleringen! Ska nog senare försöka bryta upp härifrån och göra ett riktigt besök i omvärlden, nämligen ta mig till Kulopen. (Det var en medveten felstavning, men det låter mycket roligare än Kupolen!)
Ska försöka mig på det omöjliga åtagandet att försöka hitta ett par jeans som passar. Det brukar nämligen vara omöjligt när det gäller mig! Måste nog vara det tråkigaste jag vet i klädväg att försöka hitta. Det är svårt att hitta några i rätt storlek, som liksom är rätt storlek överallt. Dessutom har jag inte så stor jeansbudget. Dessutom tycker jag jeans kan sitta jättebra på vissa, men samma jeans ser inte alls bra ut på mig! Usch.... Egentligen tycker jag inte speciellt mycket om jeans alls, men det är alldeles för praktiskt för att vara utan. Synd att det inte är bekvämt! Men men, jag ska inte uttala mig innan jag har försökt! Önska mig lycka till!

torsdag 11 mars 2010

Syn på mode

Jag har funderat lite på vad jag har för syn på mode. Jag är nog varken för eller emot. Eller jo, nog tycker jag nog att det skulle vara tråkigt om det inte fanns något mode alls, eller aldrig funnits. Däremot så ser jag det inte som något som är extremt viktigt i livet, om man säger så. Det är viktigare att klä sig i det man trivs med än att det ska vara moderiktigt.

Jag fascineras faktiskt ibland av folk som alltid klär sig extremt moderiktigt, alltid med det nyaste och med de rätta accesoarerna. En direktkopia från en modetidning. Ibland känner jag mig dålig som inte alls har en sådan koll och inte på långa vägar är sådär inne, men ibland tycker jag mer att det verkar jobbigt. Och dyrt om inte annat!

Efter en del fundering har jag kommit fram till vad jag har för förhållningssätt till mode. Jag kan tycka det är intressant att veta vilka färger osv. som kommer vara inne i vår. Jag vet en del, men jag är inte extremt insatt. Jag tar reda på vad som finns och är inne, och väljer ut vad av det som är inne som jag tycker om. Det andra som jag inte gillar, som inte känns som jag, men som är inne, det struntar jag i.

Men en fråga återstår. Dessa männsikor som verkligen har allt och hänger med i svängarna till hundra procent. De arma stackarna som verkligen sätter på sig allt som är aktuellt i modevärlden, trivs de i allt? Känner de sig hemma i allt? Eller har de på sig saker som inte riktigt känns som de själva ändå, för sakens skull?

onsdag 10 mars 2010

Mitt stackars rum

Ännu en dag med syster yster. Vi har alltid så mycket att ta igen... Vi hamnar alltid i soffan efter att ha märkt att det är för obekvämt vid köksbordet och sen sitter vi där som fastlimmade, med munnan som går i ett.
Jag hade tänkt att städa i mitt gamla rum idag (det ser ut som det gör när det har varit inbrott i filmer, fast många gånger värre!), men det blev ju såklart inte alls av. Eller jo, jag vek ihop några lakan och la i tvätten och slängde bort några papper, det var allt.
Det var ju över ett halvår sen jag flyttade och jag har fortfarande inte rensat igenom rummet. Det är skamligt, det är vad det är! Jag har liksom bara lämnat allt och stuckit. Det är inte ett beteende av en exemplarisk dotter det inte.
Var får man motivationen till detta? Det är ju ett livsprojekt känns det som! Jag är nog klar lagom till pensionen. Eller så får jag ta det då, för lär man ju ha tid och vill säkert ha sysselsättning... Ja, så får det bli!

tisdag 9 mars 2010

Här är de!

Hus önskas

Jag har bullar i ugnen :) Kanelbullar! Jag längtar tills de kommer ut...

Åh, vad jag önskar att jag ett hus just nu. Önskar att man slapp ha grannar vägg i vägg, slapp höra allt de gör och slapp bry sig om ifall grannarna hör oss eller inte. Mellan köken är det nog ännu sämre isolerat, man hör skrämmande bra när grannen diskar eller liknande! Han måste nästan höra allt vi säger när vi är i köket, om vi inte pratar tyst. Därmed känner man sig ganska avlyssnad vilket inte känns så roligt i ens eget hem. Usch...
Nej, nu önskar jag vi hade hus! Det finns ju visserligen bättre isolerade lägenheter såklart, men hus är ju så mycket bättre på många vis! Då har man verkligen sitt eget. Man får bestämma själv.
Jag behöver inget stort hus! Bara en liten stuga, det räcker gott och väl! Det vore ju alldeles otroligt mysigt! Åhh... Men jag lär få vänta på det. Vi tänker ju inte köpa hus förrän vi vet att vi ska stanna på ett ställe, och det vet vi säkert inte på flera år. Det känns lite tungt, men jag får vänja mig vid den tanken.

Eller finns det kanske någon som vill hyra ut en liten stuga åt oss i Borlänge till bra pris? Någon?

måndag 8 mars 2010

Yogurtgubben

Vi fortsätter att leka med maten... Jag tror nog att det kommer dröja innan vi slutar vara barnsliga, och det hoppas jag! Det finns ingen vits med att sluta, för det tror jag bara är negativt. Yogurtgubbar kanske till och med är nyttiga?

Flytande margarin

Nyligen när Henric handlade på Willys så stod det en man i kassan och köpte 10 flaskor flytande margarin (alltså 5 liter). Inte mängder av salladshuvuden eller liknande, som hade varit mer förklarligt, och inte flera backar med energidryck eller läsk, som en del köper. Nej, flytande margarin. Efter det lämnade han många frågetecken. Vad skulle han med alla dem till?

söndag 7 mars 2010

Tårta

Igår var det kalas för pappa som fyllde år i torsdags. Han fick en tårta av mig och Henric, som present, som vi bakade. Jag började på fredagskvällen med sockerkakan och vi var klara precis innan (eller snarare efter) att vi skulle åka. Det blev en banan- och chokladtårta, och den yttrade sig så här :På kvällen tänke jag och Henric se på film, men tiden gick och det blev senare och senare (som vanligt) vilket innebar en tröttare och tröttare Sofie. Mina ögon gav upp efter bara en stund och jag tvungen att vila dem lite med lite slumrande, och tänkte återvända betydligt piggare efter en stund (vilket brukar funka väldigt bra), men istället slutade det med att jag vaknade när eftertexterna gick igång. Oj, vad sur jag var! Jag hade verkligen missat hela filmen! Jag hade ju verkligen velat se den dessutom. Inte nog med det så var jag alldeles yr för att jag hade legat så konstigt under min tupplur. Så kan det gå...

Idag vaknade jag med en värkande nacke och världens huvudvärk, efter att ha legat konstigt och drömt långa drömmar och katter, barn och babysim. Nu sitter jag och väntar på att alvedonen ska värka och om ca en och en halv timme bär det av mot Falun på danslektion. Ska träna magen med dem idag igen (behöver det själv!), det blir hårt, men bra!

So long, luftballong!

fredag 5 mars 2010

Benesser

Har varit på Benesser-spelning på Boomtown idag. De är lika bra som alltid! Jag är väl medveten om att Henric är snabb i fingrarna, men idag blev jag även medveten om hans snabba fotarbete. Det kanske låter lite konstigt, och nej han dansar inte på scen, men han har en hel del pedaler att byta mellan i rättan tid. Mycket imponerande må jag säga!


Hade väldigt tråkigt igår kväll och då tillkom denna bild. Den föreställer Benesser. Och för er som inte vet det så är Benesser min mans band, som han går på skola med. Henric, Robert och David. De är grymma (ordets positiva betydelse, de är absolut inte onda)! Lyssna gärna på dem här:

http://www.myspace.com/benessermusic

Jag vet att jag gör väldigt mycket reklam nu, men jag har inte blivit mutad av min man. De är värda lite promotion, så bra är de! Om man tycker om genren såklart.

Nu är reklamavbrottet slut. Ha en trevlig fredagkväll!

torsdag 4 mars 2010

Tordag

Idag har jag träffat och fikat med Hannah äntligen. Jättekul och jätteintressanta samtal! Det får vi göra om snart! :)
Sen blev det en snabbis in på Kupolen för inköp av svarta leggings och sen bar det av hem för lagning och ätning av köttfärssås och spaghetti. Nu är jag redigt mätt!

Min kära kanin Viggo där hemma har haft något problem med ögat ett tag (om han inte bara är ledsen) för han har nämligen gråtit en hel del. Det ser så sorgligt ut! Men på djursjukhuset sa de att det kan hända att vi slipper åka in med honom, vi får vänta och se och tvätta ögat ibland. Hoppas det blir bra med min lilla hängöriga sötnos! Vill krama om honom, men han är ju kvar hemma hos pappa.

Dessutom fyller min käre far år idag! Grattis till honom! (Ballonger och fyrverkerier!) Honom ska vi fira på lördag!

Hej så länge!

onsdag 3 mars 2010

Lek med maten



Jag och Henric lekte lite med maten igår. Det får man tycker jag! Allt blir så mycket roligare då! :)

tisdag 2 mars 2010

Istapp

Den här istappen hänger utanför vårt fönstret. Den börjar se mer och mer farlig ut...
(Ursäkta de sneda vinklarna)

måndag 1 mars 2010

Dag med syster yster

Har haft en kanondag med syster! Då går timmarna ALLTID fort! Har vi penna och papper så har vi allt, då kan man hitta på vad som helst för roligt med den tjejen. Tack för idag Marie!

Ärligt talat, jag har ingen aning om vad jag tänker skriva nu... Efter att jag kommit hem har jag bara lagat mat och haft huvudvärk, och nu måste jag absolut gå och lägga mig. Så jag tror jag sätter punkt redan där...
Jag går och lägger mig och filosoferar över hur avis jag är på Eljo och Helena som åker till Egypten imorgon! Men jag är jätteglad för deras skull och önskar dem en MYCKET trevlig resa!

Natti natti!