måndag 21 december 2009

Späckat

Då gäller det att ligga i nu då! Fulspäckat schema...
Vi har hittat en fantastiskt fin julgran i Järnas skogar, efter två timmars jakt och fraktat hem den till lägenheten i Borlänge. Här står den nu, praktfull men naken och väntar. Väntar att bli klädd. Det blir nog imorgon det för i dag ska det stå en dryg torkställning i lägenheten och ta upp plats. Det har tvättats idag alltså. IGEN! jag tycker att jag alltid tvättar...
Vi brukar alltid klä granen kvällen före julafton i respektive familjer, men vi har insett att om vi ska hinna njuta av vår fina gran så måste vi faktiskt klä den tidigare i år... Slänger nog upp en bild på den fina senare!
Nu bär det av på hemliga julprojekt! :)

fredag 11 december 2009

Fru H

Jag måste säga att jag verkligen har svårt att fatta en del saker, som t ex:

1. Jag är gift.
2. Jag är fru.
3. Jag heter Hermansson
4. Jag är Sofie H.
5. Jag heter inte Näsman längre.
6. Jag är SH, inte SN.
7. Jag är inte fröken mer.
8. Jag har varken pojkvän eller fästman. Jag har en man. A husband.

Det är bara några av sakerna jag har svårt att verkligen få grepp om, hehe... Men ärligt talat, det känns jättekonstigt, men självklart helt fantastiskt! När ska jag fatta allt detta?
I tisdags var det en fotograf på mina elevers dansuppvisning som ville ha mitt namn. Så då fick jag lov att säga hela mitt namn (har faktiskt inte hänt så många gånger tidigare ännu) och svara på om namnet var rättstavat. Bara en sådan sak blir värsta grejen! Dessutom känns det som jag ljuger lite, och säger att jag heter något annat än vad jag heter.
Och när det var några elgubbar här och satte upp elskåp frågade en kille mig, när han såg alla gitarrer, om det var jag som lirade. "Nej, det är min man." Jättekonstigt att säga. Men ack så roligt!

torsdag 10 december 2009

Julstämning

Jag har verkligen ovanligt mycket julstämning i år! Vi har julstämning hemma hos oss en hel del, det är julstämning hos andra, ute ibland (åtminstone nyss när det var snö) och på alla möjliga ställen. Jag som brukar få kämpa för att få någon och den brukar sällan infinna sig förrän alldeles, alldeles före jul och kanske någon enstaka gång innan. Hur kommer det sig att jag har så mycket i år?

I lördag var jag och Henric i Järna och hälsade på två kompisar som nyss har flyttat in i ett hus. Vi var där och fikade i det svagt upplysta, juliga köket med Frank Sinatras julskiva i bakgrunden. Det snöade ute dessutom. SJUKT mysigt! Åh, vad jag blev sugen på att ha hus då! Det var så fint, så fint, och så mysigt! Vore så skönt att ha ett hus som man kan göra vad man vill med, måla och sätta upp grejer på väggarna och pyssla och dona, mer än man kan i en lägenhet. Och kunna dansa, sjunga och spela musik hur mycket man vill utan risk att störa grannarna! Å, blev verkligen grymt sugen! Men det får vänta, tänker ju inte skaffa hus förrän vi vet att vi kommer stanna på ett ställe. Och det blir då INTE i Borlänge!

Tänkte på det där med julstämning... Vad är julstämning egentligen? Jag har ju min uppfattning, och vet vad julstämning är för mig, men det kanske är något helt annat för andra? Vissa får det hela tiden, vissa inte alls... Och vid olika tillfällen. Så vad är julstämning?

fredag 4 december 2009

Droppen

Såg att jag inte har skrivit på ett tag. Tänkte att jag skulle skriva förra fredagen, för allt gick så sjukt dåligt den dagen, men det blev bara värre och värre så det blev inte av att jag skrev.
Minns inte allt nu, men jag kan säga att det började med att jag redan på morgonen konstaterade att det inte var min dag, då mixern hade pajat och allt bara gick fel. Efter det fick jag brev som talade om för mig att kommunen inte vill betala min utbildning, så adjöss med de framtidsplanerna! Det förstörde definitivt min fredag. När jag mot kvällen försökte muntra upp mig pajade symaskinen och därmed allt jag har planerat att sy framöver. Min kära, fina, nya symaskin. Så vad gör jag då? Jag sätter mig i soffan och deppar och allt som finns på hyllan (pärmar och dvd:er) rasar ner över mig när jag ligger i soffan. Det var det. Droppen.

Egentligen är det ju ganska "världsliga" problem, jämfört med den del problem som finns i världen, och som folk lider av, men man kan inte jämföra allt. Det där blev för mycket.

Men men, det vände i alla fall lite dagen efter då vi löste symaskinsproblemet och den började funka igen. Så nu, mina vänner, ska jag ta och sy en ärm!