fredag 30 oktober 2009

Frukost och fredag

Känner mig duktig. Har nämligen gått upp före Henric i flera dagar och fixat lite roligare frukost! Brukar ta fram frukost innan han ska till skolan, men nu har han varit ledig så vi har fått både sovmorgon och roligare frukost... Bestående av jordgubbssmootie, varm choklad (inte o'boy utan kakao), hembakat bröd och dylikt. Äppelklyftor någon dag. Livar upp tillvaron skulle jag vilja påstå! Blir tjatigt med samma frukost hela tiden, och frukost som är så gott!

Nu har Benesser åkt till Uppsala för en spelning, men jag blev kvar här. Har haft otroligt svårt att bestämma mig om jag ska med eller inte, men nu blev det så. Vi kom fram till att vi kan använda pengarna som det skulle ha kostat om jag följde med, till något roligare istället.
Har dessutom blivit snuvig.
Är alltså ensam hemma nu. Har haft funderingar på att hälsa på broder eller dylikt, men jag vet inte om jag orkar och har lust. Känns som det skulle vara skönt att slippa åka buss bara vara hemma och se på film eller nåt, och kurera bort snuvan. Ska ju sjunga imorn... Kanske tar mig en promenad till Ica Kvarnen.

Älskar att få paket i brevlådan! Måste bara säga det.


Må så gott, allesammans!

"Hejsan älskling, hejsan frugan, här är brev från älsklingsflugan."
Sjunget av maken igår: (Fritt efter "Brev från kolonien")

tisdag 27 oktober 2009

Förklarar...

För den som inte förstod det i förra inlägget, så är det "singlar" det står överallt... Eller så är det självklart och jag sitter här och verkar dumförklara mian läsare... Ähh... :)

måndag 26 oktober 2009

Sniglar

Maken frågade mig nyss varför det finns annonser överallt på internet där det står liknande:

"Träffa tusentals sniglar på ett enkelt och roligt sätt."

Varför är det så populärt med sniglar nuförtiden? Han är då för underbar min man!

fredag 23 oktober 2009

IKEA

I måndags bar det av till IKEA. Jag måste säga att det nästan är pinsamt hur lätt det är att göra slut på pengar där! Men, men... Äntligen har man ett eget boende på riktigt (i Malung brydde jag mig inte så mycket att få i ordning, eftersom att det var... ja, i Malung liksom)



Vi har fortfarande inte packat upp allt vi inhandlade (det låter som att det är sjukt mycket ju! Inte riktigt...) Man packar liksom upp något, lite sporadiskt sådär. Vilket innebär julafton lite då och då!
Apropå julafton så är det inte långt kvar nu! Fast om man tänker på att Henric pratar om att spara skägget till jul så är det långt, hehe... :)



tisdag 20 oktober 2009

Nya möjligheter

Åh, jag blir så uppstressad när nya möjligheter bara dyker upp på det här sättet! Ska jag? Ska jag inte? Ska jag vänta? Vill jag?

Nu är jag medveten om att jag gör precis det som kan vara så frustrerande när folk gör; talar i gåtor och lämnar en massa frågetecken. Men min fråga är:

Hur gör man för att bestämma sig?

Varför kan min inte ha en liten extern rådgivare som sitter på axeln och har svaret till hands hela tiden?

onsdag 14 oktober 2009

Snälla människor

O, vad glad blir glad av snälla människor! Jag gick nyss till tvättstugan med vår tvätt och mötte då en kvinna som var på väg ut. Det finns två tvättpass samtidigt och man har två maskiner var. Eftersom det är en maskin trasig i mitt pass så talade hon om för mig att hon är klar kvart i sex och att jag då kan få använda hennes maskiner också, eftersom jag bara har en! Ja, vilken snäll kvinna! Helt underbart...

Det kanske inte verkar som någon ofantligt stor gärning, men jag tycker det var jättesnällt att hon överhuvudtaget brydde sig om att säga det till mig! Jag tvivlar på att jag själv skulle ha gjort det... En liten sak för henne blir en stor sak för mig, för detta betyder att jag kommer kunna tvätta nästan all tvätt vi har!

Det är samma sak som när man ställer sig i en lång kassakö och man har bara en sak att betala. Några gånger har det hänt mig att personen som står före mig i kassan, som har massor av varor, har erbjudit mig att få gå före.

Snälla människor som är snälla i vardagen gör mig verkligen jätteglad, och världen bättre på samma gång! Det värmer.

tisdag 6 oktober 2009

Bröllopsdukningen

Jag hittade lite bilder från bröllopsdukningen, lite efter såhär. Tyvärr finns det inga närbilder på borden, vilket jag anser var det finaste, men jag är ofantligt nöjd ändå!
Vi fick göra vad vi kunde med församlingshemmet som inte är den mest flashiga lokalen man kan tänka sig, om man säger så. Väggarna var ju prydda med en massa tavlor redan och så, och de vågade vi inte flytta på (dock tog jag ner ett antal gräsliga rosa plastväxter som hängde på väggarna)

Buffébordet där man tog maten var täckt med fiskenät, små runda stenar, snäckor och högt gräs. Yes, I liked it!

måndag 5 oktober 2009

Förkyld

Jaha, då var man förkyld. Det var ju kul. Jättekul. "Det är jättemånga som är förkylda nu!" Åh, vilken tröst, säger jag... Men det hör väl kanske hösten till?

Jag gjorde i alla fall en fantastiskt upptäckt när jag gick promenaden mellan tvättstugan och lägenheten. Det fanns luft därute! mycket trevlig upptäckt!

lördag 3 oktober 2009

Oskrivna regler

Är det inte intressant med oskrivna regler?
Det är finns så mycker regler som alla vet om, men ingen talar om. Och så finns det så mycket regler som ingen egentligen vet hur det ligger till med. Det är mycket man ska ta hänsyn till.

Exempel: Någon har lånat pengar av dig, tiden går och du har fortfarande inte fått tillbaka dem. När är det okej att fråga?

Då finns det massor av saken man ska ta hänsyn till. Hur lång tid det har gått sen lånet, vad man har för relation till personen, hur stor summa det gäller, hur bra ekonomi personen som har lånat har etc.

Hur ska man egentligen kunna veta allt sånt här? Det finns massor av oskrivna regler, och jag tvivlar på att det är någon som vet alla svar.

fredag 2 oktober 2009

Vad är tid?

Igår satt jag och åkte buss och funderade över frågan som många före mig har funderat över: "Vad är tid?".
Jag funderade hur man skulle kunna beskriva tid med ett ord. Ordet jag kom fram till var "förändring". Det som händer när tiden går är ju att saker och ting förändras. Årstiderna ändras vi åldras och en sak flyttar sig från ett ställe till ett annar. Så det är mitt svar på frågan. Tid är förändring.

Hur skulle du beskriva vad tid är med ett ord?

Höst

Jag måste säga att jag har väldigt delade känslor när det gäller hösten! På ett sätt är det så mysigt med höst. Det är så mycket fina färger i naturen, mysiga innekvällar med te blir mer och mer vardagen, det blir mörkare och därmed mysigare inomhus osv. Dessutom är det alltid så mycket som är nytt på hösten! En ny termin, kanske till och med en ny skola, nya aktiviter och allt sånt. Det är inte bara på våren som allt börjar om!
Samtidigt känns det tungt att det är så mörkt, att det är så kallt (är så otroligt frusen av mig!) och det värsta av allt (förlåt alla!) är att det inte blir vår och varmare förrän om mer än ett halvår! Höst och vinter och den delen av våren som är mest som vinter, täcker upp en så stor del av året i Sverige. Det är riktigt lång tid! Över ett halvår innan man får tina upp...
Men ändå är jag glad att vi har fyra årstider här i Sverige! Det berikar på något vis, och man ser världen med nya ögon. Även fast en del av mig redan längtar efter vår...

torsdag 1 oktober 2009

Olika bloggar

Har ni nånsin tänkt på hur många olika sorters bloggar det finns? och nu menar jag inte bara faktumet att det finns modebloggar, kändisbloggar, politiska bloggar osv. utan hur folk skriver på så olika sätt! Vissa skriver ALLT de gör, vissa skriver lite mer kryptiska inlägg, vissa skriver om allt roligt som händer, andra om tunga saker. Och hur olika språk vi använder, även fast allt är på svenska. Och olika mycket personligt...

Vad vill jag säga med det här nu då? Jag vet faktiskt inte... Kanske att alla är unika? Ja, det är en fin klyscha! :) (okej, det är ingen klysca, det är sant! Fast vad är en klyscha, kan det vara sanning, eller är det bara någon man brukar säga?) Nejmen, frågan är om det finns lika många olika bloggar som det finns bloggare? Kanske, kanske inte...